Οι Αμνοί του Γένους.

7/6/19 | 1 | 0 | 905 εμφανίσεις

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών κυκλοφόρησε και διανέμει δωρεάν τη μονογραφία του Ν. Ι. Μέρτζου, Οι Αμνοί του Γένους, αφιερωμένη στους πρώτους καπετάνιους και μάρτυρες του Μακεδονικού Αγώνα Παύλο Μελά και καπετάν Κώττα. Η προσωπικότητα, η δράση, το ήθος και η θυσία των δύο αυτών ηρώων παρουσιάζεται με αυθεντικά τεκμήρια που συγκινούν και συνήθως μένουν άγνωστα. Παρουσιάζονται και τεκμηριώνονται, επίσης, οι διακρίσεις και οι διώξεις στις οποίες το ελλαδίτικο Κράτος υπέβαλε μεταξύ 1912-1950 τους γηγενείς σλαβόφωνους Μακεδόνες παρ’ ότι αυτοί είχαν αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά του Μακεδονικού Αγώνα και, παρά τις διακρίσεις, ανεδείχθησαν ήρωες κατά το Έπος του Σαράντα.

 

 

 

Θεσσαλονίκη, 7 Ιουνίου 2019

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν says:

  Αριστη πραξη η επανεκδοση και η δωρεαν διανομη απο την Εταιρεια Μακεδονικων Σπουδων του εξαιρετου βιβλιου του κ. Μερτζου ”Οι αμνοι του Γενους”, για να τονισθει -ΟΧΙ η συμπεριφορα της ”μητρυιας” Παληας Ελλαδος (των Βασιλοφρονων , των Βενιζελικων και των Λαικων μεχρι το 1955 ,που ανελαβε πρωθυπουργος ο Μακεδων Κων/νος Καραμανλης) προς τους Ελληνες των Νεωτερων χωρών , που ελευθερωθηκαν ,η, ξεσπιτωθηκαν απο τις προγονικες εστιες τους , απο το 1912-1926 -,αλλα ΚΥΡΙΩΤΑΤΑ για να ”ξεστραβωθουν”οι Ουρανιοτοξιτες και οι υποστηρικτες της Συμφωνιας των Πρεσπων οτι, οι Αμνοι του Γενους -με πρωτον το Καπεταν Κωττα- ησαν σλαβοφωνοι αλλα δηλωναν ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ και ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΙ και οχι ” Μακεδονες ,η, Βορειομακεδονες”-οπως τωρα- .
  Αφηστε που Συμφωνια των Πρεσπων εξασφαλισε μονο την Αλεξανδρινη περιοδο της Μακεδονιας μας και -τι εθνικη ντροπη-”πεταξε στο καλαθι των αχρηστων” την Ιστορια των Ελληνογλωσσων ,η, διγλωσσων Ελληνων απο το 1904-1949 ,που θυσιασθηκαν γιαυτην .
  Καλα .
  Η εποχη των Βουλγαροκοκτονων ειναι παληα οσο υπαρχουν νεοταξιτες και αναθεωρητες της Ιστοριας μας ,που πια θα την μαθαινουμε στα ”κρυφα σχολειά” , ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ διπλά.

Back to Top

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

  16/2/20 | (0 σχόλια)
  protagon.gr Μακρυγιάννης και Διονύσιος Σολωμός και στο φόντο η Μάχη της Αλαμάνας σε πίνακα του Παναγιώτη Ζωγράφου |CreativeProtagon/Wikipedi Πηγή: Protagon.gr Λάκης Παπαστάθης 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 Το ’21 ήταν και ένας γλωσσικός αγώνας. Οι αγωνιστές που έγραψαν Απομνημονεύματα για τα συγκλονιστικά γεγονότα ...

Διαφήμιση

Ροή Ειδήσεων
Εφημερίδες