Στο πιο ψηλό επίπεδο θα συμμετάσχουν Άγκυρα, Αθήνα και Βρετανία στη διάσκεψη της Γενεύης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

kotzias-tsabousoglou01-eggyhseisΟι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας. Φωτογραφία ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών DECEMBER 31, 2016

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπενθύμισε σε δηλώσεις του, που δημοσιεύονται στον τουρκοκυπριακό Τύπο, τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι θα συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη. Πρόσθεσε ότι και η Ελλάδα και η Βρετανία αναμένεται να συμμετάσχουν στο πιο ψηλό τους επίπεδο.

Σε δήλωσή του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι στις 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη «πενταμερής διάσκεψη» και νωρίτερα στις 9-11 Ιανουαρίου θα συναντηθούν οι πλευρές.

Σε μια άλλη εξέλιξη, και ενώ δεν έχει κληθεί στην Άγκυρα ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, μεταβαίνει εσπευσμένα στην τουρκική πρωτεύουσα ο παράνομος «πρωθυπουργός» της ούτω καλούμενης και παράνομης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου» («ΤΔΒΚ»), Χιουσεγίν Όζγκιουργκιουν για να συζητήσει με την τουρκική κυβέρνηση το μέλλον του Κυπριακού και της τουρκοκυπριακής οικονομίας. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Όζγκιουργκιουν προς το τουρκοκυπριακό ειδησεογραφικό κανάλι «Kıbrıs Tv».

Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα «haberkıbrıs», μιλώντας στο τουρκοκυπριακό κανάλι, αναφέρθηκε στο επικείμενο ταξίδι του στην Άγκυρα και έστειλε σημαντικά μηνύματα για το Κυπριακό. Τόνισε, επίσης, για το μέλλον της Μόρφου και των παραλιών των κατεχόμενων: «η κυβέρνηση, ο Μουσταφά Ακιντζί και ο πρόεδρος της Τουρκίας έχουν ξεκάθαρη άποψη γι’ αυτό το ζήτημα. Η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη Μόρφου και από τη ζώνη των παραλιών».

Ο Όζγκιουργκιουν αναφέρθηκε στη δεύτερη «κόκκινη γραμμή» στο Κυπριακό και στη σημασία των εγγυήσεων για την τουρκική πλευρά. Στην Άγκυρα θα συναντήσει υψηλόβαθμα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης και θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν.

31/12/2016 17:54 ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Α. Βικέτου Λευκωσία, Cyprus

Πηγή: Στο πιο ψηλό επίπεδο θα συμμετάσχουν Άγκυρα, Αθήνα και Βρετανία στη διάσκεψη της Γενεύης http://mignatiou.com/2016/12/sto-pio-psilo-epipedo-tha-simmetaschoun-agkira-athina-ke-vretania-sti-diaskepsi-tis-genevis/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα