Μετά το δημοψήφισμα στα Σκόπια τι;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Με το δημοψήφισμα στα Σκόπια και την επόμενη ημέρα ασχολήθηκε η εκπομπή “Τομές στην Επικαιρότητα” της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV-100 την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου.

Η εκπομπή αρχίζει στις 9μμ και θα τελειώσει στις 10μμ. Επαναλαμβάνεται το Σάββατο απο τις 5μμ-6μμ.

Προσκεκλημένοι της εκπομπής είναι:

Αλέξανδρος Μαλλιάς, πρέσβης ε.τ.

-Σταύρος Τζίμας, Δημοσιογράφος

-Ατανάς Κίροφσκι, Αρχισυντάκτης τηλεοπτικού δικτύου Telma Σκόπια

-Χάρης Τσιλιώτης, Επίκουρος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ευχαριστουμε και εμεις αγαπητε μας κ. Σαββιδη , γιατι μας αναρτησατε σημερα την χθεσινη σας συζητηση με τους τρεις εγκριτους Ελληνες συνομιλητες σας και τον Σκοπιανο Συναδελφο σας στα Σκοπια Ατανας-Αθανασιο- Κιρκοφ-σκι ( με την σερβικη καταληξη του επιθετου του, που εκτιμω πως θα ψηφισει ΟΧΙ στο δημοψηφισμα ).
    Η συζητηση αξιζε παρακολουθησεως -αν και στο μεγαλυτερο μερος της ηταν παρουσιαση των προσφατως εκδοθεντων βιβλιων των κ.κ. Τζιμα και Μαλλια , που ”λειαναν” τις αρχικες θεσεις τους για την Συμφωνια των κ.κ. Κοτζια-Δημητρ-ωφ. Η επιδραση του πανδαματορος χρονου βλεπετε.
    Περισσοτερο εκτεθειμενος ηταν ο κ. Τζιμας μετα τις παρεμβασεις του Σκοπιανου Κιρκο-φσκι και του Συνταγματολογου καθηγητου κ. Τσιλιωτη, που ξεκαθαρισαν τις αυταπατες του οτι, το δημοψηφισμα θα θεωρηθει εγκυρο και αν δεν συμμετασχουν οι μισοι συν ενας εγγεγραμμενοι στους εκλογικους καταλογους Αλβανοσλαβοι Σκοπιανοι , δηλαδη 907.000, και κυριως οτι αν υπερισχυσει το ΝΑΙ ασχετως του αριθμου των συμμετεχοντων το δημοψηφισμα θα θεωρηθει εγκυρο και οι Δυτικοι θα το αποδεχθουν και θα πανηγυριζουν γιαυτο , ενω το Σκοπιανο Συνταγματιο Δικαστηριο θα το ακυρωσει και φυσικα ο Προεδρος κ. Ιβαν-ωφ δεν θα το κυρωσει και θα γινει αυτο που μαλλον επεδιωκαν να συμβει οι Δυτικοι δηλαδη ενας βαθυς διχασμος και ακηρυκτος εμφυλιος στα Σκοπια , που κατα τον κ. Μαλλια προμηνυεται να συμβει και στην Ελλαδα ,αν δεν κυρωθει η Συμφωνια .
    Δεν θα προχωρησουμε περισσοτερο την συζητηση για την ”χαλαρη” αντιμετωπιση της Συμφωνιας απο τον κ. Τζιμα , ουτε για την πιστη του οτι οι Ελληνες ειναι ανενημερωτοι για το Σκοπιανο , που το ακουγαν και το διαβαζαν 70 ολοκληρα χρονια απο μνημειωδη βιβλια -ελληνογλωσσα και ξενογλωσσα, της Εταιρειας Μακεδονικων Σπουδων , του Ιδρυματος της Χερσονησου του Αιμου και της Μακεδονικης Ζωης , και τις παρεμβασεις κορυφαιων ιστορικων και αρχαιολογων , τις ανασκαφες του αειμνηστου εκ Προυσης ορμωμενου Μανολη Ανδρονικου ,το δακρυ του αειμνηστου Καραμανλη , την ομοφωνη σχεδον αποφαση των Αρχηγων των πολιτικων κομματων του Απριλιου του 1992 υπο τον Προεδρον Καραμανλη , την Ενδιαμεση Συμφωνια του 1995 ,αλλα κυριως απο την ομοφωνη αποφαση του ΝΑΤΟ στο Βουκουρεστι το 2008.
    Πολλα γνωριζει και γιαυτο τιναχτηκε σαν ελατηριο ο Ελληνικος λαος οταν εμαθε για τις συζητησεις προς επιτευξη αυτης της Συμφωνιας σε επιπεδο πρωθυπουργων και υπουργων εξωτερικων των δυο κρατων και κυριως οταν υπεγραψε ο κ. Κοτζιας οτι οι Σκοπιανοι ειναι Μακεδονες ως εθνος και ομιλουν και την Μακεδονικη γλωσσα , που και τα δυο ουδεποτε ανιχνευηθησαν και κατεγραφησαν στην Ελληνικη και την Παγκοσμια Ιστορια.
    Το μονο σιγουρο ειναι οτι οι υπογραψαντες και υποστηριζοντες την Συμφωνια συνελληνες ειναι εσκεμμενα ανενημερωτοι και ανιστορητοι, γιατι αλλοιως ειναι η επιτομη των καιροσκοπων , που κωφευουν προ της συναναπτυξης -αχ αυτος ο μαμωνας- και κατεχονται απο την νοοτροπια των ναιναικων στις θελησεις των πασης φυσεως προστατων μας, οι οποιοι στην μακραιωνη ιστορια μας σχεδον ουδεποτε θελησαν το εθνικο μας καλο .
    Τελος ο κ. Μαλλιας φρονει πως σε περιπτωση που δεν κυρωθει η Συμφωνια στην Βουλη θα προσφυγουν οι Σκοπιανοι -αν υπαρχουν ως κρατος με τον εθνικο διχασμο τους- στο Διεθνες Δικαστηριο της Χαγης του ΟΗΕ και θα καταδικασουν την Ελλαδα μας για παραβιαση της Ενδιαμεσης Συμφωνιας του 1995 , οπως το 2011, με μια αποφαση που εμεινε χωρις συνεπειες για μας .
    Αν ομως η Ελλας , που δεν θα κυρωσει την Συμφωνια , κυρωσει το Πρωτοκολλο ενταξης στο ΝΑΤΟ των Σκοπιων ως FYROM ,τι ”ζορι” θα τραβουν οι ”μεγαλοι” για την ονομασια των Σκοπιανων , οι οποιοι ομως θα μπορουν- οπως μεχρι τωρα- να αυτοπροσδιοριζονται και ως Μακεδονες ,η, Βουλγαροι, η, Αλβανοι και εμεις ΟΛΟΙ οι Ελληνες να τους λεμε Σκοπιανους , που δεν ειναι εθνικα Μακεδονες και δεν ομιλουν την μακεδονικη γλωσσα , οπως προβλεπεται στην Συμφωνια ,που δεν θα κυρωσουμε εμεις , κυριως για αυτες τις δυο παραχωρησεις και ανιστορητες υποχωρησεις μας .
    Εν τελει νομιζουν οι κ.κ. Τζιμας και κυριως ο πρεσβυς κ. Μαλλιας οτι το αποδεδειγμενα μεγαλο πατριωτικο κομμα της Νεας Δημοκρατιας δεν επεξεργαζεται απο τωρα τα επιχειρηματα της αρνησεως της κυρωσεως αυτης της Συμφωνιας με ολα τα ενδεχομενα και τις συνεπειες αυτης της αρνησεως της ;;;.
    Μπορει να υπερτιμα τις δυνατοτητες της ,αλλα εχοντας την πειρα της διαπραγματευσεως και της νικης της στο Βουκουρεστι το 2008 τι μας ενοχλει αν το αποτολμησει , για να κρατησει τους Ελληνες ενωμενους να καταφερει το αδυνατον σημερα -ολοι δικαιουνται να ελπιζουν στο θαυμα, οπως το ΟΧΙ του Μεταξα- γιατι θα επαναλαμβανει σε ολα τα μηκη και τα πλατη της γης,εχοντας μαζι της και τους ιστορικους και αρχαιολογους ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ οτι ” η Ιστορια δεν παραγραφεται ,δεν διαγραφεται και δεν ξαναγραφεται”, επειδη το θελουν οι συγκυριακες πολιτικες Ελληνων και ξενων, που ξαφνικα ξεχασαν οτι τους διαθετουμε την Σουδα και τις Ενοπλες Δυναμεις μας απο το 1952 συνεχως .
    Μα -θα πειτε,πουμε-θα θυμωσουν οι ”μεγσλοι” . Ε, ”ας πιουν ξυδι” , που λεγαμε στα χωρια μας .
    Και τελος-τελος τα ΟΧΙ στους εχθρους μας ουδεποτε τα ειπαν οι Αριστεροι απο τοτε που εμφανισθηκαν ως πολιτικες δυναμεις στην Πατριδα μας.
    Υ.Γ Εφετος στην Χαλκιδικη ηλθαν οι λιγωτεροι Σκοπιανοι , απο τους οποιους ελαχιστοι ηλικιωμενοι . Βαλκανιοι ηταν πολλοι αλλα οχι Σκοπιανοι , καθως υπεστηριξε ο Ηπειρωτης κ. Τζιμας , για να εντυπωσιασει τους Μακεδονες απο του Νεστου ως τις Πρεσπες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα