Η Τουρκία εισέβαλε στη Συρία -Το ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ

ΚΟΣΜΟΣ09|10|2019 | 16:20


Ξεκίνησε η τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία/ Φωτογραφία: Turkey Defence Ministry
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια ανάρτηση στο Τwitter, o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η πολυαναμενόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.

«Μαζί με τον συριακό εθνικό στρατό, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείρηση ενάντια στο PKK/ YPG και το Ισλαμικό Κράτος στη Βόρεια Συρία», έγραψε ο Ερντογάν στην ανάρτησή του. «Στόχος μας είναι να καταστρέψουμε τον διάδρομο τρομοκρατίας που προσπαθεί να δημιουργηθεί στα νότια σύνορά μας και να φέρουμε ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή», έγραψε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος.

Νωρίτερα την Τετάρτη είχε γίνει γνωστό ότι τα στρατεύματα της Τουρκίας είχαν αρχίσει να περνούν σε συριακό έδαφος. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, ακούστηκαν εκρήξεις σε περιοχές που βρίσκονται άνδρες της κουρδικής πολιτοφυλακής. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν τα χτυπήματα έγιναν από το τουρκικό πυροβολικό ή από μαχητικά αεροσκάφη.
«Με την επιχείρηση θα εξαλείψουμε την τρομοκρατική απειλή στη χώρα μας. Χάρη στη ζώνη ασφαλείας που θα δημιουργήσουμε, θα διασφαλίσουμε ότι οι Σύροι πρόσφυγες θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Θα προστατεύσουμε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και θα απελευθερώσουμε τους ανθρώπους της περιοχής από την τρομοκρατία», διεμήνυσε ακόμη ο Ερντογάν μέσω Twitter.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/erntogan-xekinise-stratiotiki-epiheirisi-syria

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα