Ποια Ελλάδα; – Η χώρα ως κομματικό παραμάγαζο

9/10/18 | 11 σχόλια | 5 απαντήσεις | 1,688 εμφανίσεις

ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ

(Φωτ.: EPA / Kay Nietfeld)

Δύο γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες μάς προσγειώνουν από τις ψευδαισθήσεις μας περί της σημαντικότητας και σπουδαιότητάς μας. Καλόν είναι να γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και πώς πορευόμαστε. Μήπως και καταφέρουμε να αλλάξουμε κάτι. Αν και αυτό είναι μάλλον απίθανο…

Το ένα είναι η είδηση ότι ο Αμερικανός πρέσβης επιτίμησε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αλεξανδρούπολης γιατί «αδελφοποίησε» το επιμελητήριο με το αντίστοιχο της Συμφερούπολης (Κριμαία). ,

Ο πρόεδρος ζήτησε συγνώμη και ο πρέσβης εξέφρασε την ευχαρίστησή του. Ελλάδα του 1950!

Το δεύτερο είναι ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες αποτέλεσαν αντικείμενο παιδιάς του εταίρου της Μέρκελ στον κυβερνητικό συνασπισμό Χορστ Ζέεχοφερ, ηγέτη του κόμματος CSU της Βαυαρίας. Είπε σε προεκλογική ομιλία του πως οι Βαυαροί κυβέρνησαν για λίγο την Ελλάδα, υπονοώντας πως καλό θα ήταν να την κυβερνούν εσαεί.

Δεν ξέρω αν τις προσβολές αυτές θα τις αποδέχονταν άλλοι λαοί (π.χ. Τούρκοι), αλλά στη δική μας κοινωνία και σε πολιτικό και σε κοινωνικό επίπεδο περνούν χωρίς καμιά αντίδραση. Από τότε που απλώσαμε την χείρα προς βοήθειαν, τα αντανακλαστικά μας χαλάρωσαν. Και όποτε ενεργοποιούνται, παρεμβαίνουν διάφοροι εγκάθετοι να μας ανακαλέσουν στην τάξη.

Κακά τα ψέματα, εκεί που φτάσαμε ή θα δεχόμασταν μια αξιοπρεπή πολιτική που ενδεχομένως να μας οδηγούσε εκτός ΕΕ ή θα μέναμε, όπως και έγινε, και θα υφιστάμεθα συνεχείς ταπεινώσεις.

Το κακό είναι ότι τη νοοτροπία του κλέφτη δεν την έχουμε εγκαταλείψει. Μας εγκαλούν, τώρα, ότι η Ευρώπη και τα επιμέρους κράτη της έδωσαν κονδύλια για τη διαχείριση του Προσφυγικού χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη, με το ύψος των κονδυλίων, αντιμετώπιση του προβλήματος. Τι έγιναν τα χρήματα; Δεν μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει ότι φαγώθηκαν στα πολιτικά γραφεία, δεν μπορεί όμως και να το αποκλείσει. Είναι μια συνηθισμένη κατάσταση στον δημόσιο βίο που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Παρενέβη η εισαγγελία αλλά να δούμε αν και πού θα καταλήξει. Σίγουρα, όμως, τα κονδύλια αυτά δόθηκαν σε ημετέρους και ΜΚΟ και κατασπαταλήθηκαν. Οι δήθεν εθελοντές και διάφορες αριστερές συλλογικότητες μπροστά στο χρήμα μεταλλάσσονται στους χειρότερους καταχραστές.

Βεβαίως ο ευρωπαϊκός Τύπος, με αφορμή τις οικονομικές καταχρήσεις και τη δουλική συμπεριφορά αξιωματούχων και οργανισμών, με τα δημοσιεύματά του ξευτελίζει τη χώρα και το λαό της. Και έτσι ο κάθε Ζέεχοφερ νομιμοποιείται να μιλά με αυτήν την περιφρόνηση για την Ελλάδα και τους Έλληνες χωρίς να μπορεί να αντιδράσει κανείς.

