Στην Τουρκία ήδη θεραπεύουν τους πάσχοντες από κορωνοϊό με το Favipiravir!

25/3/20 | 0 | 0 | 275 εμφανίσεις

Το Favipiravir είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται σε ασθενείς μόνο στην Κίνα και την Ιαπωνία και δεν επιτρέπεται να εξαχθεί ακόμη στο εξωτερικό, αλλά η Τουρκία κατάφερε να το προμηθευτεί.

Το όνομα του φαρμάκου επιβεβαίωσε στην τουρκική εφημερίδα το μέλος της επιστημονικής επιτροπής που έχει συσταθεί για τον έλεγχο και την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Guardian, το συγκεκριμένο φάρμακο δόθηκε σε 350 ασθενείς σε Κίνα και Ιαπωνία και παρατηρήθηκε ότι «λειτούργησε» μιας και οι ασθενείς μετά από 4 μέρες εμφανίστηκαν αρνητικοί στον ιό, σε αντίθεση με αυτούς που δεν τους χορηγήθηκε που εμφανίστηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό μετά από 11 μέρες.

Ωστόσο, ο άνθρωπος που δημιούργησε το συγκεκριμένο φάρμακο το 2014 δεν σχολίασε τίποτα από όλα όσα έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Πάντως, Ιάπωνες επιστήμονες, σύμφωνα με τον Guardian, υποστήριξαν ότι το φάρμακο λειτούργησε μόνο στις περιπτώσεις που δεν είχαν σοβαρά συμπτώματα. Σύμφωνα με πηγή από το υπουργείο Υγείας που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, δόθηκε σε περίπου 70 με 80 ασθενείς που ήταν πιο σοβαρά και δεν κατάφερε να βοηθήσει την κλινική τους εικόνα.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/861082_stin-toyrkia-idi-therapeyoyn-toys-pashontes-apo-koronoio-me

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 


Το σχόλιο της ημέρας

    30/3/20 | (3 σχόλια)
    Η κυβέρνηση με διαρροή ειδήσεων ετοιμάζει τον κόσμο για μειώσεις. Είναι κάτι που το περιμέναμε. Αυτήν την φορά αν γίνει οτιδήποτε θα πρέπει να αρχίσει απο το μισθό του πρωθυπουργού, των υπουργών, των κρατικών στελεχών, των βουλευτών των κομμάτων, και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας