Καθηγητές πανεπιστημίου, διωκόμενοι ως γκιουλενιστές, οι διασωθέντες του ναυαγίου στις Οινούσσες

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σοκ προκαλεί το ναυάγιο, η ναυτική τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες ανοιχτά των Οινουσσών, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε παιδιά.

Στη λέμβο, η οποία ανετράπη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και ενώ στην περιοχή του ναυαγίου επικρατούσαν ήπιες συνθήκες επέβαιναν 19 άτομα. Οπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα οι επιβαίνοντες ήταν αντιφρονούντες στην Τουρκία, διωκόμενοι από τον Ερντογάν ως γκιουλενιστές.

Οι διασωθέντες του ναυαγίου ανοιχτά των Οινουσσών
Σήμερα, τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσιεύουν πληροφορίες για την ταυτότητα των επιβαινόντων στη λέμβο και συγκεκριμένα, στοιχεία των διασωθέντων. Ανάμεσα στους 12 διασωθέντε (πέντε άνδρες, τρεις γυναίκες και τέσσερα παιδιά) του ναυαγίου, είναι οι Μπεντιρχάν Ζενμπίλ, Φατμά Ισίκ, Ναζίρ Ισίκ, ο Γιουσούφ Ντενίζ και η Αριφέ Γιουσούφ. Οι δύο τελευταίοι είναι παντρεμένοι και επέβαιναν στο σκάφος μαζί με τον εξάχρονο γιο και την δίχρονη κόρη τους, που νοσηλεύονται.

Γιουσούφ Ντενίζ
Ο Γιουσούφ Ντενίζ είναι καθηγητής της νομικής σχολής του πανεπιστημίου Σελτσούκ στο Ικόνιο της Τουρκίας και καθαιρέθηκε από τη θέση του με το υπ’ αριθμόν διάταγμα ΚΗΚ 672, που αφορά στους υπόπτους για σχέσεις με το κίνημα Γκιουλέν. Η Αριφέ Γιουσούφ είναι καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Μεβλανά και επίσης έχει κατηγορηθεί ως ύποπτη για σχέσεις με γκιουλενιστές.

Τα τουρκικά μέσα μεταδίδουν πως και οι άλλοι τρεις διασωθέντες, των οποίων τα ονόματα δόθηκαν στη δημοσιότητα, είναι αντιφρονούντες της κυβέρνησης Ερντογάν.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/nayagio-oinoysses-panepistimiakoi-gkioylenistes

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα