ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΝΙΚΗ ΕΚΔΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΤΟΝΟ;ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΟΥΛΗΜΑ;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σχετικά με τη Συμφωνία του Αμερικανού αντιπροέδρου Πένς με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.
Συμφώνησαν, λέει, να υπάρξει κατάπαυση του πυρός για πέντε μέρες και στο διάστημα αυτό οι Κούρδοι της Συρίας να αποσυρθούν σε βάθος 32 χιλομέτρων στο εσωτερικό της χώρας.
Μα αν ήθελαν οι Κούρδοι να αποσυρθούν θα το έκαναν εξ αρχής. Θα εγκατέλειπαν τα εδάφη τους και δεν θα εισέβαλε η Τουρκία.
Καλά με τους Τούρκους συμφώνησαν οι Αμερικανοί. Με τους Κούρδους; Θέλουν οι Κούρδοι να αποσυρθούν;
Δηλαδή, με δύο λόγια, η συμφωνία προβλέπει κουρδική απόσυρση πέραν των 32 χιλιομέτρων και, στη συνέχεια, αποχώρηση της Τουρκίας απο τη Συρία.
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως το θέλουν αυτό οι Κούρδοι.
Πέραν του ότι οι Τούρκοι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα τηρήσουν το λόγο τους.

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επειδη ειναι -και με το ερωτημα σας εγινε περισσοτερο- γριφος η εξελιξη ”πονταρω”-κατι σαν τζοκερ- οτι με την ληξη του 5νθημερου η Τουρκια θα παραμεινει στα εδαφη , που μισοκατελαβε , θα σταματησει τις περαιτερω εχθροπραξιες και θα αρχισει ο κ. Ερντογαν τις επαφες του με τον ‘εχθρο” του Συρο Προεδρο κ. Ασαντ ”για να στριμωξουν απο κοινου” τους Κουρδους , των οποιων τα χνωτα πεντε χρονια τωρα αισθανοταν ο κ. Ερντογαν.
    Το Κουρδικο φυσικα ανεδειχθη , μια που και ο κ. Τραμπ τους κατωνομασε ως λαο και οχι ως τρομοκρατες , αμως θα περιορισθει η μελλοντικη επικρατεια τους περαν των ακτων της Μεσογειου , στις οποιες δεν τους θελουν ουτε οι Συροι , ουτε οι Τουρκοι , αλλα ουτε και οι Ρωσοι και κατ’αναγκην και οι Αμερικανοι , ως συμμαχοι στο ΝΑΤΟ και στρατηγικοι εταιροι της Τουρκιας .
    ΟΜΩΣ οι ”μπαρουτοκαπνισμενοι” τοσα χρονια Κουρδοι και νικητες του ISIS θα μεινουν ησυχοι ;;;. Ιδωμεν.

    • Μηπως κερδισα το ΤΖΟΚΕΡ μετα την σημερινη Συμφωνια των κ.κ. Πουτιν και Ερντογαν στο Σοτσι οτι Τουρκια και Συρια μαζι θα ”διαμερισουν τα ιματια” των Κουρδων απο τα ΣυροΤουρκικα συνορα στην περιοχη αυτη και οτι θα περιπολουν Τουρκοι και Ρωσοι σε βαθος μονο 10 χλμ και οχι 32 ,οπως ονειρευοταν ο κ. Ερντογαν, χωρις να πειραξουν τους αμαχους Κουρδους στην περιοχη αυτη;;;.
      Ε.. ρε γλεντια -που θαλεγε και ο Καραγκιοζης -στην Αγκυρα για τις ”επιτυχιες” του πολυχρονεμενου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα