Τα γκάλοπ δείχνουν γάγγραινα

20/5/19 | 2 | 2 | 610 εμφανίσεις

Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης liberal.gr

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, 00:02

Διαβάζοντας τις δημοσκοπήσεις, περισσότερο ανησυχώ παρά ευφραίνομαι. Για να είμαι ειλικρινής η απόσταση μεταξύ των κομμάτων όχι απλώς δεν μου φαίνεται ικανοποιητική, αλλά, αντιθέτως, μου φαίνεται ντροπιαστική. Όχι για τα κόμματα. Αλλά για το επίπεδο των ψηφοφόρων. Προφανώς βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενο προχωρημένου εκχυδαϊσμού του λαού από το πολιτικό προσωπικό. Σε σημείο επικίνδυνο για τη χώρα.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται από 25% μέχρι 27,5% των ψήφων στις ευρωεκλογές. Οι οποίες δεν είναι εθνικές εκλογές, ούτε πραγματικές ευρωεκλογές, αλλά παγίως ψήφος διαμαρτυρίας. Όχι μόνο εδώ, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Επομένως, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει από 7,5% έως 10% από τους ψηφοφόρους του Σεπτεμβρίου του 2015. Σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις. Γιατί, η σημερινή ψήφος αποδεικνύεται μέχρι στιγμής βουβή. Δεδομένου ότι ένα μέρος από όσους θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμάει να το εκφράσει ή δεν το έχει αποφασίσει ακόμα, όπως και ένα μέρος από όσους θα ψηφίσουν ΝΔ δεν θέλουν να το πουν ή δεν το έχουν αποφασίσει.

Είναι βουβή η ψήφος και γιατί όσοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή δεν το λένε ανοιχτά, αλλά και όσοι θα ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ δεν είναι όλοι όσοι το έχουν ήδη αποφασίσει. Αρκετοί τραμπαλίζονται ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το Ποτάμι και άλλη ψήφο.

Το εξωφρενικό δεν είναι όλο αυτό. Είναι ότι οι τράπεζες στη χώρα βρίσκονται ακόμα σε capital controls! Ότι δεν επιτρέπεται σε κανέναν πολίτη να κάνει τα λεφτά του της τράπεζας ό,τι θέλει. Δεν μπορεί να τα βγάλει έξω από τη χώρα και να τα καταθέσει σε όποια τράπεζα της ΕΕ ή του κόσμου θέλει.

Φυσικά, οι ραγιάδες θα σου απαντήσουν ότι στα παλιά τους τα παπούτσια αν μπορούν να κάνουν τα λεφτά τους ό,τι θέλουν, γιατί πρώτον δεν έχουν λεφτά και δεύτερον γιατί και να είχαν είναι τόσο λίγα που δεν τους ενδιαφέρει να τα καταθέσουν με πιο συμφέροντες όρους έξω. Κανενός δεν του περνάει από το μυαλό ότι το θέμα δεν είναι αν έχουν ή δεν έχουν λεφτά. Αλλά αν έχουν δικαίωμα να κάνουν τα λεφτά τους ό,τι θέλουν! Ότι δεν είναι θέμα πλούτου, αλλά κάτι σοβαρότερο: Θέμα δικαιώματος. Δηλαδή, θέμα Ελευθερίας βούλησης.

Επίσης, οι ραγιάδες δεν αντιλαμβάνονται ότι τα capital controls στις τράπεζες σημαίνουν ότι ούτε η ελληνική, ούτε η διεθνής οικονομική διοίκηση έχει εμπιστοσύνη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ενώ δεν είναι σίγουρη αν και οι Έλληνες καταθέτες το εμπιστεύονται!

Ακόμα, οι ραγιάδες δεν ξέρουν ότι τα capital controls είναι τροχοπέδη για τη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων, είτε είναι μεγάλες είτε μικρές. Με βαριές επιπτώσεις στο σύνολο της οικονομίας, επομένως και στα εισοδήματα και στις θέσεις εργασίας όλων. Άρα και των ραγιάδων.

Επομένως, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ένα 25% μέχρι και 28% των ψηφοφόρων πρόκειται να ψηφίσουν εκείνους που επέβαλαν τα capital controls στη χώρα και που εξ αιτίας της πολιτικής τους δεν έχουν αρθεί. Την ώρα που στην Κύπρο έπαψαν να ισχύουν προ ετών!

Το αυτό ποσοστό πρόκειται να ψηφίσει εκείνους, που εξ αιτίας της πολιτικής τους το 2015 παραχώρησαν με κλειστά μάτια όλη την ακίνητη δημόσια περιουσία της χώρας στους ξένους, για να τη διαχειρίζονται οι ξένοι για 99 χρόνια. Και να πλουτίζουν αυτοί με την περιουσία του λαού. Αντί να πλουτίζουν οι Έλληνες από μια καλή διαχείριση.

Αυτοί οι ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους, έως ένας σε κάθε δεύτερον τρίτο που θα συναντάς στο εκλογικό τμήμα, θα ψηφίσει εκείνους, που τίναξαν τις αξίες και τις μετοχές των τραπεζών στον αέρα και δεν μπορείς να πάρεις ούτε δανειάκι εδώ και 4 χρόνια, με την αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση του Φθινοπώρου του 2015. Με αποτέλεσμα να περάσουν οι τράπεζες από τα χέρια Ελλήνων ιδιοκτητών στα χέρια ξένων κεφαλαίων. Και με ξένες πλειοψηφικές διοικήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να χάνει από 7,5% μέχρι 10% maximum από τα ποσοστά του 2015, τη στιγμή, που έχει σφάξει τις συντάξεις στους χαμηλοσυνταξιούχους, τις συντάξεις σε όλους όσοι βγήκαν μετά το 2019, σε όσες είναι χήρες, στους πολύτεκνους, στα ΑΜΕΑ.

Θα τον ψηφίσουν minimum ο ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους την ώρα που έχει γκρεμίσει τον μηνιαίο πραγματικό μισθό από τα 600 ευρώ του 2014 στα 250-300 ευρώ σήμερα. Και την ώρα που έχει παγιώσει στην αγορά όλες τις μορφές εργασίας γαλέρας, χωρίς δικαιώματα, χωρίς φερέγγυες συμβάσεις και χωρίς εποπτικό εργατικό όργανο που να εγγυάται την εφαρμογή τους.

Θα τον ψηφίσει ο ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους, που πληρώνει με μαύρα, όπως πάντα, τον ελεύθερο επαγγελματία που φοροδιαφεύγει και που του φτιάχνει από τα ηλεκτρικά, μέχρι τα οικοδομικά και τα της υγείας του. Και ο οποίος δηλώνει το minimum επιτρεπτό εισόδημα για να του πληρώνει ο μισθωτός, ο συνεπής συνάδερφός του και ο συνταξιούχος το φόρο που εκείνος στερεί από το κράτος.

Θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ο ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους, που χειροκροτάει και σπέρνει στη χώρα τη διαφθορά, τη δουλικότητα, το γλείψιμο, την κομματοκρατία, το ραγιαδισμό και τη διαπλοκή με ό,τι πιο βρώμικο υπάρχει στο πολιτικό προσωπικό, επικροτώντας και ζητωκραυγάζοντας για τις παροχές εξαγοράς ψήφων.

Αυτό το ποσοστό των ψηφοφόρων, που δεν ανήκει σε καμιά αριστερά, αλλά στην πιο άρρωστη και διεφθαρμένη συνομοταξία πολιτών, είναι και ο μεγάλος υπεύθυνος για όλη την κατηφόρα της χώρας εδώ και χρόνια. Γιατί, αυτό το συνονθύλευμα άγεται και φέρεται από όποιον τάζει λεφτά και θέσεις με λιγότερη δουλειά και λιγότερη ευθύνη. Μαγνητίζεται από όποιον κοιτάζει μόνο το τομάρι του και αδιαφορεί για το μέλλον του συνόλου της χώρας. Και δεν έχει καμιά ιδεολογία και καμιά ηθική αξία. Είναι οι ραγιάδες, που χρησιμοποίησαν όλα τα κόμματα μέχρι σήμερα σε κάποια φάση της ζωής τους. Και τους οποίους σήμερα εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν τους εκφράζει απλώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο απόλυτος αντιπρόσωπος αυτής της χυδαίας μάζας των κακομοιριασμένων και των διαπλεκόμενων, που εκλέγει μονίμως ό,τι χαντακώνει τη χώρα. Με το εξωφρενικό επιχείρημα ότι τα ίδια έκαναν κι οι άλλοι!

Λαός χωρίς Παιδεία και χωρίς συνείδηση Κοινωνίας είναι καταδικασμένος να είναι υπόδουλος. Ξένων και εγχώριων συμφερόντων. Και μέχρι ένα σημείο φταίνε οι πολιτικές ηγεσίες για την κατάντια του. Γιατί τέτοια σχολεία του παρέχουν.

Αλλά, όταν ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους επιλέγει να επικροτήσει και να επιβραβεύσει αυτούς που όχι μόνο τον καταστρέφουν μακροπρόθεσμα με βεβαιότητα, αλλά τον καθιστούν και αναξιοπρεπή ζητιάνο ψίχουλων, έναν επαίτη με απλωμένο το χέρι για μια εξαγορά ψήφου και για έναν διορισμό σε θέση κηφήνα, τότε η χώρα δεν έχει σωτηρία.

Γιατί, αν ό ένας στους τέσσερις δεν έμαθε από τις οικονομικές καταστροφές του εξ αιτίας αυτών των πολιτικών από παλιά, δεν έχουμε να κάνουμε με ιδεολόγους, που ακολουθούν τυφλά μια πίστη. Έχουμε να κάνουμε με τυχοδιώκτική και αντικοινωνική μάζα. Κι αυτό δεν επιτρέπει κανέναν πανηγυρισμό και καμιά αισιοδοξία από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

Αν μετά από τις καταστροφές που συσσώρευσε ο ΣΥΡΙΖΑ και που έχει στρώσει για το μέλλον, τον ψηφίζει ό ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους, ενώ έχει να επιλέξει από 39 άλλα κόμματα, η σαπίλα έχει γίνει γάγγραινα. Κι αυτό δεν αλλάζει από μια πολιτική δύναμη. Γιατί θέλει ξήλωμα και ξαναχτίσιμο όλη η νοοτροπία μιας χώρας.

Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης

 

Category: Προτεινόμενα άρθρα, Το σχόλιο της ημέρας

( 2 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Banned_Member says:

  Λάθος. Τα γκάλοπ ΔΕΝ δείχνουν γάγγραινα. Τα γκάλοπ δείχνουν ακριβώς την πραγματικότητα (δηλ τα χαρακτηριστικά της ελληναρίας). ΠΑΡΤΑΚΙΣΜΟΣ & ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΣ.

  Έχω εκατοντάδες (συνολικά), συγγενείς/γείτονες/συναδέλφους/γνωστούς που αυτή τη στιγμή είναι ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ. Πρώην πασοκόσκυλα ΟΛΟΙ, οι οποίοι μεταπήδησαν ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ στο Σύριζα. Δεν έχει σημασία το τώρα – 6 Οκτωβρίου όμως, ΟΛΟΙ αυτοί είμαι σίγουρος ότι θα ψηφίσουν Σύριζα.

  Το πρόβλημα πάντως δεν είναι ο Σύριζα και η λαϊκή Καραμανλική δεξιά (η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος δηλ). Το πρόβλημα είναι ακριβώς οι λακέδες σάπιοι ψηφοφόροι τους που ψηφίζουν με κριτήριο τα 150 ή 300 ευρώ.

  Τέλος, η καλή πάστα Ελλήνων έφυγαν για καμιά πιο σοβαρή χώρα και δεν πρόκειται φυσικά να επιστρέψουν ποτέ. Γνωρίζουν δε τα εγχώρια ροζ & μπλε κομματόσκυλα ότι δεν είναι δικοί τους, γι΄ αυτό και τους αρνούνται την ψήφο.

  Κυριακή κοντή γιορτή.

  • 1.1
   Γιώργης says:

   Φίλε συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σου, και επαυξάνω.

   Επίτρεψέ μου όμως να υπερτονίσω το επιλογικό μέρος με τα ροζ και μπλε κομματόσκυλα (αν και δεν μου φταίνε σε κάτι τα συμπαθή τετράποδα).

   Βρίσκουν και κάνουν…

   Από ποιον να εμπνευστεί ο εξεδιωγμένος στο εξωτερικό, πτυχιούχος ή μη δεν έχει σημασία.
   Από ποιον να επμνευστεί ο εντελώς υπονομευμένος άξιος άνθρωπος στο εσωτερικό που μέσα στην κρίση στερήθηκε την οικονομική δυνατότητα της αυτοπραγμάτωσης;

   Από έναν εκφραστή του νεποτισμού που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει;
   Πότε λέει αλήθεια και πότε ψέματα;
   Όλο το κομματικό σύστημα εκείνο που φρόντισε μέσα στην κρίση, από τους σοβαροφανείς “εκσυγχρονιστές” μέχρι τους λαϊκιστές του σήμερα ένα πράγμα έκαναν “χειρουργικά”.
   Να μοιράζουν ασύμμετρη πληροφόρηση, να παραβιάζουν την συνέπεια του κράτους, να αδικούν και να υπονομεύουν τους άξιους μέχρι να τους εκμηδενίσουν εντελώς και να απαξιωθούν οι δυνατότητές τους.

   Ξέρεις ποιο ήταν το κερασάκι στην τούρτα;
   Ότι έστησαν ένα ολοκληρωτικό κράτος όπου τίποτα δεν εγγυάται ασφάλεια δικαίου και δυνατότητα αυτοπραγμάτωσης για τους αδύναμους, τους πολίτες.
   Έστησαν ένα κράτος τέρας όπως η “παράγκα” που λέγαμε κάποτε.

   Και γι’ αυτό το τέρας επιστράτευσαν στην πορεία την κοινωνική μηχανική και την συλλογική ρετσινιά για να καλύψουν τις δικές τους δόλιες συμπεριφορές που μας οδήγησαν στο έσχατο τέλμα.

   Άρα, αν υπήρχε ο -μέχρι πρότινος έστω- εκλογικός ανταγωνισμός, η αίσθηση ότι ο ένας θα είναι αξιόλογος και συνεπέστατος σε σχέση με τον άλλον, δεν θα αλώνιζαν οι εφιαλτικοί κομματάρχες του σύριζα.

   Η απέχθεια έναντι του ενός δεν είναι πια αρκετή αιτία για να επιλεγεί ο άλλος.
   Αυτές οι “χάρες” τελείωσαν και όχι αδικαιολόγητα..

   • 1.1.1
    Banned_Member says:

    Έχεις απόλυτο δίκιο. Παράγκα πραγματική. Θυμίζει μπάλα η λέξη, αλλά περιγράφει εξίσου με ακρίβεια την πραγματικότητα στην πολιτική ζωή του τόπου.

    Μιλούσα με έναν τεχνίτη στη δουλειά τις προάλλες (εκεί γύρω στα 30 πρέπει να ήταν) και μου λέει ότι δεν ξέρω τι να ψηφίσω.

    Του απαντάω – από τα 40 κόμματα (εντάξει τα 30 είναι διάφοροι περίεργοι, κλόουν, τρελαμένοι, απατεώνες σαν τον Σώρρα και δε συμμαζεύεται), από τα υπόλοιπα δεν υπάρχει ούτε ένας ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟΣ από τους υπόλοιπους;

    Μου απαντάει με ερώτηση “τι ψήφισες στις τελευταίες εκλογές;” και του απαντάω “Ποτάμι”. Τώρα, μου λέει; Μητσοτάκη του λέω, διότι αυτοί οι κατσαπλιάδες του Σύριζα είναι για ξύλο βασικά (και πολύ μάλιστα). Όχι μόνο για μαύρισμα στις εκλογές.

    Με κοιτάει καλά καλά… του λέω, ψήφισε ΚΙΝΑΛ. Με ξανακοιτάει και μια και έχει τελειώσει τη δουλειά, ετοιμάζεται να φύγει.

    Νομίζω ότι ξέρω τι θα ψηφίσει ο νεαρός. 🙁

 2. 2
  Arhs says:

  Φυσικά και είναι γάγγραινα και φυσικά και θελει ξερίζωμα γι’αυτό ο κόσμος ψηφίζει χα ποτέ επιτέλους θα το καταλάβετε;;; Η όλη φάση είναι μια κλίκα που συνεχώς αναπαράγεται

Back to Top

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

  18/2/20 | (3 σχόλια)
  Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης Όσοι συμπολίτες έπεσαν από τα σύννεφα για τις δηλώσεις Τσίπρα περί ανάγκης ελέγχου τών "άλλων αρμών" της εξουσίας "πέρα από το κυβερνητικό έργο και το έργο των υπουργών" όταν ξανάρθει στήν εξουσία, μάλλον δεν ξέρουν τι ...

Διαφήμιση

Ροή Ειδήσεων
Εφημερίδες