Ποιος; Ένας Γερμανός, το έθνος του οποίου αιματοκύλισε δύο φορές την Ευρώπη! Τα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας είναι ακόμη νωπά στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Μια Ευρώπη, σήμερα, την οποία κατάκτησαν οικονομικά, μετέτρεψαν όπως ήθελαν με την εξώθηση της Βρετανίας εκτός των διαδικασιών «ενοποίησής» της και με μια συρόμενη Γαλλία με ηγεσία ανάξια του εκτοπίσματος των μεταπολεμικών πολιτικών ηγετών της.

Αυτή η Ευρώπη αμφισβητείται και δεν είναι δελεαστική. Αμφισβητήθηκε από τη Βρετανία με το Brexit, αμφισβητήθηκε από τη δειλή Ελλάδα η οποία υπαναχώρησε, αμφισβητείται σήμερα από την Ιταλία, αμφισβητήθηκε και από τα Σκόπια.

Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που έχουν ανάγκη οι λαοί της. Αυτή η Ευρώπη δεν οδηγεί πουθενά, και ο διαχωρισμός της σε Ανατολική και Δυτική θα αντικαταστήσει το διαχωρισμό σε Βόρεια και Νότια.

Ας μην σπεύσουν οι δήθεν προοδευτικοί να μιλήσουν για ακροδεξιά στροφή και εθνικισμούς. Σε κρίσιμες στιγμές λειτουργεί στους λαούς το αίσθημα αυτοσυντήρησης. Εδώ βρισκόμαστε. Ολόκληροι λαοί και κοινωνικές κατηγορίες απειλούνται με αφανισμό. Και οι διανοούμενοι που όφειλαν να αναδείξουν αυτόν τον κίνδυνο και να προτείνουν τρόπους αντιμετώπισής του, αν δεν έχουν αποστατήσει στους κόλπους των ισχυρών, σιωπούν.

Οι κοινωνίες έχουν αφεθεί στα χέρια των πολιτικών χωρίς να μπορούν και οι ίδιες να παρέμβουν. Ολιγομελείς, ιδεοληπτικές ομάδες που αισθάνονται, αυτάρεσκα, πρωτοπορίες, κατευθύνουν τις τύχες τους.

Αλλά η έκρηξη δεν θα αργήσει.

Την κατάσταση επιδεινώνει το Μεταναστατευτικό. Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, αλλά ο τρόπος που το αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι τραγικός.

Οι μετανάστες πρέπει να τύχουν ανθρώπινης συμπεριφοράς. Αλλά και οι ίδιοι να σεβαστούν τον τρόπο ζωής των κοινωνιών στις οποίες καταφεύγουν. Να ενταχθούν στις λειτουργίες των κοινωνιών αυτών. Όχι να προσπαθήσουν να επιβάλλουν ξένα και αναχρονιστικά –για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό– πρότυπα.

Όχι στη φαλλοκρατία τους και την αντιμετώπιση της γυναίκας περιφρονητικά. Όχι στις ολοκληρωτικές αντιλήψεις που τους επέβαλαν ως πολιτική συνείδηση τα καθεστώτα στα οποία μεγάλωσαν. Και, φυσικά, δεν θα επιβάλλουν τις θρησκευτικές φαντασιώσεις και ιδεοληψίες τους ως τρόπο ζωής των Δυτικών κοινωνιών. Η φιλελεύθερη δημοκρατία απειλείται από αυτές τις συμπεριφορές.

Δεν με πολυαπασχολεί το θρησκευτικό φαινόμενο, αλλά η θρησκεία είναι μέρος του πολιτισμού και των παραδόσεων ενός λαού. Θα το σεβαστούν εκεί που πάνε. Αν δεν τους αρέσει ας επιστρέψουν στα γνώριμα εδάφη τους. Το φαινόμενο με τους μετανάστες και το Σταυρό στη Λέσβο πρέπει να καταδικαστεί. Σεβασμός στις μεταφυσικές ανάγκες των μεταναστών, αλλά και σεβασμός στις ίδιες ανάγκες των Ευρωπαίων πολιτών.

Η Ελλάδα δεν είναι κομματικό παραμάγαζο του Τσίπρα και των συντρόφων του. Ούτε χώρος ασκήσεων των ιδεοληψιών των αποδομιστών.

Η ανεκτικότητα είναι σήμερα επιβεβλημένη ως αρετή. Αλλά υπάρχουν και όρια. Αν θέλουμε να ζούμε σε μια ανεκτική φιλελεύθερη και δίκαιη κοινωνία.

Category: Κυριο Θεμα, Προτεινόμενα άρθρα

( 11 σχόλια )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Kapo says:

  Τα γράφεται πολύ ωραία κι ανησυχώ γιατί συνήθως δε συμφωνώ μαζί σας. Κατά τη γνώμη μου όλο το παιχνίδι θα παιχτεί στην Αγγλία, όχι τόσο με το θέμα του Brexit, όσο με την διαφαινόμενη εκλογή του Εργατικού Κόμματος και του Corbyn. Αν ο Corbyn αποτύχει και είναι δεδομένο ότι θα τον πολεμήσουν λυσσαλέα, εντός κι εκτός, τότε ακολουθεί μεσαίωνας για τα επόμενη είκοσι τριάντα χρόνια. Αν πετύχει, το καθεστώς των Βρυξελλών θα έχει πρόβλημα. Για τους μετανάστες ισχύει ότι είναι ξένοι και οι περισσότεροι θα μείνουν ξένοι. Αν τους δοθούν ευκαιρίες, αν βρουν μία φυσιολογική δουλειά, ζήσουν σ` ένα φυσιολογικό σπίτι, αποκτήσουν οικογένεια, αγαθά κτλ. τότε θα συνυπάρξουμε σχετικά ειρηνικά. Στην Ελλάδα κάτι τέτοιο είναι απίθανο. Γι` αυτό η γκετοποίηση και ο φονταμενταλισμός για πολλούς απ` αυτούς είναι μονόδρομος.

 2. 2
  Επισκέπτης says:

  Κύριε Σαββίδη,

  Συμφωνώ με το άρθρο σας και σάς καλωσορίζω στον χώρο των ευρωσκεπτικιστών, που φιλοξενεί κάθε εντίμως για το πού πάει η ΕΕ προβληματιζόμενο άνθρωπο, αλλά και κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο, που δεν ανέχεται (πια) να σκύβει τον αυχένα.

  Γράφετε, ανάμεσα σε άλλα πολλά: “Σε κρίσιμες στιγμές λειτουργεί στους λαούς το αίσθημα αυτοσυντήρησης”. Ακριβώς αυτό είναι η πεμπτουσία τού προβλήματος. Οι λεγόμενοι φιλοευρωπαϊστές αδυνατούν να το αντιληφθούν, γι αυτό η ΕΕ είναι καταδικασμένη να διαλυθεί. Τα έχω γράψει πολλές φορές σε διάφορες αναρτήσεις.

  Όσο για τούς λαθρομετανάστες και τον Σταυρό, έχω δύο να πω:

  α) Εμείς τούς κτίζουμε τέμενος στον Βοτανικό και ιδού η ανταπόδοση. Μην περιμένετε τίποτε καλύτερο. Έχουμε γεμίσει και με συμπαραστάτες, “χρήσιμους ηλίθιους” και οπαδούς τού “πολιτικώς ορθού”, που θα υποστηρίξουν και θα ανεχθούν ο,τιδήποτε, αρκεί να θεωρηθούν τάχα προοδευτικοί.

  β) Όταν ο αρχιεπίσκοπος τής Ελλάδος, επισκεπτόμενος “προσφυγικούς” καταυλισμούς, βγάζει τον Σταυρό, ή όποιο άλλο θρησκευτικό σύμβολο φέρει, προκειμένου να μην προκαλέσει (sic) το θρησκευτικό αίσθημα των λαθρομεταναστών (η ανοησία κτυπά κόκκινο εδώ!), περιμένετε διαμαρτυρίες από γελωτοποιούς στυλ Τσίπρα;

 3. 3

  Η πρέπουσα απάντηση στον ασχημονούντα πρέσβη είναι:

  SINCE YOU DO NOT PROTECT US FROM OUR ENEMIES (CYPRUS 1974, IMMIA 1996) LEAVE US ALONE AND DO NOT INTERFERE BECAUSE YOU HAVE NO RIGHT TO DO IT.

 4. 4
  Μαρία Μ. says:

  Πράγματι, δύο αιώνες «κομματικό παραμάγαζο» η πατρίδα μας, κι έτσι εμείς όλοι σε κώμα…
  δουλοπρεπέστατα…
  Βασάλους τους λέγανε τους υποταγμένους στην Προστασία, όχι πολίτες.

  Ο πολίτης δεν μπορεί να δεχθεί να τη διακριτική μεταχείριση των υπέρ των ξένων και τόσο σε βάρος του.

  Μακάρι να μην αργήσει η έκρηξη.

 5. 5
  Σ.Α.Ν says:

  Αγαπητε κ. Σαββιδη το πατε γυρευοντας με τις δυο τελευταιες φρασεις του κειμενου σας να σας χαρακτηρισουν ως ακροδεξιο ,φασιστα και οπαδο του Ιταλου Σαλβινι, του καταραμενου για τους συνελληνες γεννημενους δημοκρατες και προοδευτικους και πληρωμενους αλληλεγγυους καθε μεινοτητας , ασχετως της οποιας ζημιας επιφερουν αυτες στην συνοχη των Ελληνων και Ελληνοθρησκευτικες παραδοσεις μας.
  Να συνεχισετε , λογικος και ασυμβιβαστος ,ασχετως συνεπειων,αλλα μη αυταπατασθε .Δεν θελουν ολοι οι προαναφερθεντες την ανεκτικη φιλελευθερη -φιλελε.. απαγε της βλασφημιας-και δικαη κοινωνια, οπως εσεις και οι περισσοτεροι συνανιχνευτες την εννοουμε.

 6. 6
  Ερενιος says:

  Ποια έκρηξη αυτό το ακούω 10 χρόνια ο κόσμος έκλεψε εφαγε ο κόσμος εννοώ μαζί με τους πολιτικούς κύριε Σαβιδη εσείς είστε γνήσιος και ντομπρος άνθρωπος αν φοβάσαι και εσυ να πης την αλήθεια δεν έχουμε ελπίδα σαν λαός γιατί δεν λες ότι ο λαός κλέβη οι πολιτικοί κλέψανε το είδαμε ο κόσμος όταν του δίνεται η ευκαιρία δεν κλεβη φοβάσαι κύριε Σαβιδη να πης αυτήν την αλήθεια ότι είμαστε λαός κλεφτών και ξεστιποτων

  • 6.1
   Σ.Α.Ν says:

   Συμφωνω μαζι σας οτι καθυστερει η εκρηξη γιατι οι συνενοχοι -γενικως- ουδεποτε διαμαρτυρονται εναντιον των ενοχων ,στους οποιους περιλαμβανονται παρα πολλοι απο του κλητηρος των Υπουργειων και των ομοιων τους , που πληθαινουν αντι να μειωνονται τωρα που μας κυβερνουν οι αμολυντοι αριστεροδεξιοι και οι οποιοι ”βγαζουν στην φορα” μονο τα εγκληματα που ”τσιμπαει” ο εθνικος κοριος των τηλεφωνικων και αλλων συνομιλιων , ενω αγνοουν παντελως την αξια και αναγκαιοτητα των προληπτικλων ελεγχων και του νοικοκυρεματος του κρατους ,φοβουμενοι οτι θα καταληξει να ειναι ευρωπαικο και συντηρητικο -ακροδεξιο το λενε ηδη- στο οποιο (οποιο κρατος )δεν πιστευουν και γιαυτο πριονιζουν μεθοδικως κσαι καθημερινως τα ποδια του.

 7. 7
  .- says:

  Τώρα σοβαρά περιμένετε έκρηξη από τη γενιά του instagram & του snapchat?

  Από τη γενιά με τα διλήμματα του στυλ αν το επόμενο tattoo θα το κάνω στην πλάτη ή στον αυχένα;

  Η μόνη έκρηξη που βλέπω εγώ είναι όταν ο ΠΑΟΚ πάρει το πρωτάθλημα.

 8. 8
  Kapo says:

  Και κάτι ακόμα κύριε Σαββίδη γι’ αυτό που λέτε για τα μειωμένα αντανακλαστικά των Ελλήνων, οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα βιώνουν τόσες ταπεινώσεις στην καθημερινότητα τους, εξαναγκάζονται σε τόσες προσωπικές υπαναχωρήσεις, ώστε η δήλωση κάποιου πολιτικού της Βαυαρίας φαντάζει απίστευτα μακρινή και ασήμαντη κι ένας εντελώς γελοίος λόγος για να εκραγεί κάποιος. Δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να συμβεί κάτι τέτοιο, φόνος “δι’ ασήμαντον αφορμή” όπως λέμε, όμως αυτό δεν είναι ποτέ η αιτία. Το πρόβλημα των Ελλήνων δεν είναι ο Ζέεχοφερ που δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του και πιθανότατα έκανε αυτή τη δήλωση για να το παίξει σκληρός Γερμανός στο ακροατήριό του και να κερδίσει καμία δεξιά ψήφο αλλά ότι επί της ουσίας οι Έλληνες συγκροτούν μία κοινωνία που δεν ικανοποιεί τις ανάγκες των μελών της. Δεν τους δίνει ευκαιρίες να ζήσουν αξιοπρεπώς, δεν τους φροντίζει όταν είναι σε κατάσταση αδυναμίας, δεν έχει καμία αίσθηση κατεύθυνσης, κανένα όραμα, σέρνεται με δύο λόγια. Αν λυνόντουσαν αυτά, και ο Ζέεχοφερ θα έμπαινε στη θέση του και το Μακεδονικό θα γινόταν αντιληπτό στις διαστάσεις του και όλα θα λυνόντουσαν. Το ερώτημα είναι τι σταματάει αυτήν την κοινωνία από το να λύσει τα προβλήματά της και να προκόψει, αλλά αυτό το ερώτημα είναι αναπάντητο.

 9. 9
  Ο Λούμπεν says:

  Το άρθρο είναι συγκλονιστικά εύστοχο.

 10. 10
  Μαρία Μ. says:

  Προσκύνημα στην «πολιτική ορθότητα»:
  Το δημοσιογραφικό Πνεύμα της Εποχής, έβαλε με το ζόρι στα πολύ ψιλά των χθεσινών ειδήσεων το πριν δύο μέρες γεγονός του γκρεμίσματος του σταυρού που ενοχλούσε τους μουσουλμάνους.

  Η «Ρεπούση» πήγε στο Γυμνάσιο:
  Η ιστορική αναθεώρηση που ολοκλήρωσε το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να αφήσει άφωνους μόνο τον απλό κοσμάκη, όχι τους δημοσιογράφους. Να όμως που στο Πνεύμα της Εποχής η πλειονότητα θριαμβολογεί για την προσαρμογή μας στην Ιδεολογία του Εθνομηδενισμού.

  ΥΓ για ΣΑΝ:
  Η συνενοχή του λαού, την οποία υποστηρίζετε, υπήρξε το συστηματικότερο εργαλείο των Δυτικών για τον «εκπολιτισμό» των Ελλήνων, με το περίφημο «η νοοτροπία μας φταίει για όλα τα δεινά μας».

  • 10.1
   Σ.ΑΝ says:

   Ευχαριστω για την τιμη να με διαβασετε και να μου απαντησετε ευγενικως.
   Την συνενοχη την εννοοω -και εσεις την γνωριζετε , γιατι συμβιωσατε με τα”προβατα” , που στην 10ετια 1980 και το μισο της 10ετιας 1990 ετρεχαν κατα εκατομυρια πισω απο ενα μοναδικο ΘΑΘΑΘΑΤΖΗ αρχηγο-πρωθυπουργο ( Ανδρεα ελπιδα μας ) και ευεργετηθηκαν μεχρι το 1997 με διορισμους -χωρις ΑΣΕΠ- , με κοινωνικα , κομματικα και της νοοτροπιας του ”κολλητου” κριτηρια ,- που τοτε καθιερωθηκαν- , με δεκασμο των μελων των Επιτροπων προσληψεων ,με τις ΕΓΕΣ της κας Μαργαριτας και τους εκατονταδες -καθετοποιημενης κομματικης νοοτροπιας- συλλογους και οργανωσεις , κυριως στην υπαιθρο για” μαζωξεις ”,κοινωνικο τουρισμο και ΚΑΠΗ , με την Αυριανη πρωι-πρωι ΚΑΙ με συμβολη δε και ευγενικη χορηγια και των αλλων Δημοκρατικων Δυναμεων , που τωρα τους μιμουνται στην συγκυβερνηση.
   Για να θυμηθουμε ποσοι αναπηροι πηραν συνταξεις με πλαστα ιατρικα πιστοποιητικα , ποσοι υπαλληλοι διορισθηκαν με πλαστα πτυχια απο το εξωτερικο και εσωτερικο , ποσοι νεωτατοι δημοσιοι υπαλληλοι συνταξιοδοτουνταν νεωτατοι -κυριως οι γυναικες- και προσλαμβανονταν στις θεσεις τους οχι 1 στους πεντε αποχωρουντες ,αλλα 15 , που σε μερικες υπηρεσιες δεν ευρισκαν καρεκλες να καθησουν και κυκλοφορουσαν στις λαικες μεχρι να τελειωσει το ωραριο ,για την παρουσια των οποιων αλλοι συναδελφοι τους υπεγραφαν στα σχετικα βιβλια παρουσιων και οι οποιοι τωρα απολαμβανουν διπλες συνταξεις , με διορισμενα και τα παιδια τους στο Δημοσιο.
   Τα ”φανερωσα” τωρα που εληξαν τα μνημονια , γιατι θα τα αξιοποιουσαν αυτα οι δανειστες μας, κυριως οι Γερμανοι, που με τον τουρισμο και τις αλληλογνωριμιες μας στην Ευρωπαικη Ενωση μας γνωρισαν καλυτερα απο οτι γνωριζομαστε μεταξυ μας , γιαυτο και μας ”τις βρεχουν ” ποτε-ποτε. Εγιναν ολα αυτα και τα γενομενα ουκ απογιγνονται ,αγαπητη κυρια ΜΑΡΙΑ Μ., γιαυτο και δεν μιλα πια το μεγα πληθος με το μεγα παθος και εκεινος που δεν μιλα , η, φοβισμενος ως συνενοχος ,η, βολεμενος ειναι.
   ΥΓ. Αν οι ξενοι -εταιροι μας στην ΕΟΚ και συμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ- αναφερουν την νοοτροπια μας ως αιτία της γενικης παρακμης μας , εμεις το ανταποδιδουμε οτι γιαυτην φταινε μονο αυτοι -οι ξενοι- και ερχομαστε ”πατσι” και φυσικα χαιρομαστε που μενουμε στασιμοι . Και ζουνε αυτοι καλα και εμεις χειροτερα .Καληνυχτα.

 11. 11
  .- says:

  ΠΑΣΕΓΕΣ, ΟΤΕ, ΕΡΤ, Ολυμπιακή, μουστάκα-ξιβάγκο-κομπολόι-τσιγάρο και Αυριανή στο χέρι.

  Φάγανε καλά τα πασοκόσκυλα – μόνο που η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται πάντα κρύο.

  Θα είναι τα παιδιά τους που θα ζήσουν με μισθούς Βουλγαρίας, μόλις οι ίδιοι αποδημήσουν εις Κύριον.

  • 11.1
   Επισκέπτης says:

   Η κομματικοποίηση τού θέματος μάλλον σε φέρνει εκτός πραγματικότητος.

   α) Όλοι φάγανε και τρώνε, όχι μόνο τα πασοκόσκυλα.

   β) Δεν θα ζήσουν με μισθούς Βουλγαρίας μόνο τα δικά τους παιδιά.

   • 11.1.1
    .- says:

    Προφανώς.

    Απλά οι συγκεκριμένοι (και η σημερινή ροζ εκδοχή τους), κυβέρνησαν πολύ περισσότερο.

    • 11.1.1.1
     Σ.Α.Ν says:

     Να μη συμπερανετε,αγαπητε κυριε, πως οσοι διαφωνουν με τους μοναχοφαηδες Πασοκους των 22 ετων των αυτοδυναμων κυβερνησεων τους απο το 1981-2011 , περιλαμβανονται στα εκατομυρια , που ετρεχαν απο τον …ελπιδα μας και τωρα μετα το 2010 ”τρυπωσαν εδω και εκει”, το παιζουν ασπιλοι και αμολυντοι και συμφωνουν με τον κ. Παγκαλο ,που ειπε το αληθινο ”ολοι μαζι τα φαγαμε” εννοωντας οχι ολους τους Ελληνες-εσας και εμας ας πουμε- αλλα μονο τους χαιδεμενους πρασινους με ροζ κοκκους και μερικους μπλε για να μη μιλουν.
     Κανετε ενα φλας μπακ-ελληνιστι- στα 37 χρονια και θα αγανακτησετε για το θρασος των” δημοκρατων” συνελληνων , που βγαινουν και απο πανω, ενω επλουτισαν οι ιδιοι και καταχρεωσαν το κρατος , που για να πληρωσει τα τοκοχρεωλυσια και να αποφυγει το απαισιο ΔΝΤ δανειζοταν, ωσπου ηλθε ο αρχαγγελος της ανιδιοτελειας και αφιλοχρηματιας -με εκεινο το ”λεφτα υπαρχουν” το 2009 κ. ΓΑΠ και μας το εφερε απο το Καστελοριζο το 2010.
     Η Ιστορια δεν διαγραφεται,δεν παραγραφεται και δεν ξαναγραφεται ,ειπε καποιος .Απλως ο συνελληνες ειναι εσκεμμενα ανιστορητοι -τωρα μας αλλαζουν και την ιστορια-αλλα αγνοουν οτι γιαυτην υπαρχει πλουσιο υλικο ιδιαιτερα μετα το 2010 στους ιστοτοπους και τις εφημεριδες και τους Διεθνεις Οργανισμους, κυριως το ΔΝΤ ,που ακομα μας διαφεντευει.

Back to Top

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

  21/5/19 | (6 σχόλια)
  Με την ανοχή που δείχνει η ελληνική πολιτεία σε φαινόμενα βίας και καταστροφής δημόσιας περιουσίας ή προσβολής θεσμών, υπάρχουν τρείς, τουλάχιστον, σοβαροί κίνδυνοι: -Ο ένας είναι να αγανακτήσει η ελληνική κοινωνία και να ανεχθεί, αν δεν επιδιώξει, ένα αυταρχικό ...

Διαφήμιση

Ροή Ειδήσεων
Εφημερίδες


Φωτογραφία της ημέρας