Νέα Υόρκη: Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Τζάρεντ Κούσνερ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 

Συνάντηση με τον Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλο και γαμπρό του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πραγματοποίησε την Τετάρτη το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, Λένας Αργύρη, η προγραμματισμένη συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ και διήρκεσε περίπου μια ώρα.

Με δεδομένο ότι ο κ. Κούσνερ ανήκει στο στενό κύκλο των συνεργατών του Αμερικανού προέδρου, η συνάντηση αυτή θεωρείται εξαιρετικά σημαντική. Καταδεικνύει δε το αυξημένο ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για την Ελλάδα και την βούληση για τη δημιουργία αποτελεσματικών διαύλων επικοινωνίας μεταξύ του Λευκού Οίκου και της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε τις ελληνικές θέσεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την χώρα μας σε περιφερειακό επίπεδο. Μάλιστα μεγάλο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε σε κύριους τομείς των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, όπως είναι οικονομική και η αμυντική συνεργασία, ενώ έμφαση δόθηκε και στην πράσινη οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/”Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα