Μπολσονάρου «Έγκλημα» τα μέτρα για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

26 Μαρτίου 2020,  06:29 

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου επιτέθηκε χθες Τετάρτη στους κυβερνήτες πολιτειών και τους δημάρχους των μεγαλύτερων πόλεων, επειδή επιβάλλουν μέτρα για να ανακόψουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, χαρακτηρίζοντάς τους «εγκληματίες» και προειδοποιώντας εναντίον του κινδύνου «λεηλασιών» και «χάους», προσελκύοντας σφοδρά φραστικά πυρά σε αντίδραση, καθώς ο απολογισμός των νεκρών από την ασθένεια COVID-19 έφθασε τους 57.

Ο Μπολσονάρου, ευθυγραμμιζόμενος με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δίνει την προτεραιότητα στην προάσπιση της οικονομίας, απορρίπτοντας τα μέτρα περιορισμού της κίνησης των πολιτών που εισηγούνται ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας, οι οποίοι προειδοποιούν πως η πανδημία θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση το σύστημα υγείας τον επόμενο μήνα.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής αυξήθηκαν σε 2.433 χθες Τετάρτη, από 2.201 μία ημέρα νωρίτερα.

«Άλλοι ιοί έχουν σκοτώσει πολύ περισσότερους απ’ αυτόν και δεν έγινε τόση φασαρία», υποστήριξε ο ακροδεξιός πρόεδρος σε δημοσιογράφους έξω από την επίσημη κατοικία του. «Αυτό που κάνουν κάποιοι δήμαρχοι και κυβερνήτες είναι έγκλημα. Καταστρέφουν τη Βραζιλία» με αυτή την «πολιτική της καμένης γης», πέταξε.

«Αν δεν επιστρέψουμε στη δουλειά, η Βραζιλία μπορεί να αντιμετωπίσει εκτροπή από τη δημοκρατική ομαλότητα», υποστήριξε ακόμη ο πρόεδρος Μπολσονάρου, υπενθυμίζοντας τα πρόσφατα ξεσπάσματα ταραχών σε άλλα κράτη της Λατινικής Αμερικής.

Ο Μπολσονάρου μιλά από το ξέσπασμα της πανδημίας περί «υστερίας» επιμένοντας ότι προέχει η προστασία της οικονομίας.

Καθώς ο πρόεδρος συνέχισε να υποτιμά την επιδημία, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας στρατηγός ε.α. Αουγκούστου Ελένου, αψηφώντας τις συμβουλές των γιατρών να τεθεί σε απομόνωση για δύο εβδομάδες, επέστρεψε στα καθήκοντά του έπειτα από επτά ημέρες, παρότι οι εξετάσεις έδειξαν πως έχει μολυνθεί. Ο Ελένου συμμετείχε σε συνεδριάσεις της κυβέρνησης ακόμα και την ημέρα που ανέμενε αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε.

Ρίχνοντας όλο του το πολιτικό και θεσμικό βάρος στη μάχη εναντίον των μέτρων περιορισμού που επιβάλλουν πόλεις και πολιτείες της Βραζιλίας, ο πρόεδρος Μπολσονάρου ανοίγει πολλαπλά μέτωπα με τις αυτοδιοικήσεις, το Κογκρέσο, ακόμα και με το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησής του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα