Ο Μάικ Πομπέο επικρίνει το αλβανικό λόμπι

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Έχει λάβει εκατομμύρια δολάρια από την Πρίστινα και ανοιχτά εργάζεται για ένα ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο», ισχυρίζεται ο Σέρβος ΥΠΕΞ

Οκτώβριος 3, 2019. 19:39

Μία από τις πιο ακραίες ομάδες συμφερόντων του Κοσσυφοπεδίου έχει γίνει στόχος έντονης κριτικής από τον Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ , Μάικ Πομπέο, όπως γράφει σήμερα η σερβική Vecernje Novosti.

Τα βέλη στρέφονται κατά του Αμερικανού – μέλος του Κογκρέσου, Έλιοτ Ένγκελ, ο οποίος φέρεται ως ο δημιουργός των ψευδών ειδήσεων,  για φερόμενο βιασμό 20 χιλιάδων Αλβανίδων κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου.

Παρότι, αρχικά η σύγκρουση προέκυψε από αίτημα για καταδίκη του Αμερικανού προέδρου Τραμπ για το σκάνδαλο της Ουκρανίας, η σύγκρουση μεταξύ Πομπέο και Ένγκελ αποκάλυψε στα πρακτικά ‘βρώμικες μεθόδους’ που χρησιμοποιούνταν εδώ και χρόνια από το αλβανικό λόμπι στις ΗΠΑ, σημειώνει το Novosti.

Ο πόλεμος για την εξωτερική πολιτική σε διάφορα μέτωπα, όπως και αυτό της επίλυσης του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου, που υπήρχε μεταξύ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και μελών του Κογκρέσου, κλιμακώθηκε την Τρίτη, με ανοιχτή επιστολή που έστειλε ο Πομπέο στον Ένγκελ και δημοσιεύθηκε στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Πομπέο προειδοποίησε τον Ένγκελ, ο οποίος είναι  πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Σώματος, να σταματήσει «τον εκφοβισμό και να καλέσει τους επαγγελματίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δώσουν καταθέσεις».

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, επισημαίνει ότι ο Πομπέο κατέστησε σαφές ότι δεν θα επιτρέψει τον εκφοβισμό των διπλωματών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ από τον Ένγκελ.

Όταν ο Ένγκελ ασκεί μια τέτοια πίεση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μπορείτε μόνο να φαντασθείτε τι κάνει σε άλλες χώρες σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο.

Έχει λάβει εκατομμύρια δολάρια από την Πρίστινα και ανοιχτά εργάζεται για ένα ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο, επειδή οι Αλβανοί  στις Ηνωμένες Πολιτείες τον υποστηρίζουν και τον ψηφίζουν.

Ενώ, από την άλλη πλευρά, ένας Αμερικανός μέλος του Κογκρέσου, δήλωσε ότι η σερβική διασπορά είναι καλύτερη, επειδή δεν ζητάει τίποτε σε αντάλλαγμα για τις ψήφους της- είμαστε ανόητοι, ψηφίζουμε κάποιον χωρίς να περιμένουμε τίποτε σε αντάλλαγμα, κανείς στον κόσμο δεν το κάνει», δήλωσε ο Ντάτσιτς στη Vecernje Novosti.

https://www.echedoros-a.gr/2019/10/blog-post_3.html

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα