“Ο Λακάν και η Επιστήμη” και “Πέφτοντας στην τρύπα του λαγού”

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Απο τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου κυκλοφορούν δύο βιβλία των εκδόσεων “Ροπή”. Το ένα “Ο Λακάν και η Επιστήμη” και το άλλο “Πέφτοντας στην τρύπα του λαγού”. πρόκειται για δύο πολύ ενδιαφέροντα βιβλία την περιγραφή των οποίων μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Εκδόσεις “Ροπή”

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σε αυτό το πνεύμα, οι συγγραφείς του ανά χείρας συλλογικού τόμου εξετάζουν τις πιθανές ιδέες που έχει να προσφέρει η ψυχανάλυση στα ερωτήματα της επιστήμης. Πιο συγκεκριμένα, επικεντρώνονται σε ένα ψυχαναλυτικό ρεύμα σκέψης που έτυχε εχθρικής υποδοχής από τους επιστήμονες: Την Λακανική Ψυχανάλυση

Στόχος του βιβλίου είναι να εξετάσει το ερώτημα της σχέσης επιστήμης και ψυχανάλυσης και κατά δεύτερον να συζητήσει το ενδεχόμενο της αναγκαίας αναδιαμόρφωσης της ίδιας της επιστήμης, ώστε να προσιδιάζει στα συγκεκριμένα προβλήματα που απορρέουν από τη μελέτη του ασυνειδήτου ως συστατικού της ανθρώπινης υποκειμενικότητας. Ίσως ήρθε η ώρα να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν την ιδέα ότι η επιστήμη, στην παραδοσιακή σύλληψή της, δεν διαθέτει επαρκή εφόδια για να επεξεργαστεί αποτελεσματικά εκείνα τα μέρη του νου που μας ενδιαφέρουν περισσότερο, όντας άνθρωποι οι οποίοι προβληματίζονται για το πώς θα διαβιώσουν με όσο το δυνατόν λιγότερο πόνο. Τα πράγματα δεν δείχνουν καλύτερα, όταν μας υπενθυμίζεται ότι οι σημερινοί εν ενεργεία επιστήμονες υπερέχουν αριθμητικά όλων των επιστημόνων που έζησαν από την αυγή της ιστορίας.

Οι συγγραφείς του τόμου εξετάζουν με κριτική ματιά, όχι μόνο τη σχέση ανάμεσα στη νεώτερη επιστήμη και την ψυχανάλυση αναφορικά με το ζήτημα του πόνου, αλλά και τον ρόλο και τη λογική της επιστημονικής πρακτικής εν γένει. Τα κείμενά τους διερευνούν τη σύλληψη της επιστήμης από τον Jacques Lacan, αλλά και τη σχέση της με την ψυχανάλυση. Αυτό περιλαμβάνει, την έρευνα για την «επιστημονικότητα της ψυχανάλυσης» και κατά δεύτερον, την εξέταση αυτού που θα μπορούσε να αποκληθεί ένα είδος «ψυχανάλυσης της επιστήμης».

Το κάθε κεφάλαιο του βιβλίου είναι αυτοτελές και μπορεί να διαβαστεί με τους δικούς του όρους. Παρόλα αυτά, χωρίς να ελαχιστοποιείται η σημασία των μεταξύ τους εντάσεων, πρέπει να σημειωθεί εμφατικά ότι τα επιμέρους κεφάλαια συνδέονται σε ένα κοινό ερευνητικό σχέδιο. Στα κεντρικά θέματα που οι συγγραφείς τους πραγματεύονται και επεξεργάζονται εκ νέου, από διαφορετικές οπτικές γωνίες,συμπεριλαμβάνεται η χρήση των μαθηματικών στη λακανική ψυχανάλυση, η σπουδαιότητα της γλωσσολογίας και των φροϋδικών κειμένων για την προσέγγιση του Lacan, καθώς και η σημασία που αποδίδεται στην ηθική και τον ρόλο του υποκειμένου.

Εκδοτικός Οίκος Ροπή
ISBN 978-618-5289-10-2
Τίτλος Ο Λακάν και η Επιστήμη
Υπότιτλος  
Τίτλος Πρωτοτύπου Lacan &Science
Γλώσσα Πρωτοτύπου Αγγλικά
Γλώσσα από την οποία έγινε η Μετάφραση Αγγλικά
Συγγραφέας (Ελληνικά) Πολυπρόσωπο έργο
Συγγραφέας (Λατινικά) Πολυπρόσωπο έργο
Μεταφραστής Ψυλλάκου Έλενα
Άλλοι Συντελεστές
(Σημειώστε Και Ιδιότητα)
Επιμέλεια: Τζέισον Γκλίνος &Γιάννης Σταυρακάκης
Θέμα(Γενική Κατηγορία π.χ. Μυθιστόρημα, Ποίηση) Φιλοσοφία – Ψυχολογία
Τιμή Πώλησης € 21.00 €
Με ή Χωρίς ΦΠΑ 21.90 €
Συντελεστής ΦΠΑ% 6 %
Μήνας / Έτος 1ης Έκδοσης Δεκέμβριος 2017
Μήνας / Έτος Τρέχουσας Έκδοσης Δεκέμβριος 2017
Αριθμός Έκδοσης Πρώτη
Είδος:   Βιβλίο,  Άλλο Βιβλίο
Εξώφυλλο

(Σκληρό, Μαλακό, Πανόδετο..)

Μαλακό
Αριθμός Σελίδων 432
Διαστάσεις (Ύψος X Πλάτος) Cm 17Χ24
Βάρος (gr)  
Ονομασία Σειράς  

 

“Πέφτοντας στην τρύπα του λαγού”

Υπότιτλος: Οι περιπέτειες ενός νευρολόγου στη χώρα του εγκεφάλου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Αν παρακολουθούσατε φανατικά το Grey’s Anatomy, αν σας σαγήνευσε το βιτριολικό χιούμορ του Dr House ή απολαύσατε τις παράξενες και γλαφυρές ιστορίες ασθενών του εμβληματικού Oliver Sacks, τότε σίγουρα αυτό το βιβλίο είναι για σας.

Σαν μια άλλη Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων ο Δρ Ρόπερ, κορυφαίος νευροχειρουργός στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Χάρβαρντ, καταδύεται στην τρύπα του λαγού, στον παράξενο και διαστρεβλωμένο κόσμο που αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος που υποφέρει από κάποια νευρολογική ασθένεια.

Σε αυτά τα παράδοξα ταξίδια-κατάδυση στα βάθη του ανθρώπινου εγκεφάλου αντιμετωπίζει:έναν πωλητή που οδηγεί γύρω γύρω σε μια πλατεία χωρίς να μπορεί να βρει την έξοδο,

έναν διάσημο ηθοποιό, τον Μάικλ Τζέι Φοξ,που αγωνίζεται να συνεχίσει την καριέρα του παρά το διαρκές τρέμουλο από την ασθένεια του Πάρκινσον,  μια πρωταθλήτρια του πατινάζ που το σώμα της έχει μετατραπεί σε ωρολογιακή βόμβα  και μια λατίνα έφηβη που ισχυρίζεται ότι πάσχει από ολική τύφλωση, αλλά βλέπει το εκατοδόλαρο που ανεμίζει ο γιατρός μπροστά στα μάτια της.

 

Εκδοτικός Οίκος Ροπή
ISBN 978-618-5289-12-6
Τίτλος Πέφτοντας στην τρύπα του λαγού
Υπότιτλος Οι περιπέτειες ενός νευρολόγου

στη χώρα του εγκεφάλου

Τίτλος Πρωτοτύπου Reaching Down the Rabbit Hole
Γλώσσα Πρωτοτύπου Αγγλικά
Γλώσσα από την οποία έγινε η Μετάφραση Αγγλικά
Συγγραφέας (Ελληνικά) Δρ Άλαν Ρόπερ και Μπράιαν Ντέιβιντ Μπαρέλ
Συγγραφέας (Λατινικά) r. Allan H. Ropper and Brian David Burrell.
Μεταφραστής Ελένη Βύζα
Άλλοι Συντελεστές
(Σημειώστε Και Ιδιότητα)
Επιστημονική επιμέλεια:

Δρ Βασίλης Λιούτας

Θέμα(Γενική Κατηγορία π.χ. Μυθιστόρημα, Ποίηση) Νευρολογία
Τιμή Πώλησης € 15.00 €
Με ή Χωρίς ΦΠΑ 15.90 €
Συντελεστής ΦΠΑ% 6 %
Μήνας / Έτος 1ης Έκδοσης Δεκέμβριος 2017
Μήνας / Έτος Τρέχουσας Έκδοσης Δεκέμβριος 2017
Αριθμός Έκδοσης Πρώτη
Είδος:   Βιβλίο,  Άλλο Βιβλίο
Εξώφυλλο

(Σκληρό, Μαλακό, Πανόδετο..)

Μαλακό
Αριθμός Σελίδων 258
Διαστάσεις (Ύψος X Πλάτος) Cm 17Χ24
Βάρος (gr)  
Ονομασία Σειράς  

 

 

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα