«Η τυφλή αντι-αστυνομική ρητορική οδηγεί ενίοτε σε βαριές ποινές : η περίπτωση ενός Γάλλου Ανυπότακτου της πυρκαγιάς»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Αλκη Καλλιαντζίδη Οικονομολόγου [email protected]  www.kalkis.eu

Ολάκερη η ανθρωπότητα (με πρώτους τους Γάλλους φυσικά) συγκλονίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, για άλλη μια φορά, από την τελευταία τζιχαντιστική επίθεση που έκανε ο 25χρονος Γαλλο-μαροκινός Radouane Lakdim στο Carcassonne και στο Trèbes της Γαλλίας, ενάντια σε αθώα θύματα και Γάλλους χωροφύλακες. Υπήρξαν 4 νεκροί και 15 τραυματίες από την επίθεση, εκ των οποίων ένας σε κρίσιμη κατάσταση. Ενώ συνελήφθηκαν στο μεταξύ η φιλενάδα κι ένας φίλος του δράστη τον οποίο σκότωσαν οι ειδικές δυνάμεις μέσα στο σούπερ μάρκετ SUPER U Trèbes. Κι ενώ η γαλλική Προεδρία ανακοίνωσε ήδη ότι θα τιμηθεί δεόντως ως ήρωας ο αποθανών υπολοχαγός-συνταγματάρχης Arnaud Beltrame, που προσφέρθηκε στον δράστη ως αντικαταστάτης μιας ομήρου που είχε στα χέρια του,  ο Stéphane Poussier, πρώην υποψήφιος βουλευτής της «Ανυπότακτης Γαλλίας», του κόμματος δηλαδή του Jean-Luc lenchon, έκανε «το θαύμα» του. Αντί δηλαδή να ταυτιστεί με το πάνδημο συναίσθημα για την ηρωική πράξη  του Arnaud Beltrame που αψήφησε τον θανάσιμο κίνδυνο τον οποίο διέτρεξε ως αντικαταστάτης όμηρος, ο Stéphane Poussier ανήρτησε ένα ελεεινό tweet  στο οποίο έγραψε :   «Κάθε φορά που ένας χωροφύλακας τραυματίζεται (…) σκέφτομαι τον φίλο μου Rémi Fraisse», τον νεαρό δηλαδή περιβαλλοντολόγο ακτιβιστή που σκοτώθηκε το 2014 στο Sivens από ένα δακρυγόνο που ρίχθηκε από έναν χωροφύλακα. «Εδώ υπάρχει ένας βαθμοφόρος χωροφύλακας. Ένας ψηφοφόρος του Macron λιγότερο», πρόσθεσε. Δηλαδή μια τυφλή αντι-αστυνομική ρητορική (που μου θυμίζει το εν Ελλάδι σύνθημα «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι») του Stéphane Poussier που οδήγησε τις αρμόδιες γαλλικές αρχές στη σύλληψη και κράτησή του την Κυριακή με την κατηγορία «για εγκωμιασμό υπέρ τρομοκρατικών πράξεων», όπως έγραψε ο Thomas Liabot στις 26-3-2018 στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le journal de dimanche. Οι διατυπώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στο Twitter και ο λογαριασμό του Stéphane Poussier απενεργοποιήθηκε.

Μετά την βλακώδη έκφραση χαράς από τον Stéphane Poussier για το θάνατο του   Arnaud Beltrame, ο Ανυπότακτος Γάλλος της πυρκαγιάς είναι υπό κράτηση από σήμερα το πρωί στις 11.30 επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο εισαγγελέας της Δημοκρατίας του Lisieux, David Pamart. Η προβλεπόμενη μέγιστη ποινή για αυτό το είδος εγκλήματος είναι 7 έτη φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Και όπως σχεδόν πάντοτε συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, η πολιτική παράταξη του Stéphane Poussier, η «Ανυπότακτη Γαλλία», όχι μόνο αποδοκίμασε το περιεχόμενο του tweet του, αλλά δια του Jean-Luc Mélenchon ανακοίνωσε την Κυριακή το βράδυ στο Twitter ότι «τη Δευτέρα, η Ανυπότακτη Γαλλία θα υποβάλει μια προσφυγή  για εγκωμιασμό υπέρ της τρομοκρατίας εναντίον του Stéphane Poussier». Αντί δηλαδή κακώς νοούμενης παραταξιακής αλληλεγγύης, ο τελευταίος απειλείται δικαστικά από το κόμμα του. Καλά να πάθει.

Την αποδοκιμασία του ενάντια στον Stéphane Poussier εξέφρασε στο Twitter και η εθνική εκτελεστική γραμματεία του Κόμματος της Αριστεράς (PG) «για τις αχαρακτήριστες δηλώσεις του σχετικά με την ηρωική πράξη του συνταγματάρχη Beltrame, σε αντίθεση με τις αξίες του κόμματος μας». Εξετάζει δε το ενδεχόμενο να τον διαγράψει από τις τάξεις του. Την αγανάκτησή του εξέφρασε κι ο βουλευτής της «Γαλλίας Εμπρός», Christophe Blanchet, εκλεγμένος στην εκλογική περιφέρεια του Calvados, εκεί όπου ήταν αποτυχών υποψήφιος βουλευτής ο Stéphane Poussier. Συγκεκριμένα έγραψε στο Twitter: «Είμαι απόλυτα αγανακτισμένος από τέτοιες δηλώσεις».

H απόδοση τιμών στον Beltrame θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη στο διάσημο μνημείο Invalides από τον ίδιο τον Emmanuel Macron, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή χαιρέτησε το θάρρος του 44χρονου αξιωματικού, ο οποίος «δώρισε τη ζωή του για να προστατέψει τους συμπολίτες μας».

Συμπέρασμα : μακριά από τους ακραίους, ό,τι πολιτικό χρώμα κι αν φέρουν.

Ο Άλκης Καλλιαντζίδης είναι Οικονομολόγος.

.

 

 

 

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα