Στον ανακριτή οι τρομοκράτες -Η ληστεία και ο τραυματισμός που οδήγησαν στις συλλήψεις

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στον εισαγγελέα και ακολούθως στον ανακριτή οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες τρομοκράτες μετά την ευρεία επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σήμερα που οδήγησε στην ταυτοποίηση της δράσης της Επαναστατικής Αυτοάμυνας.

Οι δύο άνδρες συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρχικά στον εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης και ακολούθως στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του Νόμου περί όπλων και πλαστογραφία και μία 39χρονη γυναίκα η οποία κατηγορείται για παράβαση του Ν. περί όπλων. Ακόμη αναζητείται 46χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τις ίδιες ενέργειες με τους δύο άλλους συλληφθέντες και σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σε ό,τι αφορά τον 46χρονο που αναζητείται, αυτός φέρεται ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, σε κατάληψη που εκκενώθηκε στα τέλη του Αυγούστου. Από εκεί, ο συγκεκριμένος είχε κάνει επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο 41χρονος, είχε συλληφθεί το 2010 για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», αλλά αποφυλακίστηκε με όρους στις 12-2-2018, με το νόμο Παρασκευόπουλου, (Ν. 4489/2017, άρθρο 43), όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο δεύτερος συλληφθείς, 45 ετών, δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν, ωστόσο στο σπίτι που διέμενε, στην οδό 17ης Νοέμβρη 57 στο Χολαργό, βρέθηκαν όλα τα όπλα που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής.

Η 39χρονη γυναίκα, όπως έγινε γνωστό είναι σύντροφος του 46χρονου καταζητούμενου και συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς στο σπίτι τους βρέθηκαν μαχαίρια και άλλα συναφή που εμπίπτουν στον συγκεκριμένο νόμο.

Συνολικά διενεργήθηκαν δεκατρείς κατ’ οίκον έρευνες, έχουν προσαχθεί για εξέταση δεκαπέντε άτομα και έχει κατασχεθεί σημαντικός αριθμός όπλων και εκρηκτικών.

Τα 15 άτομα, που προήχθησαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, συνεχίζουν να εξετάζονται στην Αντιτρομοκρατική, προκειμένου να διαπιστωθεί αν γνώριζαν, και σε ποιο βαθμό, τη δράση της οργάνωσης ή παρείχαν κάλυψη με οποιονδήποτε τρόπο στους άμεσα εμπλεκόμενους, οπότε ενδέχεται κάποιες από τις προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Οι δύο γιάφκες
Η κεντρική γιάφκα της Επαναστατικής Αυτοάμυνας βρισκόταν στην Κυψέλη. Τα όπλα μεταφέρθηκαν μετά την 21η Οκτωβρίου (όταν τα μέλη της οργάνωσης έκαναν τη ληστεία στο Χολαργό) στο διαμέρισμα του Χολαργού, στην οδό 17ης Νοέμβρη 57. Το διαμέρισμα της Κυψέλης καθαρίστηκε επιμελώς με χλωρίνη και δεν βρέθηκαν όπλα. Στο διαμέρισμα του Χολαργού βρέθηκε μεγάλος οπλισμός.

Η γιάφκα της Κυψέλης είχε ενοικιαστεί από τον 46χρονο που αναζητείται, με τα στοιχεία άλλου προσώπου.

Στη γιάφκα του Χολαργού βρέθηκαν 5 καλάσνικοφ ένα εκ των οποίων έχει χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Η ταυτοποίηση του όπλου
Όπως επιβεβαιώθηκε και από τη βαλλιστική εξέταση, πρόκειται για την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», η οποία έχει επιτεθεί δύο φορές στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τρεις φορές σε διμοιρία των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη, μία φορά στην πρεσβεία του Μεξικού και είναι η οργάνωση που είχε πετάξει χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία πριν την επίσκεψη Ομπάμα, στις 10 Νοεμβρίου 2016.

Το ένα εκ των καλάσνικοφ που βρέθηκε στη γιάφκα του Χολαργού, από την ταυτοποίηση, προκύπτει ότι είχε χρησιμοποιηθεί σε:

Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα
Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα
Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού.
Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα.
Η ληστεία στο Χολαργό που ξετύλιξε το κουβάρι
Κομβικό σημείο για την εξάρθρωση της Επαναστατικής Αυτοάμυνας αποτελεί η ληστεία σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στην οδό 17ης Νοεμβρίου στο Χολαργό. Η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με πληροφορίες, έφθασε στα ίχνη τους μετά την αξιοποίηση στοιχείων που άφησαν πίσω του τα μέλη της οργάνωσης κατά τη ληστεία που έκαναν την 21η Οκτωβρίου στο Χολαργό. Την ληστεία φέρονται ότι διέπραξαν ο 41χρονος παλιός γνώριμος της Αντιτρομοκρατικής, μαζί με τον 46χρονο καταζητούμενο.

Κατά τη διάρκεια της ληστείας ο 41χρονος από λάθος χειρισμό πυροβόλησε με το καλάσνικοφ τραυματίζοντας τον 46χρονο συνεργό του που αναζητείται, ενώ η γιάφκα της οργάνωσης είναι μερικά μέτρα μακρύτερα από το πρακτορείο του ΟΠΑΠ που λήστεψαν.

Υπό παρακολούθησε εδώ και καιρό οι εμπλεκόμενοι
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ οι εμπλεκόμενοι ήταν υπό παρακολούθηση από καιρό.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι αστυνομικοί είχαν σε στενό κλοιό τον 46χρονο που αναζητείται και τον 41χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2010 για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», αλλά αποφυλακίστηκε με όρους στις 12-2-2018, με το νόμο Παρασκευόπουλου, (Ν. 4489/2017, άρθρο 43).

Ο 46χρονος ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί, όπως προαναφέρθηκε ήταν μεταξύ των συντελεστών της κατάληψης στα Εξάρχεια που εκκενώθηκε τον Αυγούστου. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση στο κτίριο δεν ήταν τυχαία, καθώς ο 46χρονος ήταν ήδη στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ επίσης φέρεται και ως πρωταγωνιστής σε επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/ston-eisaggelea-tromokrates-listeia-traymatismos

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα