Θ θεωρία του ώριμου φρούτου δεν ισχύει…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Η πολιτική πρέπει να έχει αρχές αλλά δεν είναι ούτε κατηχητικό ούτε δωμάτια ύπνου.
Την ώρα που ο Τσίπρας δίνει μάχη για να μην περικοπούν οι συντάξεις η αντιπολίτευση καθεύδει.
Στο κοινωνικό υποσυνείδητο, όμως, εγγράφεται πως ο μεν προσπαθεί οι δε, μέσω των προσφιλών τους μέσων ενημέρωσης επιχαίρουν όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.
Τα περί αναγκαιότητας να περικοπούν οι συντάξεις για να πάει η οικονομία μπροστά να τα πούν αλλού.
Ας έχουν υπόψη τους ότι, πλέον, ο κόσμος δεν εντάσσεται κομματικά. Αλλά παρατηρεί πως θα επιβιώσει. Και όποιος του παρουσιάσει μια πολιτική στην οποία και ο ίδιος ο κόσμος είναι μέρος του παιχνιδιού θα τον προσέξει ιδιαίτερα.
Το παλιό τελείωσε. Στο καινούριο, η σημασία θα δοθεί σ αυτόν που θα έχει την κοινωνία στο παιχνίδι.
Ο Συριζα έχει κάνει μεγάλη ζημιά. Αυτό, όμως, απο μόνο του δεν οδηγεί σε απόρριψή του. Ας ξυπνήσουν όσοι περιμένουν το μήλο να πέσει ώριμο στα χέρια τους.
spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δουλειά τής εκάστοτε αντιπολιτεύσεως (εν Ελλάδι, τουλάχιστον) είναι να “κοντράρει” την κυβέρνηση παντί τρόπω, με την ελπίδα να γίνει κυβέρνηση αυτή. Δεν υπάρχει στα κόμματα ιδεολογία, εκτός μιας: “Είς οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάρτης”.

    Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις τοιαύτας:

    α) Εις συμπολιτευομένους, ήτοι έχοντες κοχλιάριον βυθίζωσιν τούτο εις την χύτραν τού προϋπολογισμού.

    β) Εις αντιπολιτευομένους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον ζητούν επί παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον.

    γ) Εις εργαζομένους, ήτοι ούτε έχουν κοχλιάριον ούτε ζητούν τοιούτον, αλλά είναι επιφορτισμένοι να γεμίζωσι την χύτραν διά τού ιδρώτος των.

    (Εμμανουήλ Ροΐδης)

    “Ας έχουν υπόψη τους ότι, πλέον, ο κόσμος δεν εντάσσεται κομματικά”

    Δυστυχώς εντάσσεται ακόμη και ειδικά τα τρία-τέσσερα τελευταία χρόνια οι κομματικές αντιπαραθέσεις έχουν οξυνθεί. Οι Έλληνες έχουμε κοντή μνήμη. Στην αρχή τής “κρίσης” αποστασιοποιηθήκαμε από τα κόμματα, αντιλαμβανόμενοι ότι αυτά μάς κατέστρεψαν. Κάπου τέσσερα χρόνια μετά, λες και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτές τις συμμορίες, άρχισαν πάλι οι κομματικές έριδες, ελπίζοντας ότι οι ίδιοι που μάς έφεραν στα σημερινά χάλια, θα μάς βγάλουν απ’ αυτά.

  2. Ετσι ”εχουν τα καθεκαστα” οπως τα περιγραφετε περιληπτικως αγαπητες ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ, πλην το αποτελεσμα των επομενων εκλογων θα το διαμορφωσουν οι νεοι , που αμφιβαλλουν αν θα συνταξιοδοτηθουν και γιαυτο ”εξεγειρονται” απο τις αυξησεις των συνταξεων κυριως των ανω των 70 ετων προγονων τους ,παρ’οτι αυτοι τους χρηματοδοτουν. ”Βγειτε στην αγορα ” για δημοσκοπηση.
    Κατι θα κερδηθει απο τα 16ρικα ”νιάνιαρα” , που του χρονου θα πηγαινουν στα Σχολεια ωρα 9 το πρωι και θα πετυχαινουν ολα στα ΑΕΙ , κατι απο τους αριστερους συντ/χους , που θα αρκεσθουν στην εστω μιας δραχμης αυξηση ημερησιως -και θα καταπιουν γιαυτο το πινακιον φακης τοσο το Σκοπιανο οσο και την καθημερινη ανασφαλεια τους σε πολεις και χωρια -, αλλα αυτα δεν θα σωσουν την κατασταση , εκτος αν δηωθουν απο τον Συριζα και το ΚΚΕ και το ΚΙΝΑΛ .
    Ειναι θεμα αριθμητικης καθως θα υπεστηριζε και ο μοναδικος στις προβλεψεις του εκλογολογος Παρασκευας Αυγερινος του ολου ΠΑΣΟΚ των 10ετιων 1980 και 1990 .
    Φυσικα θα γινει απο πλευρας Συριζα -κατανοητον και επιβαλλομενον – ο υπερ των παντων αγων για το ολιγωτερο κακο ,εν’οψει και της Προεδρικης εκλογης του 2020 , αλλα κυριως της αλλαγης του νομου της απλης αναλογικης απο τις μεθεπομενες εκλογες.
    Για σκεφθειτε να αλλαξει ο νομος της απλης αναλογικης με 180 βουλευτες στην επομενη Βουλη . Σωστο χαρακιρι για το μελλον του. Γιαυτο και ολοι οι συνελληνες θα σκεφθουν τα παντα προ της καλπης -οσοι φυσικα προσελθουν και ψηφισουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα