Θρίλερ στην Μόσχα: «Με το πιστόλι στον κρόταφο» υπέγραψε ο Φ.Σαράτζ – Αρνείται μέχρι στιγμής ο Χ.Χαφτάρ 

13/1/20 | 0 | 0 | 93 εμφανίσεις

Διορία μέχρι αύριο ζήτησε ο Χαφτάρ για να απαντήσει εάν θα υπογράψει ή όχι

(Ανανέωση 18:33) Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μόσχα, μετά τις πληροφορίες από το πρακτορείο TASS ότι ο Φ.Σαράτζ αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις, ο Σεργκέι Λαβρόφ αποκάλυψε ότι τελικά, ο αρχηγός των ισλαμιστών «πείστηκε» να υπογράψει την εκεχειρία, ενώ αρνήθηκε ο Χαλίφα Χαφτάρ, ζητώντας προθεσμία μέχρι αύριο το πρωί για να ανακοινώσει την τελική απόφασή του.

Naman Tarcha نعمان طرشه@NamanTarcha

+++ Bozza dell’accordo sulla crisi libica a prevede un cessate il fuoco incondizionato con un comitato di osservatori. Tutto pronto. AlSarraj ha firmato. Haftar ha chiesto tempo fino a domani per prendere la decisione finale +++

Προβολή εικόνας στο Twitter
21 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η συμφωνία υπογράφηκε από τον Φαγιέζ αλ-Σαράτζ, τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης, και τον Καλίντ αλ Μισρί, επικεφαλής του ανώτατου συμβουλίου του κράτους – συμβουλευτικού οργάνου που συγκροτήθηκε μετά τις συνομιλίες που υποστηρίχθηκαν από το ΟΗΕ το 2015.

«Ορισμένα αντιμαχόμενα μέρη υπέγραψαν τη νέα συμφωνία, αλλά ο στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ, διοικητής του LNA, ζήτησε περισσότερο χρόνο για να μελετήσει το έγγραφο», δήλωσε ο Λαβρόφ.

«Οι διαπραγματεύσεις στη Μόσχα βοήθησαν στην επίτευξη κάποιας προόδου στην ειρηνευτική διαδικασία της Λιβύης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.  Ωστόσο, δεν υπέγραψαν όλα τα μέρη το έγγραφο της εκεχειρίας.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) και η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη συμφώνησαν για ορισμένες λεπτομέρειες κατάπαυσης του πυρός, αλλά εξακολουθούσαν να διαπραγματεύονται για ένα έγγραφο το οποίο θα παγιώνει συγκεκριμένες πτυχές του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός.

Ο υπουργός κατέστησε επίσης σαφές ότι η Ρωσία και η Τουρκία θα υποστηρίξουν περαιτέρω όλα τα μέρη της Λιβύης για να τους βοηθήσουν να εφαρμόσουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Μόσχα.

«Όχι» σε συνάντηση με τον αρχηγό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Χαλίφα Χάφταρ είπε ο πρωθυπουργός των ισλαμιστών της Τρίπολης Φάγεζ Σαράτζ.

Την άρνηση της συνάντησης μετέδωσε το πρακτορείο TASS, από το Κάιρο, επικαλούμενο δήλωση του προέδρου του Ανώτατου Κρατικού Συμβουλίου της Λιβύης Χάλεντ αλ Μίσρι , την οποία μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya

«Αρνηθήκαμε να συναντηθούμε με τον Χάφταρ, οι συνομιλίες στη Μόσχα διεξάγονται με τους εκπροσώπους της Ρωσίας και της Τουρκίας» , φέρεται να δήλωσε στο Al Arabiya ο Χάλεντ Αλ Μίσρι

Οι ισλαμιστές της Τρίπολης δεν καλύπτονται από την παρούσα συμφωνία και τα θέλουν όλα δικά τους και κυρίως τα πετρέλαια, τα οποία βάση της εκεχειρίας θα περνούσαν στον LNA.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αντιπροσωπείες έφυγαν και επέστρεψαν στα ξενοδοχεία τους με τις συνομιλίες να υπάρχει πιθανότητα να συνεχιστούν αύριο, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να πει με σιγουριά.

Επιπλέον οι πολέμαρχοι ισλαμιστές της Τρίπολης πραγματοποιούν αυτή την ώρα μυστική συνάντηση.Το θέμα της συζήτησης δεν είναι γνωστό, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως γνωρίζουν πως στρατιωτικά έχουν ηττηθεί, άλλωστε πριν λίγες ημέρες πανηγύριζαν στο άκουσμα της κατάπαυσης του πυρός.

M.LNA@LNA2019M

A secret meeting of all militia leader not including misrata in Tripoli now.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη M.LNA
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/837501_ektakto-arnoyntai-filotoyrko-kathestos-tis-tripolis-na

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

    26/1/20 | (0 σχόλια)
     euro2day.gr/Financial Times Του Andrew Edgecliffe-Johnson Η ατζέντα του Νταβός για έναν δίκαιο καπιταλισμό αγνοεί την έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλευρά των εργαζομένων. Γιατί τα στελέχη πρέπει να «ακούνε» τους υπαλλήλους. Η σημασία της επένδυσης στην απόκτηση νέων δεξιοτήτων. Δημοσιεύθηκε: 25 ...

Διαφήμιση

Ροή Ειδήσεων
Εφημερίδες