ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ. Πρέσβυς  ε.τ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πρώτος Έλληνας διπλωμάτης που χειρίστηκε το σκοπιανό μετά το 1990 ήταν ο πρέσβης ε.τ. Ελευθέριος Καραγιάννης ο οποίος διετέλεσε πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι από τον Απρίλιο του 1990 ως το Μάιο του 1993. Πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Καραγιάννης ήταν μέχρι πριν λίγες ημέρες Διπλωματικός Σύμβουλος του πρώην Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου ενώ στην ίδια θέση, του Διπλωματικού Συμβούλου, διετέλεσε και το 2012.

Ο κ. Καραγιάννης είχε αποκαλύψει στο παρελθόν, και επανέλαβε και την Τετάρτη στην εκπομπή «Τομές στην Επικαιρότητα» της TV-100, πως το καλοκαίρι του 1993, με παρέμβαση και πίεση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς η Ελλάδα και τα Σκόπια είχαν φθάσει κοντά σε συμφωνία για το θέμα της ονομασίας.

Σύμφωνα με τον κ.Καραγιάννη,  ο πρόεδρος Γκλιγκόροφ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Μιλόσεβιτς φαίνεται να είχε αποδεχθεί το όνομα «Σλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», το έθνος να ονομάζεται «Σλαβομακεδόνες» και η γλώσσα και η ταυτότητα «σλαβομακεδονική».

Τελικά η πρόταση δεν προχώρησε  λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα – με την αλλαγή κυβέρνησης – αλλά και την υπαναχώρηση Γκλιγκόροφ. Τα  επιχειρήματα του Άντοφ προς τον πρόεδρο των Σκοπίων, ήταν πως το «σλαβική» δεν χαρακτήριζε όλους τους πολίτες της χώρας καθώς υπάρχουν και Αλβανοί, Τούρκοι κ.λπ. και ότι δεν υπήρχε λόγος να ξεκινήσει τέτοια συζήτηση μια και η χώρα, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε εξασφαλισμένη και την ταυτότητα και τη γλώσσα. Και έτσι η όλη πρωτοβουλία-μεσολάβηση του Μιλόσεβιτς έλαβε τέλος.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε, αργότερα, και ο Άντωφ.

Ο κ. Καραγιάννης, υπηρέτησε στη Διπλωματική Υπηρεσία επί 37 χρόνια και  τοποθετήθηκε στο Παρίσι, Αμβέρσα – Βρυξέλλες, Κοπεγχάγη και ήταν Πρέσβυς στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας ,στο Πακιστάν και Αφγανιστάν, στην Τσεχική Δημοκρατία και Μόνιμος Αντιπρόσωπος στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας.

Υπήρξε ο διμερής διαπραγματευτής  για τις σχέσεις με τα Σκόπια, συνέβαλε στην σύγκληση της Διεθνούς Διάσκεψης των Αθηνών για την επίλυση του προβλήματος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ad hoc διαπραγματευτής της Διεθνούς Διάσκεψης για το Γιουγκοσλαβικό, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής εμπάργκο κατά της Γιουγκοσλαβίας, Αρχηγός της Αντιπροσωπείας για την ελεύθερη κυκλοφορία  ατόμων στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, συνιδρυτής της Διεθνούς Επιτροπής για την διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αφγανιστάν.

Διπλωματικός Σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας 2012-2013 και 2015-2019

Πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών και σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στην Νομική Αθηνών και Δίκαιο Ευρωπαϊκής  Κοινότητος στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών.

 

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ -ΣΑΝ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΕΩΣ ΕΠΙ ΤΙΜΗ Κ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΩΦΕΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ , ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ , ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ,ΟΠΩΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΚΡΑΤΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ”ΔΕΙΓΜΑ” ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΣΛΑΒΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ , ΠΟΥ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.
    ΠΟΙΟΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ;;;.
    ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟΣ , ΛΟΙΠΟΝ , Ο Κ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΘΑΣΣΕΥΣΕ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΟΥ Κ. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΠΡΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ 17ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2018.
    ΤΩΡΑ Ο Κ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΑΝΤΙ ”ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ” ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΡΕΙΠΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΑΣΠΟΝΔΟΙ ΣΥΡΙΑΖΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥΣ .
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΗ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ.
    ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ -ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ Κ. ΦΙΛΗ – ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΑΡΟΥΝ .
    ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ”ΛΟΛΑ” ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ , ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΣΦΙΧΤΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 , ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΩΤΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ” ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ ”, ΠΟΥ ΣΥΧΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΩΣ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΝ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟΝ ,- ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ- ΚΑΙ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΡΟΛΗΨΕΩΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα