ΜΑΡΚΗΣΙΟΣ ΝΤΕ ΣΑΝΤ: Γκουρού της Παγκοσμιοποίησης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Nicolas Bonnal

[Ο Μαρκήσιος ντε Σαντ (1740-1814) αποτελεί κύριο παράγοντα του Διαφωτισμού γιατί, όπως σημειώνει η Anne F. Garréta, «Πορνογραφία και φιλοσοφία συμπλέκονται στο Διαφωτισμό» (« Le désir libertin, allumeur de Lumières »). Kαι όπως σημειώνει άλλος μελετητής του έργου του «Επιτίθεται σε όλα τα θεσμικά όργανα. Οι ακόλαστοί του  φιλοσοφούν μεταξύ των οργίων. […] Οι [σεξουαλικές] παρεκκλίσεις βασίζονται φιλοσοφικά στον υλισμό και τον αθεϊσμό». Θα περίμενε κανείς τον άνθρωπο που πίστευε ότι η γυναίκα προορίζεται «να είναι σαν τη σκύλα, ή τη λύκαινα· πρέπει να ανήκει σε όποιον την επιθυμεί» να τον είχαν αποκηρύξει οι φεμινίστριες. Αλλά το «προοδευτικό» φεμινιστικό κίνημα, ως απόρροια του Διαφωτισμού, έχει ως στόχο την αποφυγή της τεκνογονίας και την «απελευθέρωση» του σώματος… Ε.Δ.Ν.]

Ο  Μαρκήσιος ντε Σαντ είναι ένας από τους εμπνευστές της παγκοσμιοποίησης της λατρείας της ηδονής, των καταργημένων φραγμών (ηθικών και φυσικών – των ορίων) και του βρώμικου χρέους. Η ταινία του Σκορσέζε για το Λύκο της Γουώλ Στρίιτ έδειξε μια πραγματικότητα που κρύβεται από τα ΜΜΕ, και η οποία αποκαλύπτεται μερικές φορές από καλά ενημερωμένους πράκτορες. Κλίντον, Μπερλουσκόνι, Ντομινίκ Στρως – Καν, οι σύζυγοι των προέδρων γυμνές, είναι ανάγκη να προσποιούνται ότι θίγονται; Μαρκήσιος ντε Σαντ – «θεϊκός» Μαρκήσιος για τους θαυμαστές του!…

Πορνό: η μεγαλύτερη βιομηχανία!

Ο Σαντ κέρδισε, λοιπόν, το παιχνίδι, και όχι στο νήμα (Δείτε και πάλι το Μάτια ερμητικά κλειστά). Αφήνει παρασάγκας πίσω του τον Πλάτωνα, τον Μαρξ και τον Χέγκελ. Είναι ο αληθινός εμπνευστής της ανοιχτής κοινωνίας του Τζωρτζ Σόρος (Μπέρξον και Πόπερ δεν μετράνε). Μια κοινωνία στην οποία ο Mάικλ Σνάιντερ μετράει τέσσερα εκατομμύρια ιστότοπους σεξ μόνο στην Αμερική, μια κοινωνία όπου το πορνό κάνει ένα τρις δολάρια τζίρο ετησίως, μεγαλύτερο από τους εξοπλισμούς και τη φαρμακοβιομηχανία, έχει ακόμα πανέμορφες σαδιστικές μέρες μπροστά της.

Οικονομία της αγοράς, σαδομαζοχισμός, σκληρότητα έναντι των φτωχών,  κατάργηση των προκαταλήψεων, αντιχριστιανισμός, επιβολή του ομοφυλοφιλικού γάμου, παιδεραστία, μεθόδους αναγκαστικής πειθούς, όλα βρίσκονται ήδη στον Θεϊκό Μαρκήσιο – όπως σε ένα καλό παλιό κατάλογο ρούχων, αυτούς τους καταλόγους που κάνουν τα μουσουλμανάκια, βεγκαλέζικα ή ινδονήσια, με δώδεκα ευρώ το μήνα – αλλά εμείς ασχολούμαστε με τα μαγιό στις Κάννες ή στο Μεντόν …

Ας διαβάσουμε το έργο του Φιλοσοφία του μπουντουάρ:

  • Για τις προκαταλήψεις που επηρεάζουν τους ανθρώπους που δεν έχουν απελευθερωθεί, τα κορίτσια ειδικότερα: “Αλλά [η κοπέλα] να μην επιστρέψει στις προκαταλήψεις της παιδικής ηλικίας, απειλές, προτροπές, καθήκοντα, αρετές, θρησκεία, συμβουλές, να τις καταπατήσει όλες, να απορρίψει και να περιφρονήσει επίμονα ό, τι τείνει να την ξαναδέσει και μόνο, με μια λέξη, όλα όσα δεν αποσκοπούν να επιδοθεί στην αδιαντροπιά.”
  • Στο διάσημο Νεαρό Κορίτσι: “Νεαρά κορίτσια που για χρόνια παραμένετε παράλογα και επικίνδυνα δέσμια μιας φανταστικής αρετής και μιας αηδιαστικής θρησκείας, μιμηθείτε την φλογερή Ευγενία, καταστρέψτε, καταπατείστε, με τόσο μεγάλη ταχύτητα όσο αυτή, όλες τις γελοίες εντολές που χαράχτηκαν στο μυαλό σας από ηλίθιους γονείς.”
  • Στις απολαύσεις της ομοφυλοφιλίας:

“… οι απολαύσεις των Σοδόμων είναι τόσο αγαπητές τόσο ενεργητικά όσο και παθητικά· ηδονίζεται μόνο με τους άντρες και αν μερικές φορές παρ ‘όλα αυτά συναινεί να δοκιμάσει τις γυναίκες, αυτό το κάνει μόνο αν είναι αρκετά συγκαταβατικές.”

  • Για τη λογική του βιασμού.

«…Το πρώτο σκίρτημα φιληδονίας που νιώθει μια νεαρή κοπέλα είναι η στιγμή που η φύση της λέει να εκπορνευτεί και χωρίς δεύτερη σκέψη πρέπει να υποχωρήσει μόλις μιλήσει η φύση της· παραβιάζει τους νόμους εάν αντιστέκεται.”

  • Σχετικά με τις δημιουργικές καταστροφές, που τάχα είναι επινόηση του Σουμπέτερ, ένα θέμα για το οποίο αγωνιούν οι νεοφιλελεύθεροι (η Μεγάλη Αντικατάσταση* είναι μέρος τους, διαβάστε τα γραπτά του, φίλου του Πάπα, Σάδερλαντ**):

«Αν γίνουν δεκτές αυτές οι αλήθειες, ρωτώ αν μπορεί να ειπωθεί ποτέ ότι η καταστροφή είναι έγκλημα … Αφού η καταστροφή είναι ένας από τους πρώτους νόμους της φύσης, τίποτα το καταστροφικό δεν μπορεί να είναι έγκλημα.”

Ο Σαντ υμνεί επίσης τον πόλεμο και την καταστροφή του ανθρώπινου είδους· ένα άλλο θέμα που απασχολεί εναγωνίως τις νεοσυντηρητικές αμερικανικές ελίτ.

  • Για τους ευγενείς “επαναστάτες” μας, νεόπλουτους της παγκοσμιοποίησης που αψηφούν τις προκαταλήψεις:

“… η έλλειψη θρησκευτικής πίστης, η ασέβεια, η απανθρωπιά, η ακολασία, απορρέουν από τα χείλη του Dolmancé, όπως προηγουμένως η μυστικιστική κατάνυξη, από εκείνες του διάσημου αρχιεπισκόπου του Cambrai***. Αυτός είναι ο βαθύτερος αποπλανητής, ο πιο διεφθαρμένος, ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος …)”

  • Σχετικά με την τέχνη της μεταχείρισης των φτωχών και για το δικαίωμα στην εργασία, μια ειδικότητα της αμερικανικής παγκοσμιοποίησης:

“Ακούω από όλες τις πλευρές να ζητάνε μέτρα για την εξαφάνιση της επαιτείας, και στο μεταξύ κάνουμε ό, τι μπορούμε για να την πολλαπλασιάσουμε. Αν δεν θέλετε να έχετε μύγες σε ένα δωμάτιο, μην απλώνετε ζάχαρη για να τις προσελκύετε. Θέλετε να μην έχουμε φτωχούς στη Γαλλία, μη δίνετε καμιά ελεημοσύνη, και προπαντός καταργείστε τα φιλανθρωπικά σας ιδρύματα: βλέποντας να στερείται αυτούς τους επικίνδυνους πόρους, το άτομο που γεννήθηκε στην ατυχία θα επιστρατεύσει όλο του το θάρρος, όλα τα μέσα που έχει λάβει από τη φύση, για να βγει από την κατάσταση  στην οποία γεννήθηκε, και δεν θα σας ενοχλήσει πια …”

  • Ο Σαντ προσθέτει για την καλοπροαίρετη γενοκτονία και την έκτρωση για όλες:

«… καταστρέψτε, ανατρέψτε ανελέητα εκείνα τα απεχθή σπίτια όπου έχετε το θράσος να κρύβετε τους καρπούς της ακολασίας αυτού του φτωχού, φοβερούς βρωμότοπους που ξερνούν κάθε μέρα στην κοινωνία ένα αηδιαστικό σμήνος από αυτά τα νέα πλάσματα που ελπίζουν μόνο στο πορτοφόλι σας. Τι εξυπηρετεί, ρωτώ, να συντηρούμε τέτοια άτομα με τόση φροντίδα;»

Αυτές οι φράσεις αναγγέλλουν το «καθήκον μείωσης του πληθυσμού» του ναζισμού (είκοσι οκτώ εκατομμύρια Ρώσοι λιγότεροι, το πρόγραμμα του Πενταγώνου είναι πάντα προς εκτέλεση), αλλά και τον μαλθουσιανό έλεγχο των γεννήσεων. Γιατί καλός φτωχός είναι ο νεκρός φτωχός. Και καθώς υπάρχουν μερικά δισεκατομμύρια από αυτούς, οι παγκοσμιοποιημένες κυβερνήσεις, πιστές στις εντολές, έχουν έργο να επιτελέσουν σε όλο τον πλανήτη. Η “Μεγάλη Αντικατάσταση” μόνο των μοναχικών δειλών και κουρασμένων λευκών δεν αρκεί.

Η σαδιστική βαρβαρότητα οδηγεί σε αυτόν τον φιλελεύθερο πόλεμο όλων απέναντι σε όλους, ένα πρόγραμμα που σήμερα προκαλεί οργή:

“Eπιτέλους, μόνο ο ισχυρότερος θα έχει δίκιο. Λοιπόν! αυτή είναι η αιώνια κατάσταση πολέμου και καταστροφής για την οποία μας δημιούργησε το χέρι της, και της οποίας το μόνο όφελος είναι ότι υπάρχουμε.”

Σε ένα από τα καλύτερα γραπτά του, ο Mισέλ Ουελμπέκ μίλησε για τον παλιό Ηράκλειτο των γυμνασιακών χρόνων μας (« πόλεμος πατήρ πάντων) και τον Νίτσε ως εμπνευστές του παγκοσμιοποιημένου νεοφιλελευθερισμού. Θα γίνει κατανοητό ότι είναι πολύ μικροί μπροστά στον Σαντ. Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο ολίγο ανισσόρροπος  Ζοζέφ ντε Μαιστρ εγκωμίαζε τον θεϊκό πόλεμο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ασχοληθείτε με τον Μαρκήσιο και να θυμηθείτε το μάθημά του για την αντικοινωνική βαναυσότητα.

Στη συνέχεια ο Σαντ προαναγγέλλει τον Σίγμουντ Φρόυντ:

‘’Η βαναυσότητα είναι στη φύση, όλοι γεννιόμαστε με μια δόση βαναυσότητας, την οποία αλλάζει μόνο η παιδεία· αλλά η παιδεία δεν είναι στη φύση, είναι τόσο επιβλαβής για τα ιερά αποτελέσματα της φύσης όσο η καλλιέργεια βλάπτει τα δέντρα … η βαναυσότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ενέργεια του ανθρώπου που ο πολιτισμός δεν έχει ακόμα καταστρέψει…’’

  • Τέλος, στην Ιουστίνη ή τα βάσανα της αρετής, ο Σαντ εγκωμιάζει «την κατάσταση του διαρκούς πολέμου». Αυτή τη μακάρια έκφραση χρησιμοποίησε ο Αμερικανός ειρηνιστής ιστορικός Τσαρλς Μπερντ, όταν μιλούσε για το Πεντάγωνο και τους διακόσιους πολέμους του που περιμένουν μια μέρα να στεφθούν μεσσιανικά με μια μόνιμη ειρήνη (θα δούμε ποια, αλλά δεν έχουμε λόγους να είμαστε αισιόδοξοι). Υπενθυμίζεται ότι το Πεντάγωνο είναι ο θεσμός αυτός που τρία τέταρτα του αιώνα τώρα, εξαπλώνει τη σεξουαλική επανάσταση παντού στον κόσμο του Ειρηνικού, του Ινδικού, της Ωκεανίας ή της τροπικής ζώνης, μέσω των στρατιωτών και των BMC. Γιατί ο Έρως δεν προχωρεί ποτέ χωρίς τον Πόλεμο, ο Σαντ το κατάλαβε πολύ πριν το γέρο Φρόιντ.

Δεν είναι τυχαίο πλέον που οι Ντιντερό με τα Ταξίδια του Μπουγκαινβίλ**** σε χώρες με  κοκοκαρύδες διέδιδαν τα φώτα τους κάτω από τις καρυδιές. Αλλά με τις ΗΠΑ περάσαμε στην βιομηχανική και υψηλότερη ταχύτητα, όπως λέμε. Οι σοβαροί Αμερικανοί ιστορικοί (όλοι στον ιστοχώρο Mises.org) ή η ιστοσελίδα Tomdispatch.com απαρίθμησαν τις καταστροφικές ηθικές, κοινωνικές και πολιτιστικές επιπτώσεις αυτών των χιλίων διάσπαρτων βάσεων που αποικίζουν αυτό το φτωχό πλανήτη…

*Ορος για την επιχειρούμενη αντικατάσταση γηγενών πληθυσμών στην Ευρώπη μέσω της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης μουσουλμάνων.

**Πίτερ Σάδερλαντ (1946-2018). Ο πλέον στενός συνεργάτης του Πάπα Φραγκίσκου,  επικεφαλής της Διεθνούς Καθολικής Επιτροπής για τη Μετανάστευση. Μόνιμο μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ έως το θάνατό του. Πρώην Επίτροπος της ΕΕ για τον ανταγωνισμό (1985-1989), ιδρυτής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (1993-1995) και της GATT, επικεφαλής της Γκόλντμαν Σακς (2005-2015) [Η Τράπεζα που κατέστρεψε την Ελλάδα], ειδικός αντιπρόσωπος από το 2006 του γ.γ. του ΟΗΕ για τη διεθνή μετανάστευση, μέλος της διοίκησης της ΒΡ, του Τάγματος της Μάλτας και του Οπους Ντέι, με δυο λόγια διαμορφωτής της παγκοσμιοποίησης!

***Εβδομηνταπέντε ιερωμένοι όλων των βαθμών και μοναχοί κατηγορήθηκαν για σεξουαλικές παρεκτροπές μεταξύ 17ου και 18ου αιώνα στην αρχιεπισκοπή του Καμπραί (Cindy – Sarah Dumortier, Du prêtre concubinaire au curé volage (XVIIe-XVIIIe siècle, diocèse de Cambrai)

****Φιλοσοφικός μύθος του Ντιντερό που κάνει λόγο για ελευθέρια ήθη στην Αϊτή.

Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος

Πηγή:  https://www.dedefensa.org/article/de-sade-comme-gourou-du-mondialisme-heureux

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα