Παύλος Μελάς, Μακεδονομάχοι και Γενοκτονία των Ποντίων επανέρχονται στη σχολική ύλη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αλλαγές γίνονται πολλές στην Παιδεία, από τη νέα κυβέρνηση και την υπουργό Νίκη Κεραμέως. Βασική μέριμνα, σε αυτή τη φάση η… επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς, όπως για παράδειγμα η περίπτωση του πανεπιστημιακού Ασύλου.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως σημειώνει ο ΒΗΜΑτοδότης, επανέρχονται στα βιβλία της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου με απόφαση της κυρίας Κεραμέως ο Παύλος Μελάς και οι Μακεδονομάχοι: «Ήταν δίκαιο, γίνεται πράξη» λένε πηγές του υπουργείου Παιδείας και σημειώνουν ότι η αφαίρεση κεφαλαίων από την Ιστορία που αφορούν τους Μακεδονομάχους και τον Παύλο Μελά έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα από τον τότε υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, προκειμένου, όπως είπε (άκουσον-άκουσον), «να ελαφρυνθεί η τσάντα του μαθητή και στο πλαίσιο της εκμάθησης των συγκεκριμένων κεφαλαίων στην Γ’ Λυκείου». Στην πραγματικότητα η αφαίρεση των κεφαλαίων που αφορούν τους Μακεδονομάχους έγινε λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα η επαναφορά του Παύλου Μελά στα βιβλία θα γίνει από την επόμενη σχολική χρονιά, ενώ εξετάζεται να επανέλθει στην εξεταστέα – διδακτέα ύλη της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου και η Γενοκτονία των Ποντίων, η οποία επίσης εξαιρέθηκε (κατά τη ΝΔ, αναιτιολόγητα) από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης

Πηγή: Παύλος Μελάς, Μακεδονομάχοι και Γενοκτονία των Ποντίων επανέρχονται στη σχολική ύλη https://hellasjournal.com/2019/09/paylos-melas-makedonomachoi-kai-genoktonia-ton-pontion-epanerchontai-sti-scholiki-yli/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα