Η ΕΕ εμπόδισε την ρωσική βοήθεια να φτάσει στην Ρώμη! – Τα αεροσκάφη πέταξαν μέσω Τουρκίας & Ελλάδας

24/3/20 | 0 | 0 | 147 εμφανίσεις

Συγκεκριμένα η Πολωνία δεν επέτρεψε το πέρασμα των ρωσικών αεροσκαφών και εν τέλει «χαράχτηκε» μια διαφορετική πορεία από την Μόσχα και τα ρωσικά αεροσκάφη που μετέφεραν γιατρούς και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό πέταξαν διαμέσου της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Πάντως και το γεγονός ότι δεν επέλεξε η Μόσχα να χρησιμοποιήσει μια διαδρομή μέσω της Βαλτικής και του γερμανικού εναέριου χώρου, δείχνει πως μάλλον δεν υπήρχε προθυμία και από το Βερολίνο, του οποίου το κύρος πλήττεται ανεπανόρθωτα.

Όπως γίνεται κατανοητό η περιβόητη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» είναι μόνο στα… παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Η Ρωσία είναι -μαζί με την Κούβα- οι μόνες χώρες που προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια στην Ιταλία (την ώρα που η ΕΕ νήπτει τας χείρας της) εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού, αφού εκτός από ιατρικό υλικό στέλνουν και εξειδικευμένο προσωπικό για να αντιμετωπίσουν την ασθένεια.

Η συμβολή τους είναι τόσο σημαντική, που ήδη έχουν αρχίσει και φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα, με την εξάπλωση του ιού να παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης. Η Κούβα μάλιστα θεωρείται πως έχει ήδη σε χρήση ένα αποτελεσματικό φάρμακο το οποίο και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί εκτενώς στην Κίνα.

Τα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη μετέφεραν περίπου 100 στρατιωτικούς γιατρούς, ιολόγους και επιδημιολόγους, καθώς και δέκα διμοιρίες με νοσηλευτικό προσωπικό και ειδικό ιατρικό εξοπλισμό.

Πρόκειται για πολύ μεγάλη αποστολή που δεν γίνεται για συμβολικούς λόγους αλλά για ουσιαστικούς.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο ιταλικός λαός έχει δει πολύ «ζεστά» την ρωσική ενέργεια και αναπτύσσονται έντονα συναισθήματα συμπάθειας για τους Ρώσους οι οποίοι εν τέλει προχωρούν σε σημαντικές πράξεις και δεν μένουν στα λόγια.

Αυτό μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στο άμεσο μέλλον μετά το πέρασμα της πανδημίας όταν θα «ξαναβγούν» στην επιφάνεια τα οικονομικά ζητήματα.

Sergey Bobkov@sbobkov

Significant aid. Aim of this operation for government:

1) Provide much needed pandemic relief for our friends in .
2) Generate positive image of among Italians.
3) Obtain much-needed hands-on experience fighting for Russian military doctors. https://twitter.com/ninabyzantina/status/1242142519942508550 

Nina ☦️ Byzantina

@NinaByzantina

Russia just sent its 14th airplane with military virologists to help Italy. Interesting to observe other countries step in, as Brussels has proven unable to organize a systemic EU response to battle the COVID-19 pandemic.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Sergey Bobkov

Sherlock v. d. Morlock@SWasserlos


Two niCe things about helping in hard times today:
1. with humantarian & medical aid for Iran stopped / hindered to pass through &
2. closes its airspace for planes carrying aid to
=> are terrorists

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Sherlock v. d. Morlock

Sukhoi Su-57 Felon 🇷🇺🇮🇳@I30mki

sends Medical aid to to fight Corona Flu 🇷🇺🇮🇪
The 1st Il-76 aircraft of Aerospace Forces with military specialists & equipment flew from Chkalovsky military airfield to the Republic to assist in fight against

Ενσωματωμένο βίντεο

80 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Sukhoi Su-57 Felon 🇷🇺🇮🇳@I30mki

While provides humanitarian aid to member , whose government is unilaterally sanctioning economy and citizens.
While other or EU countries block its Air space for helping Italy…. but why? @200_zoka @peterpobjecky

Ενσωματωμένο βίντεο

76 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/860895_i-ee-empodise-tin-rosiki-voitheia-na-ftasei-stin-romi-ta

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 


Το σχόλιο της ημέρας

    31/3/20 | (6 σχόλια)
    ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ   Επικίνδυνος ο πανικός αλλά επικίνδυνη και η νάρκη Όσο επικίνδυνος είναι ο πανικός μιας κοινωνίας, άλλο τόσο επικίνδυνη είναι και η νάρκη της. Δεν πρέπει να τρομοκρατηθούμε αναλύοντας την κρίση που βιώνουμε και τις επιπτώσεις της αλλά και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας