Ο Ναύαρχος Αποστολάκης, οι συμμαχίες που χτίζονται και η ανοιχτή γραμμή με τον Ακάρ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, στη θέση του παραιτηθέντος Πάνου Καμμένου, θα είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

JANUARY 14, 2019  ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Σαράντα δύο (42) χρόνια είναι πολλά στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και το υπουργικό κοστούμι που προβάρει τις τελευταίες ώρες, ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, γνωρίζει ότι θα δώσει το δικαίωμα σε πολλές και πολλούς να ξεκινήσουν την κριτική και τις πολιτικές επιθέσεις. Από την άλλη πλευρά, όπως σημειώνουν συνεργάτες του Ναυάρχου, ο έως σήμερα Αρχηγός του στρατεύματος εκείνο που έχει σκοπό να κάνει είναι να συνεχίσει να εργάζεται, χτίζοντας τις συμμαχίες που εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει.

Το δόγμα του κου. Αποστολάκη είναι να υπάρχει ειρήνη και ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή κι εφόσον η Ελλάδα μπορεί να παίξει ρόλο σ’ αυτό, καλό είναι να το κάνει, κάτι όμως που προϋποθέτει ορισμένες ταχείες αναβαθμίσεις σε υλικά και μέσα. Ο Ναύαρχος, μπορεί να έχει πει πολλές φορές ότι ο μεγαλύτερος πολλαπλασιαστής ισχύος είναι οι άνθρωποι μας, το προσωπικό μας, όμως αυτά τα έμπειρα πρόσωπα χρειάζονται μέσα για να καταφέρουν όλα όσα χρειάζεται η Ελλάδα.

Ο ίδιος σε συζητήσεις είχε τονίσει ότι η χώρα μας θεωρείται αξιόπιστος εταίρος από την ΕΕ και πολλά άλλα κράτη, πράγμα που μπορεί να σταθεί η αφορμή να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα για την περιφερειακή ασφάλεια που αναζητούν όλες οι χώρες. Σ’ αυτό το σημείο μάλιστα οι αναφορές στη γειτονική μας χώρα και στα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της, την καθιστούν ως αστάθμητο παράγοντα στην περιοχή, παρά τον σύγχρονο στρατό και τα μέσα που διαθέτει κι αυτό διότι δεν υπάρχει η απαραίτητη συνοχή.

Κανείς δεν μπορεί από αυτή τη στιγμή να προεξοφλήσει τον χρόνο παραμονής του Ναυάρχου από το Ρέθυμνο στην υπουργική καρέκλα του ΥΠΕΘΑ, αν δηλαδή θα είναι έως τον Μάιο ή έως τον Οκτώβριο κι αυτό θα εξαρτηθεί από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Πάντως θεωρείται βέβαιο ότι θα κληθεί να διαχειριστεί μια διαρκώς αυξανόμενη ένταση από την πλευρά των γειτόνων μας οι οποίοι φυσικά άρπαξαν την ευκαιρία να καλώς ορίσουν τον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας με την έκδοση navtex σε μεγάλο μήκος της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτιοδυτικά του Καστελόριζου για σεισμικές έρευνες από το ερευνητικό πλοίο Barbaros το οποίο να θυμίσουμε πως συνοδεύεται από μια μικρή «αρμάδα» πολεμικών πλοίων καθώς και από υποβρύχιο, όπως λένε οι πληροφορίες.

Θετικό πρόσημο βέβαια μπορεί να καταγραφεί το γεγονός, σύμφωνα με τον ίδιο τον κο. Αποστολάκη, ότι παρά την προγενέστερη υπουργοποίηση του άλλοτε ομόλογού του, Χουλουσί Ακάρ, ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στους δυο άνδρες.  Μένει να φανεί αν για το διάστημα που θα είναι υπουργός ο Ναύαρχος Αποστολάκης, αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας θα παραμείνει ενεργός και μάλιστα πλέον σε επίπεδο και πάλι ομολόγων.

Έως την Παρασκευή και οι Κρίσεις για τους τρεις Αρχηγούς

Μέχρι την εκλογή του νέου Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, χρέη Α’ ΓΕΕΘΑ θα εκτελεί ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, κάτι που είχε γίνει ξανά κατά τους θερινούς μήνες, όταν ο Ναύαρχος Αποστολάκης, αντιμετώπισε μια περιπέτεια με την υγεία του και χρειάστηκε νοσηλεία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας λένε πως το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας θα συνεδριάσει μετά την ανάληψη καθηκόντων του νέου υπουργού και την κοινοβουλευτική διαδικασία για ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Σε μια μόλις μέρα, τυπικά λήγει η θητεία των τριών Αρχηγών των κλάδων, ΓΕΑ, ΓΕΣ και ΓΕΝ, ωστόσο αν και εφόσον κριθεί απαραίτητο μπορεί να υπάρξει και παράταση περίπου ενός μήνα. Ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο μάλλον απομακρύνεται καθώς κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως όλες οι διαδικασίες τρέχουν με ταχείς ρυθμούς ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Πηγή: Ο Ναύαρχος Αποστολάκης, οι συμμαχίες που χτίζονται και η ανοιχτή γραμμή με τον Ακάρ https://hellasjournal.com/2019/01/o-nayarchos-apostolakis-oi-symmachies-poy-chtizontai-kai-i-anoichti-grammi-me-ton-akar/

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θελουν οι Ελληνες ευαναγνωστη την υπογραφη κατω απο την Συμφωνια των Πρεσπων του νεου ΥΠΕΘΑ ναυαρχου κ. Αποστολακη-καλη του συνεχεια- , αλλοτε Διοικητου των ΟΥΚ , οι οποιες στην Θεσ/νικη παρηλαζαν τραγουδωντας το ”Μακεδονια ξακουστη” και ”Δεν θα την παρουνε ποτε την γη των Μακεδονων , την γη μας την Ελληνικη το θαυμα των αιωνων”, για να τον καταγραψει η Ιστορια , που στεφανωμενη απο παληα, περπατα αργα -αργα , αλλα δεν λησμονα.

  2. Ο Αποστολάκης θα υπογράψει, αφού δέχτηκε θέση σε μια κυβέρνηση, που ξέρει τι ετοιμάζει. Πούλησε τα γαλόνια του για ένα υπουργιλίκι. Κρίμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα