Ο Γιώργος Παπανδρέου στέλνει μήνυμα με πολλούς αποδέκτες

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Posted on September 07, 2019, 5:50 pm

Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου, βουλευτή Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής

«Η χώρα χρειάζεται σχέδιο και σεβασμό στο περιβάλλον, όχι τσαπατσουλιές και χαριστικές πράξεις»

Θέλω να ελπίζω πως τα δημοσιεύματα για ένα «νέο σχέδιο» για την καταστροφή και όχι αξιοποίηση των αιγιαλών θα διαψευσθούν. Το «νέο» αυτό σχέδιο ήταν ήδη παλιό και απαξιωμένο όταν το παρουσίασε για πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία το 2007. Οι ιδέες αυτές είχαν δοκιμαστεί στην Ισπανία όπου την τελική ετυμηγορία την έδωσε  ο δυναμίτης που χρησιμοποιήθηκε για να κατεδαφίσει ξενοδοχεία-τέρατα που είχαν χτιστεί και αποτύχει αφού είχαν καταστρέψει το κυρίαρχο τουριστικό προϊόν, το φυσικό περιβάλλον.

Είναι η τέταρτη φορά που μία συντηρητική κυβέρνηση επιχειρεί να φέρει τέτοιες καταστροφικές αλλαγές, οι κυβερνήσεις Καραμανλή, Σαμαρά, Τσίπρα και σήμερα Μητσοτάκη.

Για να καταλάβουμε την κλίμακα των όσων διακυβεύονται, αρκεί να κοιτάξουμε γύρω μας τις συνέπειες από αντίστοιχες «αποφασιστικές» πρωτοβουλίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που κατέληξαν στην καταστροφή του κτιριακού συγκροτήματος της Αθήνας και την ερήμωση της περιφέρειας – στο όνομα της ανάπτυξης και τότε. Είναι πληγές που παρά τις δεκαετίες που έχουν μεσολαβήσει, δεν έχουμε καταφέρει να επουλώσουμε ικανοποιητικά.

Η διαφωνία μας σε μία νέα πρόσκαιρη όσο και χαριστική λύση για λίγους, είναι καθολική.

Πιστεύουμε σε βιώσιμες λύσεις, που βασίζονται σε μακρόπνοο σχεδιασμό και σεβασμό στην περιβαλλοντική μας κληρονομιά, το φυσικό τοπίο της Ελλάδας, ενώ δεσμευόμαστε πως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βάλουμε ένα τέλος σε αυτές τις πρωτοβουλίες, με όσα μέσα διαθέτουμε και όσα θα επιστρατεύσουμε.

ysterografa.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Βρε μανια με τον αειμνηστο Κων/νο Καραμανλη οσοι φερουν το επιθετο Παπανδρεου -και οχι μονον-.
    Το 1951 γεννηθηκε ο κ. Γεωργιος Ανδρεα Παπανδρεου στην Αμερικη , τοτε που αυτος ο Καραμανλης μεσουρανουσε ως ο αποτελεσματικωτερος υπουργος των κυβερνησεων μετα το 1946 μεχρι το 1955 , που εγινε πρωθυπουργος , προσελαβε τον πατερα του Ανδρεα ως επιστημονικη προσωπικοτητα -καθηγητης των οικονομικων γαρ-μας εβαλε στην Ευρωπαικη Ενωση απο το 1979, που ολοι τωρα απολαμβανουμε και ο κ. ΓΑΠ θυμαται την 10ετια του 1950 , που δεν την εζησε στην Ελλαδα , τοτε που ”στοιβαζονταν” στην Αθηνα οι κατοικοι της υπαιθρου της νοτιου Ελλαδος -που ειδαν και επαθαν απο την κομμουνιστικη ανταρσια και την φτωχεια-και το στεγαστικο τους προβλημα – κατα πολυ χειροτερο στην καθημαγμενη Βορειο Ελλαδα – ηταν εκρηκτικο.
    Πως να κοιμηθεις με τετοιον Καραμανλη;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα