Συρία: Κούρδοι επιτίθενται με πέτρες κατά τουρκικών θωρακισμένων οχημάτων μετά από δολοφονία νεαρού

9/11/19 | 0 | 0 | 67 εμφανίσεις

Νοέμβριος 8, 2019. 22:28

Τουρκικό στρατιωτικό όχημα πάτησε έναν νεαρό άνδρα και τον σκότωσε κατά τη διάρκεια περιπολίας στη βόρεια Συρία στη λεγόμενη ζώνη ασφαλείας,  με τη ρωσική στρατιωτική αστυνομία, όπως ανέφεραν  οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας.

Ο Μουσταφά Μπαλί, επικεφαλής του γραφείου Τύπου των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, ανέφερε ότι το όνομα του νεαρού ήταν Σαρχουαμπίν και ήταν από το χωριό Τιλ Γιαμάλ.

Το τουρκικό τεθωρακισμένο όχημα τον πάτησε κοντά  στη Μαλίκια, πέντε χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα στη βορειοανατολική πλευρά της Συρίας.

Ο Μπαλί ανέφερε ότι για αυτήν τη δολοφονία υπεύθυνη είναι η Ρωσία, γιατί υποσχέθηκε ότι χωρίς τον Δημοκρατικό Στρατό οι κάτοικοι θα είναι ασφαλέστεροι στην περιοχή.

Οι Κούρδοι κάτοικοι των χωριών κοντά στα σύνορα μετά το περιστατικό επιτέθηκαν στα τουρκικά θωρακισμένα οχήματα με πέτρες και λαχανικά.

Φωτογραφίες από την περιοχή  Αλ Μουαμπάντα, δείχνουν άνδρες και γυναίκες με παιδιά να πετούν στα θωρακισμένα οχήματα πέτρες.

Οι τουρκικές δυνάμεις απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων και τραυμάτισαν 10 άτομα, σύμφωνα με τον Μπαλί.

rudaw.net

The Hellenic Information Team

https://www.echedoros-a.gr/2019/11/blog-post_43.html

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

    20/11/19 | (0 σχόλια)
    JACK SHENKER / THE NEW YORK TIMES 19.11.2019 : 13:38 Οι εθνικές εκλογές στη Βρετανία τον επόμενο μήνα, οι τέταρτες κατά σειράν μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια, θα είναι μία δύσκολη στιγμή για ένα από τα παλαιότερα δημοκρατικά καθεστώτα του ...

Διαφήμιση

Ροή Ειδήσεων
Εφημερίδες