Ρομάνο Πρόντι: Να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση Τουρκίας- Ρωσίας στη Λιβύη

14/1/20 | 0 | 0 | 244 εμφανίσεις

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, Ρομάνο Πρόντι, δήλωσε ότι είναι παράλογο να βρισκόμαστε μπροστά σε μια τουρκο-ρωσική πρόκληση στη Λιβύη.

Ο Πρόντι φιλοξενούμενος σε τηλεοπτική ειδησεογραφική εκπομπή χθες το απόγευμα κάλεσε την Ιταλία να πράξει ότι είναι δυνατόν για να βγει «από την περιθωριοποίηση των τελευταίων ετών που παρά την εγγύτητά μας με τη Λιβύη φθάσαμε στην παράλογη σημερινή κατάσταση. Και η Ευρώπη, ωστόσο, βρίσκεται μπροστά σε μια πρόκληση με την Τουρκία και τη Ρωσία που επεμβαίνουν έξω από τα σύνορά μας».

Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος επεσήμανε: «Καμία ευρωπαϊκή χώρα σήμερα δεν έχει την εξουσία να παρεμβαίνει. Αν συμφωνήσουν η Γαλλία και η Ιταλία, οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα ακολουθήσουν και θα έχουμε μια άποψη», σημειώνοντας ότι «η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στον κόσμο, απέχει δύο βήματα από τη Λιβύη και δεν μπορεί να κάνει τίποτε».

Ο βετεράνος αριστερός πολιτικός, όπως σημειώνει το ιταλικό πρακτορείο Aki,  κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «πρέπει να αναληφθεί ενιαία δράση για την αποκατάσταση στη Λιβύη, για να διασφαλισθεί ότι δεν θα διαμελισθεί και πάνω από όλα θα αποκατασταθεί η ηρεμία που τόσο απεγνωσμένα χρειαζόμαστε».

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

    26/1/20 | (0 σχόλια)
     euro2day.gr/Financial Times Του Andrew Edgecliffe-Johnson Η ατζέντα του Νταβός για έναν δίκαιο καπιταλισμό αγνοεί την έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλευρά των εργαζομένων. Γιατί τα στελέχη πρέπει να «ακούνε» τους υπαλλήλους. Η σημασία της επένδυσης στην απόκτηση νέων δεξιοτήτων. Δημοσιεύθηκε: 25 ...

Διαφήμιση

Ροή Ειδήσεων
Εφημερίδες