Μυρίζει “μπαρούτι” στην Βόρεια Ήπειρο καθώς ο Εντι Ράμα έδωσε εντολή για μαζικές προσαγωγές Ελλήνων Μειονοτικών που έχουν διπλή ελληνική και αλβανική υπηκοότητα, καταγγέλλουν στελέχη της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας ενώ “κατεβάζει” και χιλιάδες οπλισμένους Αλβανούς εθνικιστές με σκοπό να σπάσουν το ηθικό και να “εκδικηθούν” για τον θάνατο Αλβανών στην Ελλάδα όπως ανέφερε πριν ημέρες το αλβανικό ΥΠΕΞ.

Η Νεολαία Βορειοηπειρωτών, με ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook αναφέρει:

«Έκτακτο! Στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Σαράντα προσήχθη, από την αλβανική Αστυνομία, η πρώην πρόεδρος της νεολαίας Βορειοηπειρωτών Ελένη Δήμου με άλλα 10 άτομα».

Στο μεταξύ, Αλβανοί εθνικιστές οργανώνουν συλλαλητήριο στο Αργυρόκαστρο με σύνθημα «να σώσουμε την Αλβανία», την ώρα του μνημόσυνου.

Μέσα από κοινωνικά δίκτυα, όπως το «Φόρουμ των Παιδιών του Αργυρόκαστρου» [Forumi Djemtë e Gjinokastrës], οι Αλβανοί καλούνται να συμμετάσχουν στην (αντι)διαδήλωση που έχει προγραμματισθεί για το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, στο Αργυρόκαστρο, για τέσσερις Αλβανούς που σκοτώθηκαν στην Ελλάδα πρόσφατα, κατά τη στιγμή που δεκάδες πολίτες από την Ελλάδα πρόκειται να έρθουν για το μνημόσυνο στους Βουλιαράτες του δολοφονηθέντος από την αλβανική Αστυνομία, Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Στο αναφερόμενο Φόρουμ αναφέρεται ότι το συλλαλητήριο γίνεται για να σταματήσουν τον «ελληνικό σοβινισμό» που δραστηριοποιείται εδώ και έναν αιώνα.

Σύμφωνα, εξάλλου, με την ιστοσελίδα shqiptarja, «η δολοφονία Αλβανών στην Ελλάδα έχει γίνει ένα από τα θέματα που συζητούνται πρόσφατα στη χώρα μας, είναι επίσης γεγονός ότι μόνο στη διάρκεια ενός μήνα, χάθηκαν τέσσερις πολίτες Αλβανίας που ζούσαν στην Ελλάδα», γράφει το δημοσίευμα σε μια προσπάθεια να συμψηφίσει τη δολοφονία του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα με:

Τον κακοποιό Αλτίν Μουλάι που σκοτώθηκε από την ελληνική αστυνομία, τον Πετρίτ Ζίφλε από «μέλος της Χρυσής Αυγής», τον Μάριο Ισαάκ από μια σφαίρα στο στήθος (από τον Αλβανό συμμαθητή του στην Καβάλα) και έναν 35χρονο κατάδικο που βρέθηκε νεκρός στη φυλακή Τρικάλων, με αίτια θανάτου ακόμη άγνωστα, όπως σημειώνεται.

Μιλάμε για γελοίες κατηγορίες. Ομως ο ίδιος ο Ε.Ράμα πυροδότησε τον ανθελληνισμό και υποκινεί τα επεισόδια με στόχο την εξαφάνιση της ελληνικής μειονότητας.

Επιπλέον έχουν ναυλωθεί πούλμαν από Τίρανα και αλλού με δωρεάν μεταφορά των «πατριωτών» στο Αργυρόκαστρο (δεν αναφέρεται ποιος πληρώνει τα πούλμαν).

Η ιστοσελίδα του Αργυροκάστρου Argiro Lajm, αναφέρει ότι άνδρες της αλβανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν ήδη φθάσει στο Αργυρόκαστρο γιατί «στις 8 Δεκεμβρίου από ό,τι φημολογείται θα έρθουν εξτρεμιστές από την Ελλάδα για να πάνε στο μνημόσυνο στους Βουλιαράτες».

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η ιστοσελίδα Jug News που αναφέρει ότι στην Κακαβιά υπάρχουν ενισχυμένες δυνάμεις και «μέχρι στιγμής έχει έρθει ένα λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη και 3 από την Αθήνα», ενώ στις αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις έχει σημάνει συναγερμός, αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Νωρίτερα, η βορειοηπειρωτική ιστοσελίδα Himara.gr, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Αποφασισμένη να προχωρήσει σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη δύναμης φαίνεται πως είναι η αλβανική πολιτεία.

»Από το απόγευμα (σ.σ. της Παρασκευής) ξεκίνησαν τα προβλήματα για Ελλαδίτες και Βορειοηπειρώτες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες για το σαρανταήμερο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

»Η αρχή έγινε με κάποιους Ελλαδίτες ανάμεσά τους και τον δημοσιογράφο Π. Σαββίδη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

»Στην συνέχεια όμως, οι αλβανικές Αρχές προχώρησαν σε μια χωρίς προηγούμενο στα διεθνή χρονικά κίνηση.

»Απαγορεύουν την είσοδο στην χώρα σε Αλβανούς πολίτες.

»Οι (σ.σ. αλβανικές) Αρχές απαντούν στις ερωτήσεις των πολιτών λέγοντας πως δεν έχουν υποχρέωση να παρέχουν εξηγήσεις. Απειλούν δε όσους δεν συμμορφώνονται με σύλληψη.

»Μεταξύ των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν είναι συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα ενώ μέχρι στιγμής, πληροφορίες αναφέρουν πως αρνούνται την είσοδο σε μία από τις αδερφές του.

»Μετά από πολύωρη κράτηση στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, ο πρόεδρος του συλλόγου των Βουλιαρατινών στην Αθήνα, οδηγήθηκε στο ΑΤ Αργυροκάστρου όπου κρατείται χωρίς καμία δικαιολογία.

»Προβλήματα αντιμετώπισε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, στον οποίο οι συνοριακές Αρχές αρχικά αρνήθηκαν την διάβαση αλλά μετά από δίωρες διαπραγματεύσεις του επετράπη η είσοδος στη χώρα.

»Ενημέρωση: Η Αδερφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα πέρασε τελικά τα σύνορα μετά από πολύωρη ταλαιπωρία.

»Ενημέρωση: Δύο ακόμη Βορειοηπειρώτες οδηγούνται αυτή τη στιγμή στο ΑΤ Αγίων Σαράντα».

Αλβανία: Μπλόκο σε συγγενείς του Κατσίφα να πάνε στο μνημόσυνο

Την Παρασκευή, οι αλβανικές Αρχές όπως ενημέρωσε το pronews.gr, προχώρησαν σε μπλόκο ακόμη και σε συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα που ήθελαν να περάσουν τα σύνορα για να παραστούν στο μνημόσυνο. Οι δημοσιογράφοι έπρεπε να περιμένουν έως και δύο ώρες στα σύνορα για να ελεγχθούν τα στοιχεία τους ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου από τη Μόσχα.

Μεταξύ των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν είναι συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα ενώ μέχρι στιγμής, πληροφορίες αναφέρουν πως αρνούνται την είσοδο σε μία από τις αδερφές του.

Μετά από πολύωρη κράτηση στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, ο πρόεδρος του συλλόγου των Βουλιαρατινών στην Αθήνα, οδηγήθηκε στο ΑΤ Αργυροκάστρου όπου κρατείται χωρίς καμία δικαιολογία.

Ακούστε τον διάλογο Έλληνα πολίτη με τους εκπροσώπους της αλβανικής αστυνομίας:

Σταματούν τα πούλμαν στα σύνορα και απαγορεύουν την πρόσβαση στις Βουλιαράτες

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αλβανοί σταματάνε τα πούλμαν από την Ελλάδα στα σύνορα, κατεβάζουν τους Έλληνες και τους ρωτάνε πού πηγαίνουν και αν μπορούν να το αποδείξουν.

Τους προειδοποιούν ότι μπορούν να μεταβούν οπουδήποτε, εκτός από τους Βουλιαράτες. Παράλληλα, τους ανακοινώνουν ότι θα υποστούν κυρώσεις, σε περίπτωση που βρεθούν στους Βουλιαράτες, αν και έχουν δηλώσει άλλον προορισμό.

Το θράσος του Αλβανικού καθεστώτος δεν έχει όρια και κανένας από την Κυβέρνηση της Ελλάδας δεν αντιδρά.

Συνολικά 160 άτομα έχουν στη λίστα της ντροπής, που ανέχεται η ελληνική κυβέρνηση, ως «personae no gratae» και χωρίς καμία σοβαρή δικαιολογία έχουν ήδη ξεκινήσει να μπλοκάρουν άτομα στα σύνορα και να τους απαγορεύουν να φτάσουν στους Βουλιαρατες για το αυριανό μνημόσυνο των 40 ημερών από την εκτέλεση του ήρωα Κατσίφα !

Ένας εκ των «no grata», ο Σπυρίδων Βούκαλης κάτοικος Ιωαννίνων, ταξίδευε μόνος οδικώς!

Μόλις πληκτρολόγησαν το όνομά του, χτύπησε κόκκινο και του είπαν με αναίδεια πως για 5 τουλάχιστον χρόνια δεν μπορεί να περάσει Αλβανία γιατί θεωρείται «επικίνδυνος και απειλή για τη Δημοκρατία της Αλβανίας» !

Όταν τους ρώτησε το λόγο, του ανταπάντησαν «να βάλεις δικηγόρο να μάθει εάν θες» και τον υποχρέωσαν να υπογράψει το έγγραφο (δείτε το παρακάτω) προκειμένου να φύγει, να επιβεβαιώσει δηλαδή ότι είναι επικίνδυνος !

Οι Έλληνες αστυνομικοί στα σύνορα εκνευρίστηκαν με τις πράξεις των Αλβανών συναδέλφων τους αλλά χωρίς στήριξη από την Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορούν να κάνουν τίποτα!

europost.gr