Μάχες σώμα με σώμα στην ΝΑ Τουρκία: Oι Κούρδοι σκότωσαν τον Ταξίαρχο διοικητή των τουρκικών ειδικών δυνάμεων 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι Κούρδοι σκότωσαν τον Ταξίαρχο διοικητή των τουρκικών ειδικών δυνάμεων του Μαρντίν, Τουφάν Κανσούβα. Πρόκειται για Τούρκο αξιωματικό που είχε διακριθεί στον πόλεμο με τους Κούρδους του PKK.

Τον θάνατο του επιβεβαίωσαν τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Ταξίαρχος στον βαθμό διοικητής των ειδικών δυνάμεων του Μαρντίν τραυματίστηκε βαριά και μεταφέρθηκε στο κρατικό νοσοκομείο του όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Το Μαρντίν, στη νοτιοανατολική Τουρκία είναι μία περιοχή, στην οποία η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική και μαίνονται οι συγκρούσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα καθαιρέθηκαν τρεις δήμαρχοι που είχαν εκλεγεί με το φιλοκουρδικό κόμμα (HDP), ένας εκ των οποίων ήταν αυτός του Μαρντίν, ο Αχμέντ Τουρκ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα προηγούμενα 24ωρα, καταγράφηκε στην περιοχή επίθεση Κούρδων σε τουρκική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών σκοτώθηκε ένα Τούρκος στρατιώτης και άλλοι δύο τραυματίστηκαν.

Μετά το περιστατικό, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή για τον εντοπισμό των αυτονομιστών.

Νωρίτερα, το κουρδικό “Gerilla TV” δημοσίευσε βίντεο από επιθέσεις των Κούρδων στους λόφους Χερεγκόλ και Λεϊλέκ. Αναφέρουν χαρακτηριστικά:

“Οι δυνάμεις μας στα πλαίσια των Επαναστατικών Κινήσεων “Μάρτυρας Μπαγκερ” και “Μάρτυρας Σόνια”, με σκοπό να χαιρετίσουν την επέτειο της έναρξης της 15ης Αυγούστου, πραγματοποίησαν στις 15:20 της 16/8 δράση κατά του κατοχιμού τουρκικού στρατού σε θέσεις όπου είχε εγκατασταθεί στον λόφο Λεϊλέκ της επαρχίας Σέμντινλι του νομού Χακκάρι.

Οι δυνάμεις μας από δύο πλευρές εισήλθαν μέχρι τις θέσεις του εχθρού και τις πυρπόλησαν. Aφαιρέσαμε τα όπλα από νεκρό Τούρκο στρατιώτη. Η μονάδα μας που εκτέλεσε την επιχείρηση, επέστρεψε σώα στην βάση της.

Στις 05:30 της 26/7 οι δυνάμεις μας  πραγματοποίησαν ενέδρα κατά μονάδας του τουρκικού κατοχικού στρατού που είχε εγκατασταθεί στον λόφο Χερεγκόλ και κινούνταν με σκοπό να διασφαλίσει τον δρόμο. Η μονάδα αυτή χτυπήθηκε αποτελεσματικά από δύο πλευρές και έτσι σκοτώθηκαν 11 στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 2.

Ταυτόχρονα οι δυνάμεις μας έθεσαν κάτω από πυκνά πυρά τις εχθρικές θέσεις και το καταφύγιο του εχθρού στον λόφο Χερεγκόλ. Στην δράση αυτή δεν έγινε δυνατό να εντοπιστούν νερκοί και τραυματίες στρατιώτες¨.

Οι Αμερικανοί εκπαίδευσαν ακόμα 143 Κούρδους κομάντος στη Συρία 

Στις 26 Αυγούστου ορκίστηκαν στη βόρεια Συρία 143 νέοι Κούρδοι κομάντος, που ανήκουν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Η εκπαίδευσή τους είχε διάρκεια τεσσάρων μηνών.

Η ορκωμοσία έγινε παρουσία Αμερικανών στρατιωτικών συμβούλων και παρατηρητών.

Δείτε το βίντεο:


 

Hiwa Dilan Ⓗ@HiwaDilan_71

HPG: Çelê ilçesine bağlı Xeregol Tepesi’ne giden yolun güvenliğini sağlamak amacıyla bir birliğini konumlandıran işgalci TC ordusuna yönelik 26 Temmuz günü saat 05.30’da güçlerimizce pusu taktiği ile bir eylem düzenlenmiştir…..

Ενσωματωμένο βίντεο

50 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/802568_mahes-soma-me-soma-stin-na-toyrkia-oi-koyrdoi-skotosan-ton
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα