Η Λέσβος εάλω, ελέω Αλέξη, Χόλιγουντ και Πάπα! (video)

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

slpress.gr

Αδαλής Γιώργος

Εχτές κινδύνεψε να υποστεί καταστροφή το μεγαλύτερο νησί του βορείου Αιγαίου. Κινδύνεψε από μια πυρκαγιά που έβαλαν μερικά μέτρα από το απαρχαιωμένο εργοστάσιο της ΔΕΗ. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, φαίνεται καθαρά ότι οργανωμένες ομάδες έχουν ανάψει πέντε εστίες φωτιάς, μόλις 500 μέτρα από το μοναδικό εργοστάσιο που τροφοδοτεί με ρεύμα το νησί και μόλις 600 μέτρα από τις τεράστιες δεξαμενές καυσίμων. Αν o μη γένοιτο πάρουν φωτιά οι δεξαμενές, κινδυνεύουν άμεσα οι 39.000 κάτοικοι της Μυτιλήνης, οι 4.000 κάτοικοι της Μόριας και φυσικά οι 20.000 μετανάστες που ζουν στο Hot Spot.

Οι δε 100.000 κάτοικοι του νησιού θα μείνουν χωρίς ρεύμα και η μοναδική λύση θα είναι να παρέχει ρεύμα η Τουρκία με καλώδιο. Το εκπληκτικό πάντως είναι ότι οι εισαγγελικές αρχές δεν άσκησαν ούτε καν μια τυπική δίωξη για τα επεισόδια της 3ης Φεβρουαρίου 2020. Στο σημείο αυτό, ας ξεκαθαρίσω κάτι που θεωρώ απαραίτητο. Γεννήθηκα και έζησα ως τα 18 μου στην συγκεκριμένη περιοχή. Τα πατρικό μου βρίσκεται μόλις 700 μέτρα από το εργοστάσιο της ΔΕΗ σε παρακείμενο λόφο. Γνωρίζω τους πρωταγωνιστές της τοπικής πολιτικής σκηνής, αλλά και κάθε σπιθαμή της περιοχής την οποία λατρεύω. Η οικογένειά μου εξακολουθεί να ζει εκεί ακόμη.

Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, επέστρεψα για μερικά χρόνια στην Μυτιλήνη, όπου διετέλεσα Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης του τότε Δημάρχου Μυτιλήνης και σημερινού Αντιπεριφερειάρχη Άρη Χατζηκομνηνού. Ήμουνα επιφορτισμένος με καθήκοντα συμβούλου επί των Οικονομικών, της Πληροφορικής και του Γραφείου Τύπου του δήμου και των νομικών προσώπων. Αργότερα, εργάστηκα ως διευθυντής του μοναδικού περιφερειακού τηλεοπτικού καναλιού των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Με το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης ασχολήθηκα από το 2000 όταν στους AegeanTimes, δημοσίευσα την πρώτη έρευνα για τα περάσματα που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι από την Ασία προς την Λέσβο. Ήταν μια έρευνα σε τρία μέρη που αναρτήθηκε μόλις δέκα μέρες πριν το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Το νησί είχε επιλεγεί από τότε από τους Τούρκους διακινητές ως κομβικό σημείο για να “στοιβάζονται” μετανάστες με αποτέλεσμα να διαταραχτεί η κοινωνική ζωή και σταδιακά να αλλοιώνεται η πληθυσμιακή σύνθεση στα νησιά μας.

“Πρόθυμοι” Μυτιληνιοί 

Η επεκτατική πολιτική του Ερντογάν βρήκε αρκετούς “πρόθυμους” Μυτιληνιούς να τον “συνδράμουν” και να λειτουργήσουν άθελά τους μέχρι σήμερα σαν το μακρύ χέρι της Άγκυρας στη Λέσβο. Οι συγκεκριμένοι συμπολίτες στοχοποιούν όποιον κάτοικο αντιδρά στα σχέδιά τους αρχικά, με τη δήθεν πολιτική της ελληνοτουρκικής φιλίας. Χάρη σ’ αυτή τη “φιλία” αφαιμάζουν τον πλούτο των νησιωτών με έναν απλό τρόπο: αφήνοντας εκατομμύρια ευρώ στα παζάρια των απέναντι τουρκικών ακτών κάθε εβδομάδα.

Φωτιές που βάλανε μετανάστες σε δεξαμενές.

Κάθε εβδομάδα επισκέπτονται την Τουρκία 5.000 Έλληνες από τη Μυτιλήνη οι οποίοι –κατά μέσο όρο– ξοδεύουν 400 ευρώ το άτομο. Με απλά λόγια, 2.000.000 ευρώ την εβδομάδα φεύγουν από τη Μυτιλήνη και ταξιδεύουν για Τουρκία. Δηλαδή, 8.000.000 ευρώ το μήνα ή αν το προτιμάτε, 96.000.000 το χρόνο. Αν στους Μυτιληνιούς προσθέσετε τον Μόλυβο, την Χίο και την Σάμο, τα νούμερα εκτοξεύονται. Σε αυτούς τους αριθμούς δεν υπολογίζονται οι “επενδύσεις” από Έλληνες ιδιοκτήτες σκαφών που καταφτάνουν στις τουρκικές μαρίνες, καθώς και όσοι μεταβαίνουν με άλλα μέσα.

Από το τεράστιο αυτό ποσό, ο Ερντογάν όρισε με νόμο το 2% των εσόδων των Τούρκων επιχειρηματιών να πηγαίνει κατευθείαν στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας για τις στρατιωτικές ανάγκες. Με απλά λόγια, μόνο οι Μυτιληνιοί δίνουν ετησίως απ’ ευθείας στον τουρκικό στρατό 2.000.000 ευρώ, προκειμένου το “περιστέρι της ειρήνης” να αγοράζει σφαίρες και κανόνια. Τα δε υπόλοιπα 98.000.000 ευρώ κατατίθενται στον βωμό της ανάπτυξης του βιοτικού επιπέδου στα μικρασιατικά παράλια. Κι όλο αυτό συμβαίνει με ένταση εδώ και δυο δεκαετίες.

Ο πολλαπλασιασμός των παράνομων μεταναστών

Στις αρχές του 2000, όταν δηλαδή ξεκίνησα να εργάζομαι στον Δήμο, όπως προανέφερα, υπήρχαν μόνο έξι παράνομοι μετανάστες στη Λέσβο, οι οποίοι όμως εκτοξεύτηκαν ξαφνικά στο 60. Αρχίσαμε, λοιπόν, να διερευνούμε το φαινόμενο της “έκρηξης” του αριθμού των λαθρομεταναστών. Τότε είχα αναφέρει ότι σύντομα οι 60 θα γίνουν 600. Πράγμα που συνέβη αμέσως μετά τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Σκεφτείτε ότι τότε, οι προύχοντες του νησιού δεν είχαν που να εγκαταστήσουν αυτούς τους 600.

Είχα επισημάνει ακόμα ότι κάποιοι εξ αυτών θα ήταν Ταλιμπάν και τζιχαντιστές, δεδομένου των περιοχών από τις οποίες έρχονταν. Μάλιστα, τότε, είχε αποκαλυφτεί ότι στο νησί είχε καταφτάσει σαν πρόσφυγας αιτούμενος πολιτικό άσυλο, ένας στρατηγός του Τούρκου πολέμαρχου Ντοστούμ, που έσφαζε κόσμο στο Αφγανιστάν. Ελάχιστοι είχαν καταλάβει ότι αυτός που σφάζει, δεν φεύγει από την χώρα του για να αιτηθεί άσυλο! Κάτι άλλο συνέβαινε.

Επίσης, είχαν εκφραστεί κάποιοι φόβοι από ελάχιστους ότι ενδέχεται ο εν λόγω στρατηγός να είχε φτάσει στη Μυτιλήνη με σκοπό να οργανώσει τους πρώτους μετανάστες-εποίκους. Δυστυχώς, του δώσανε πολιτικό άσυλο, όπως και σε εκατοντάδες άλλους, πολύ απλά, διότι το κράτος μας ήταν απροετοίμαστο για μια τέτοια υβριδική εισβολή. Και η πολιτική κορεκτίλα της εποχής δεν επέτρεπε να ακούγονται οι “φωνές” που ζητούσαν σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Στα χρόνια που πέρασαν, οι Τούρκοι δουλέμποροι έριξαν μαύρο πολιτικό χρήμα στα νησιά και εξαγόρασαν συνειδήσεις. Έτσι, το Αϊβαλί, από μια φτηνή επαρχιακή πόλη έγινε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πόλη της Τουρκίας. Αντίθετα, η Μυτιλήνη κατέρρεε οικονομικά την διετία 2007-2008. Πριν δηλαδή τη γενική οικονομική κρίση με αποτέλεσμα να φαλιρίσει ακόμα και η ντόπια Συνεταιριστική Τράπεζα και να κλείσει οριστικά. Από εκεί που τάιζαν “σανό”, ισχυριζόμενοι ότι οι Έλληνες νησιώτες θα κατακτήσουν οικονομικά τα τουρκικά παράλια, συνέβη το αντίθετο. Οι Τούρκοι άρχισαν να αγοράζουν ιδιοκτησίες στα νησιά μας. Σπίτια, οικόπεδα, ακόμα και τις τουριστικές υποδομές όπως οι μαρίνες.

Ο Τσίπρας ανοίγει τα σύνορα

Σε αρκετές εκπομπές μου στο περιφερειακό κανάλι της Μυτιλήνης είχα πει ότι σύντομα οι 600 λαθρομετανάστες θα γίνουν 6.000. Δυστυχώς, το 2015 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τα σύνορα με πρόφαση τον πόλεμο στη Συρία. Έτσι, οι λαθρομετανάστες έγιναν από 600 6.000! Ωστόσο, τελικά, μόνο το 5% είναι πρόσφυγες από την Συρία. Ειδικά μετά το 2015 μιλούσαν για αποσυμφόρηση των νησιών. Αυτό, ωστόσο, δεν συνέβη. Όσοι μεταφέρθηκαν στην ηπειρωτική Ελλάδα γρήγορα αντικαταστάθηκαν από νεοφερμένους.

Σήμερα, βλέπουμε να ζούνε στο νησί πάνω από 20.000 μετανάστες, ενώ από το 2016 είχα εκφράσει φόβους ότι οι 6.000 θα γίνουν 60.000. Η πορεία των πραγμάτων δείχνει να βαδίζουμε προς τέτοια νούμερα. Είναι λοιπόν προφανές, ότι έχουμε να κάνουμε με έναν εποικισμό των νησιών, ο οποίος ξεκίνησε από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Είναι επίσης προφανές, ότι ο εποικισμός αυτός έχει άμεση σχέση με τα ενεργειακά, την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Δηλαδή με τους υδρογονάνθρακες που προσπαθεί να υφαρπάξει ο Ερντογάν.

Η Λέσβος έχει και τζιχαντιστές

Μέσα στους χιλιάδες παράνομους μετανάστες υπάρχουν και κακοποιά στοιχεία (τζιχαντιστές, εγκληματίες κτλ). Γι’ αυτό φέρουν ευθύνες οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές του νησιού. Οι τελευταίες εξακολουθούν και επιτρέπουν σε μια δράκα ανθρώπων, με το πρόσχημα του ανθρωπισμού, και καλυπτόμενοι κάτω από τον μανδύα των ΜΚΟ, να διαλύσουν τα νησιά μας καταστρατηγώντας την εθνικής μας κυριαρχία.

Είναι απαράδεκτο να σέρνονται σε δικαστήρια εκατοντάδες Μυτιληνιοί που αντιδρούν και ταυτόχρονα να “οργώνουν” την περιοχή οι υπάλληλοι ύποπτων ΜΚΟ χωρίς ίχνος νομικού ελέγχου. Τη στιγμή μάλιστα που η πρόσφατη εξέγερση έγινε σε αντίποινα του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου των Μυτιληνιών και του νομοσχεδίου που προβλέπει τον έλεγχο των ΜΚΟ.

Συνέχεια στο slpress.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δυστυχώς, υπάρχουν πάντα οι χρήσιμοι ηλίθιοι, ή κάτι άλλο ίσως, οι οποίοι εξακολουθούν την αναίσχυντη άμα και φθηνή πλύση εγκεφάλου. Δεν είδε αυτός καμμία ζημιά στο νησί και τούς κατοίκους του. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η … φιλία με τούς λαθροεισβολείς, από την κουλτούρα των οποίων μπορούμε να πάρομε κάτι….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα