Ο ΣΥΡΙΖΑΙΪΚΟΣ ΚΑΥΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΠΛΩΜΑ» ΤΗΣ ΕΡΤ: ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ, ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΠΡΟΧΩΡΑ… Αυτός είναι ο σταλινικός νόμος!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Δύσκολο να ’ναι κανείς κομμουνιστής.

Θα πρέπει να το μάθει.
Να είμαστε άνθρωποι κομμουνιστές
είναι ακόμα δυσκολότερο,
και πρέπει να το μάθουμε απ’ τον Στάλιν,
από την ήρεμή του δύναμη,
από την μπετονένια διαύγειά του,
την περιφρόνησή του
στα φληναφήματα,
στην κούφια αφηρημένη αρθρογραφία.
Αυτός επήγε κατευθείαν
στο ψαχνό
την ίσια δείχνοντας
ξεκάθαρη γραμμή,
μπαίνοντας στα προβλήματα
χωρίς τα λόγια εκείνα που κρύβουν
την κενότητα,
στο αδύναμο το κέντρο ακριβώς,
που θα διορθώσουμε με το δικό μας τον αγώνα,
κλαδεύοντας τ’ αγριόχορτα,
κάνοντας να φανεί το σχήμα των καρπών.

(Πάμπλο Νερούδα, Ωδή στον Στάλιν)

Μεγάλην εντύπωσιν έκανε για μιαν ακόμη φορά ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτο με τα σοφά λεγόμενά του σε εκδήλωση του Σεπτεμβρίου, παρουσία της πρώην υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου και του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου, όπου αναφερόμενος στα κομμουνιστικά «λάθη», που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, έκανε ιδιαίτερη μνεία και στην κατάσταση στην ΕΡΤ:

«Το όραμά μου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν είναι να έχουμε έναν αριστερό Μπάμπη Παπαδημητρίου και έναν αριστερό Άρη Πορτοσάλτε. Θέλουμε μία δημόσια ραδιοτηλεόραση αντικειμενική και εκεί δεν τα πήγαμε καλά».

Μην γελάτε καθόλου, και μην μας μουντζώνετε, γιατί δεν ασχολούμαστε με κάτι πιο σοβαροφανές. Το Τσακαλώτο και τα αριστερά οράματά του δεν είναι αστεία πράγματα, δεν είναι της πλάκας, οφείλεις να σταθείς με περίσκεψη να αναλογιστείς τις συνέπειές τους, αφού ο καμένος φυσάει και το γιαούρτι (το πιάσατε το υπονοούμενο;). Θα ρωτήσει κάποιος, τώρα θυμήθηκε το όραμά του για την ΕΡΤ το Τσακαλώτο; Ε, δεν καταλαβαίνετε τώρα, οι προετοιμασίες για το συνέδριο, τα εσωκομματικά μαχαιρώματα και η μάχη για την εσωκομματική εξουσία έχουν ορισμένες ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Ώστε, λοιπόν, απλά δεν τα πήγανε καλά, δηλαδή τα πήγανε μέτρια, ίσως καλούτσικα, δηλαδή μωρέ περίπου καλά, όχι όπως θα έπρεπε, κάπως έτσι, διόλου ικανοποιητικά, κάτω του κανονικού, συντηρητικά και όχι ριζοσπαστικά. Μάλιστα, μάλιστα, μάλιστα. Οι μπηχτές, όπως καταλαβαίνετε, στρέφονται ενάντια στους ογκόλιθους της έγκυρης ενημέρωσης τους κομισάριους των κρατικών (κομμουνιστικών) ειδήσεων Καψώχα και Ακριβοπούλου, οι οποίοι απολύθηκαν λίγο πριν από τις εκλογές λόγω «αναδιάρθρωσης του ενημερωτικού τομέα». Τέτοια αγνωμοσύνη για την προσφορά τους στο κόμμα, τέτοια αχαριστία για το έργο αυτών των ακάματων εργατών της πρώτη φορά αριστερά κυβέρνησης.

Είπε, όμως, και άλλα τρομακτικά και ανησυχητικά το Τσακαλώτο και ισχυρίστηκε ότι πρέπει να ξεχωρίζει η είδηση από την άποψη και «να ξέρουν όλοι, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, ότι στη δική τους τηλεόραση, στη δημόσια τηλεόραση, θα μάθεις την είδηση, ασχέτως αν θα μάθεις μετά το σχόλιο».

Αϊ στο καλό, δηλαδή υπονοεί ότι στα επαναστατικά κομμουνιστικά κρατικά δελτία «ειδήσεων» δεν μαθαίναμε καν την είδηση, αλλά τα φερέφωνα προχωρούσαν απ’ ευθείας στα σχόλια; Και που είναι το κακό, γιατί να χρειάζεται να μαθαίνουμε πρώτα τις «ειδήσεις» και να χάνουμε χρόνο να σκεφτόμαστε; Και ποιες «ειδήσεις»;

Άντε ρε, αποκλείεται, εμείς δεν παρατηρήσαμε ποτέ κάτι τέτοιο, δεν μας πέρασε ουδέποτε από το μυαλό ότι υπήρχαν «ειδήσεις» επί συριζα, αφού και μόνο που νιώθαμε την έγνοια του πατερούλη Αλεξέι Τσίπροβιτς για τον λαό του, και μόνο που τον βλέπαμε μονίμως να χαζογελάει με αυτό το ηλίθιο βλέμμα, είμασταν σίγουροι ότι όλα πηγαίνουν αριστερά, ότι ζούμε σ’ ένα κομμουνιστικό κέλυφος, που η πραγματικότητα έχει χαθεί μέσα σε μια παραζάλη αρλούμπας, σε ένα νέφος από ψεύδη τόσο τερατώδη, όσο και η φυσικότητα με την οποία εκστομίζονταν.

Η κατάφωρη αυτή αδικία έκανε την Ακριβοπούλου να φουντώσει, να εκραγεί από το δίκιο της, να αγανακτήσει από την «συντροφική» επίθεση του Τσακαλώτου και από τα ανεξιχνίαστα οράματά του.

«Ε, όχι και αυτοκριτική παιδιά! Αυτοκριτική θα ήταν να εξηγήσει, γιατί ήταν από τους ελάχιστους υπουργούς που έχαιρε μιας… ανεξήγητης ασυλίας από το σύνολο των ΜΜΕ, την ίδια ώρα που λυσσομανούσαν συντεταγμένα εναντίον συγκεκριμένων υπουργών. Πρόκειται, λοιπόν, για απροκάλυπτη και χολερική κριτική στο γεγονός ότι η «συριζαϊκή» ΕΡΤ είχε το… θράσος να έχει μία και μοναδική εκπομπή με αριστερούς δημοσιογράφους, που εκφράζουμε τις ίδιες προσωπικές –και όχι εντεταλμένες– απόψεις καμιά τριανταριά χρόνια τώρα, σε όποια ΜΜΕ και αν βρεθήκαμε. Αν του χαλάσαμε το όραμα πρόβλημα του. Αυτά προς το παρόν…».

Γιατί μόνο αυτά προς το παρόν; Όχι, να τα πει όλα για τον ύποπτο και χολερικό ρόλο του Τσακαλώτο, αυτού του βαλτού, του υποχείριου της αντίδρασης και των δανειστών, που του σφούγγιζαν τον πωπό όλα τα ΜΜΕ. Αέρα, αέρα να φύγει η εσωκομματική χολέρα…

Αλλά και ο Καψώχας (τι όνομα και αυτό) εξ ίσου πιστότατο κομματόσκυλο, επίσης, άστραψε και βρόντηξε για τα λεγόμενα αυτής της γαλιάντρας, του Τσακαλώτου:

«Αφού δεν άρεσε στον ευφυή Ευκλείδη η Συριζαϊκή ΕΡΤ, ας πάει στην ΕΡΤ του υπερκομματικού Ζούλα και όλων αυτών που χρόνια έστηναν τρόπαια στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ας επιλέξει ο Ευκλείδης την υποκριτική και βολική αστική ευγένεια από τη δημοσιογραφία των ρήξεων και της κριτικής. Και επιτέλους, ας μας ενημερώσει όλους εμάς –μπας και το μάθουμε– πώς αντιλαμβάνεται ο Ευκλείδης τη δική του Αριστερά που θα είναι αρεστή και στους δεξιούς και πόσο ισχυρή αριστεροσύνη είχε μέσα της η δική του διαπραγμάτευση με τους δανειστές».

Πέστα ρε Σωτήρη Καψώχα, να τελειώνουμε πια οριστικά με τις αστικές ευγένειες, και την ψεύτικη αριστεροσύνη μερικών μερικών, που δήθεν διαπραγματεύονταν με τους δανειστές ενώ στην πραγματικότητα τα είχαν κάνει πλακάκια μαζί τους. Και η ΕΡΤ, όμως ρε Καψώχα που ήταν επί των ημερών σου να τον κατακεραυνώσει στην ώρα του, τώρα είναι αργά Σωτηράκη Καψώχα, είναι αργά για εκκαθαρίσεις, είναι και αυτά τα μοσχάρια της ανανεωτικής αριστεράς, αυτοί οι ντιντίδες που μού είναι μή μου άπτου ακόμα και στις απλές διαγραφές. Αλλά θα διορθωθούν όλα στην ώρα τους, ο Μεγάλος θα κάνει αυτό που πρέπει…

Αλλά, βέβαια, το Τσακαλώτο είχε κάνει ήδη κρυφές συμφωνίες με τον «εχθρό» γι’ αυτό τα βάζει μαζί σου, γιατί τόλμησες να πεις τις αλήθειες σου πριν από ένα χρόνο τον Σεπτέμβρη του 2018 στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ1 με αφορμή την ομιλία του Μητσοτάκη στην ΔΕΘ: «Ήταν στιγμές που νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού, τον Σέρτζιο Πανούτσιο, ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι». Τι λες τώρα θέλει και δεύτερη ματιά, με την πρώτη το καταλαβαίνεις ότι ο Μητσοτάκης είναι θεωρητικός του φασισμού…

Με την Ακριβοπούλου, όμως, τα έβαλε και ο Κραουνάκης. Πρώην κολλητάρια, κατά δήλωσιν του έτσι, δεν είμαστε και κουτσομπόληδες, αλλά μετά η Ακριβοπουλίτσα τον έκοψε, γιατί δεν ήθελε να κριτικάρει, γιατί ήθελε να κάνει κακή τηλεόραση «σαν το έσχατο κομματόσκυλο, πρόσβαλε και το μέσο και το κόμμα, οφείλει να κάνει σιωπή».

Τα πληροφορήθηκε όλα αυτά, όμως, το λιοντάρι της Κρήτης, ο κέρβερος της πάλαι ποτέ πρώτης φοράς αριστερής κυβέρνησης, ο ουχί κουραδόμαγκας Πολάκης, που ουδέποτε το παίξε μπουχέσας, ούτε τραχανάς σε κάτι τέτοια και άστραψε και βρόντηξε και τους πήρε όλους και τους σήκωσε:

«Κόφτε το για την ΕΡΤ!!! Κάποιοι σφίγγουμε τα δόντια για να μη μιλήσουμε δημόσια! Θα μιλήσουμε εκεί που πρέπει και θα πράξουμε αυτά που πρέπει!! ΤΕΛΟΣ.
Δε θέλω σχόλια, που αναπαράγουν την επιθυμητή από κάποιους κλαψουροσυζήτηση εσωστρέφειας. Ο εχθρός είναι απέναντι και καραδοκεί και ο λαός περιμένει και απαιτεί να αναμετρηθούμε με αυτόν!!! Υ.Γ. Κατερίνα και Σωτήρη ευχαριστούμε για αυτά που προσφέρατε και βέβαια πληρώσατε…..Η επόμενη φορά θα είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ …..».

Τα ακούσατε κλαψουρόμαγκες, κόφτε το γιατί θα πέσουν κεφάλια, εκεί που πρέπει και όταν πρέπει, ο Παυλάρας δε θέλει σχόλια, ο λαός περιμένει την μεγάλη αναμέτρηση και τότε θα δείτε, τίποτα δεν θα είναι ίδιο, όλα θα είναι διαφορετικά, το Κόμμα θα συντρίψει τους εχθρούς, και ο μεγάλος μας Ηγέτης ο Αλεξέι ο Τσίπροβιτς θα πνίξει τα φίδια που έχουμε στον κόρφο μας, που θα κλαδέψει τα αγριόχορτα, με ξεκάθαρη γραμμή, με την μπετονένια διαύγεια του… Ζούμε μόνο και μόνο για αυτήν την ημέρα…

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα