Όπως αναφέρει σε εμπεριστατωμένο άρθρο – ρεπορτάζ, στη «Δημοκρατία», ο διακεκριμένος πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας Κωνσταντίνος Χολέβας, η Ακαδημία Επιστημών των Σκοπίων προχωρεί στην έκδοση της νέας Γραμματικής της λεγόμενης «Μακεδονικής Γλώσσας», ενώ την ίδια στιγμή ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ χαρίζει μπουκάλια «Μακεδονικού Οίνου» σε ξένους ηγέτες και διπλωμάτες για να το γευτούν προφανώς στο γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!

Και το χειρότερο: επιστημονικές ομάδες των Σκοπίων και της Βουλγαρίας προχωρούν στον επαναπροσδιορισμό του περιεχομένου των σχολικών βιβλίων και προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, διαγράφοντας ουσιαστικά την ιστορία του Βυζαντίου!

Η παραχάραξη της ιστορίας είναι κάτι περισσότερο από προφανής και κραυγαλέα: Οι Θεσσαλονικείς αδελφοί Κωνσταντίνος – Κύριλλος και Μιχαήλ – Μεθόδιος ήσαν Ελληνικής καταγωγής, έζησαν τον 9ο μ.Χ αιώνα και χρησιμοποιήθηκαν από τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου σε πολλές εκκλησιαστικές και διπλωματικές αποστολές. Είναι ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος αυτοί που μετέφεραν την Ορθόδοξη πίστη και το Ελληνογενές Κυριλλικό Αλφάβητο στους Σλαβικούς λαούς!

Για όσους αγανακτούν (δικαίως) από τις εξελίξεις αυτές, αναφέρουμε απλώς ότι απορρέουν από άρθρα και διατάξεις της Συμφωνίας των Πρεσπών ή από τα μεγάλα κενά που έχει αφήσει η Συμφωνία αυτή και σπεύδουν να τα αξιοποιήσουν ο Ζάεφ και οι συν αυτώ.

https://europost.gr/makedoniko-oino-o-zaef-charizei-se-xenoys-igetes-eno-i-akadimia-ton-skopion-ekdidei-tin-grammatiki-tis-makedonikis-glossas-pos-ta-skopia-ekmetalleyontai-ti-symfonia-ton-prespon/