Ομπάμα και Ερντογάν συζητούν το Κυπριακό

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

obamaerdogan-thumb-largeΝΙΚΟΣ ΣΤΕΛΓΙΑΣ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ώρες, ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ συζήτησε με τον ισχυρό πολιτικό άνδρα της Τουρκίας μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, τα οποία αφορούν την περιοχή μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκικό Τύπο, ο Μπάρακ Ομπάμα συζήτησε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Κυπριακό. Οι δυο πλευρές επανέλαβαν την προσκόλληση τους στον στόχο της διζωνικής, δικοινοτικής και ομόσπονδης λύσης.

Η «Κ» πληροφορείται από τουρκικές πηγές ότι ο κ. Ομπάμα ζήτησε για μια ακόμη φορά από τον κ. Ερντογάν να εστιάσει πολυδιάστατα και με ελαστικότητα στην προοπτική της λύσης του Κυπριακού εν όψει της κρίσιμης διάσκεψης του Κυπριακού. Απαντώντας στον κ. Ομπάμα, ο κ. Ερντογάν υπενθύμισε και επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της Άγκυρας στο Κυπριακό.

Από την άλλη, οι δυο πλευρές συζήτησαν και άλλα σημαντικά ζητήματα. Ο κ. Ομπάμα μεταβίβασε στην τουρκική πλευρά τα συλλυπητήρια του για το μεγάλο μακελειό στην Πόλη. Την ίδια στιγμή, με ιδιαίτερα προσεκτικές τοποθετήσεις εξωτερίκευσε την ανησυχία της αμερικανικής πλευράς σχετικά με τις τελευταίες «βολές» της τουρκικής πλευράς.

Από την πλευρά της, η τουρκική πλευρά επανέλαβε την σημασία της αποτελεσματικής και κοινής αντιμετώπισης της απειλής της τρομοκρατίας.

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα