Ο Δ. Λιμπερόπουλος έγραψε μοναδικά για τη Μαρία Κάλλας: «Πώς ξεκίνησε το φλερτ με τον Ωνάση»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ SITE

Ο Δημήτρης Λιμπερόπουλος, ο δημοσιογράφος και φίλος του Αριστοτέλη Ωνάση που πέθανε πριν λίγες ημέρες στην προσωπική σελίδα του άφησε κληρονομιά για τις επόμενες γενιές σπάνιες και πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες. Μία εξ’ αυτών και με την διάσημη Ελληνίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας.Σε αυτήν ο Δημήτρης Λιμπερόπουλος που έφυγε πρόσφατα, στα 95 του, αναφέρει πώς γνώρισε την σπουδαία Μαρία Κάλλας το 1959, όταν η ίδια βρισκόταν στην Γλυφάδα με τον Ελληνα Κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση.

Αναλυτικά ανέφερε στο προσωπικό του site «liberopoulos.gr»: «Τη Μαρία Κάλλας τη πλησίασα στην αρχή ως ρεπόρτερ, τον Σεπτέμβρη του 1959, όταν μετά την περίφημη κρουαζιέρα στη Κωνσταντινούπολη και στη Σμύρνη, ο Ωνάσης την είχε μοναδική φιλοξενούμενη στη θαλαμηγό του, που είχε αράξει στη Γλυφάδα. Όταν οι άλλοι ρεπόρτερ και παπαράτσι είχαν αποσυρθεί από το ολοήμερο ξεροστάλιασμα στη παραλία, εγώ κρατώντας με το στανιό τον φωτογράφο Ιορδάνη Καπασακάλη που νύσταζε, επέμενα να καιροφυλακτούμε και τελικά πετύχαμε πριν το ξημέρωμα να χορεύουν ο κροίσος και η ντίβα τσικ του τσικ στη πίστα ενός εντελώς άδειου κέντρου της Γλυφάδας…
Μετά την φυγάδευση της Κάλλας από τα γκαρσόνια, τον καυγά μου με τον Ωνάση και την αποκλειστική συνέντευξη που μου έδωσε την επομένη πάνω στη “Χριστίνα”, άνοιξε ο δρόμος της γνωριμίας μου με την διάσημη σοπράνο που στην αρχή με ανέχτηκε για δύο κυρίως λόγους: Πρώτα, γιατί ξετρελαμένη με τον Ωνάση, ανεχόταν τον πάσα ένα που συμπαθούσε εκείνος και μετά, γιατί ο πατέρας της της είπε ότι ο παππούς μου ήταν κοντοχωριανός του και γνωστός του…

Η ντίβα μου είχε πει το 1960 στη Νάπολι, παρουσία του Ωνάση, ότι συχνά παρακολουθούσε τα ελληνικά καλλιτεχνικά δρώμενα από το “Έθνος” και διαβάζοντας κάποια ρεπορτάζ μου της άρεσε το στιλ του γραψίματός μου. Αλλά με είχε προειδοποιήσει: “Μη περιμένεις όμως να μου πάρεις συνέντευξη, γιατί μιλάω μόνο για όπερα κι΄εσύ, όπως κι΄ο Άρης, δεν σκαμπάζετε από τέχνη…”.

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί την αποκαλούσαν τίγρι που έδειχνε τα νύχια της στους δημοσιογράφους, ίσως γιατί σ΄εμένα φερνόταν ευγενικά, εκτός από τη στιγμή της συμφιλίωσης με την αδελφή της Υακίνθη, όταν με είδε να είμαι εκεί και μάλιστα με φωτογράφο… Θύμωσε, αλλά επενέβη ο πατέρας της που της είπε ότι με θεωρεί οικογενειακό φίλο. Πήραμε μερικές φωτογραφίες και πριν φύγουμε με το φωτογράφο, με χαιρέτησε δια χειραψίας χαμογελαστή. Μάλλον η ντίβα είχε αρχίσει να μπαίνει στο διασκεδαστικό παιγνίδι της δημοσιότητας, για το οποίο ο αγαπημένος της είχε διαλέξει ως συνεργό εμένα…».

Πηγή: liberopoulos.gr
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/stories/limperopoylos-gnorimia-maria-kalla-flert-onasis

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα