Στη φυλακή ο φερόμενος ως αρχηγός «Τσαμπ» της «Combat 18» και 3 ακόμη -Τι υποστήριξαν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Στη φυλακή ο φερόμενος ως αρχηγός «Τσαμπ» της «Combat 18» και 3 ακόμη -Τι υποστήριξαν /Φωτογραφία: Ιntime News

Στην φυλακή οδηγήθηκαν οι τέσσερις από τους επτά κατηγορουμένους για συμμετοχή στην ακροδεξιά οργάνωση Combat 18 Hellas, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 1ης Τακτικής Ανακρίτριας.

Μετά την πολύωρη διαδικασία των απολογιών των επτά κατηγορουμένων, ανακρίτρια και Εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση των τεσσάρων από αυτούς, ενώ για τους υπόλοιπους – μεταξύ αυτών και ο δικηγόρος Πειραιά – επέβαλαν περιοριστικούς όρους και τους έκριναν προσωρινά ελεύθερους.

Στην φυλακή θα οδηγηθούν ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης, ένας 35χρονος κι ένας 45χρονος, τηλεφωνικές συνομιλίες των οποίων έχουν καταγραφεί από την ΕΛΑΣ. Προφυλακιστέος κρίθηκε και ένας 22χρονος.

Οι κατηγορούμενοι που κρίθηκαν προφυλακιστέοι φέρονται να αρνούνται την συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αποδέχθηκαν επιμέρους πράξεις που τους καταλογίζονται.

Ο 35χρονος Γ.Δ., ο οποίος ήταν γνωστός στην οργάνωση ψευδώνυμο «Τσαμπανίκας Αλέξανδρος», ή «ΤΣΑΜΠ» και φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ως καθοδηγητής να «καθόριζε τους στόχους», αρνήθηκε πως είχε αρχηγικό ρόλο.

Συγγνώμη  ζήτησε μόνο ο  δεύτερος 35χρονος ο οποίος παραδέχθηκε τη συμμετοχή του σε δύο επιθέσεις, αποτέλεσμα κι αυτές, όπως ισχυρίστηκε της πίεσης που του ασκούσε ο «Τσαμπανίκας». Υποστήριξε δε πως φοβόταν για τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του αν έπαιρνε αποστάσεις από την οργάνωση.

«Ο ‘Τσαμπανίκας’ με πίεσε να πράξω την πρώτη εμπρηστική επίθεση, στην οποία προέβην – κατόπιν αρκετών αναβολών – όχι με αυτόνομη βούληση, αλλά υπό το καθεστώς πίεσης», είπε.
«Εντούτοις η δεύτερη εμπρηστική επίθεση έλαβε χώρα, υπό συνθήκες απόλυτης πίεσης και ψυχικού εξαναγκασμού από τον ‘Τσαμπανίκα’ και δη υπό το καθεστώς τρόμου, αφού ο τελευταίος, μου είχε δημιουργήσει με απόλυτη σαφήνεια την εντύπωση, πως αν τολμούσα να απαγκιστρωθώ, θα πάθαινα κακό (εγώ ή η οικογένεια μου). Στην πραγματικότητα οι δράσεις που μου άρεσαν ήταν τα γκράφιτι και το κάψιμο της τούρκικης σημαίας, τα οποία και θεωρώ ότι ούτε την έννομη τάξη διασάλευσαν, αλλά ούτε και ανήθικα ήταν. Εξάλλου, τέτοια βίντεο με γκράφιτι είδα στο site που τηρούσε ο Τσαπανίκας και θέλησα να συμμετάσχω.Έτι περαιτέρω, ως Έλλην Πατριώτης που νιώθω, θαυμάζω τον Κολοκοτρώνη, θεωρώ ελληνική την Μακεδονία και προαιώνιο εχθρό τον Τούρκο», είπε.

Επιμέρους πράξεις ομολόγησαν οι άλλοι δύο προφυλακισθέντες με τον  22χρονο να παραδέχεται μόνο ότι προσπάθησε να κατασκευάσει μία μολότοφ.

Ελεύθερος ο δικηγόρος από τον Πειραιά

Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων και ένας δικηγόρος από τον Πειραιά.

Ο τελευταίος υποστήριξε ότι έδινε νομικές συμβολές στον συγκατηγορούμενο του και πως ο ίδιος δεν έχει εμπλοκή με την οργάνωση.

«Οχι φυλακές στους εθνικιστές» φώναζαν

Αποχωρώντας από τα δικαστήρια, συνοδεία αστυνομικών, οι τέσσερις κατηγορούμενοι που κρίθηκαν προφυλακιστέοι φώναζαν «όχι φυλακές για τους εθνικιστές».

Πηγή: Στη φυλακή ο φερόμενος ως αρχηγός «Τσαμπ» της «Combat 18» και 3 ακόμη -Τι υποστήριξαν | iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα