“Η ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, εμποδίζει τα σχέδια της να ενταχθεί στην ένωση BRICS”

31/7/18 | 0 | 0 | 234 εμφανίσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Εθνικής Επιτροπής για τη Μελέτη των χωρών BRICS, διευθυντής του Κέντρου για την Ασιατική Στρατηγική της Ρωσίας, του Ινστιτούτου Οικονομικών ‘РАН’, Γκεόργκι Τολόραγια, δήλωσε ότι η επιθυμία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να καταστήσει την Τουρκία πλήρες μέλος της ένωσης BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότιος Αφρική) , που εξέφρασε ο ίδιος στο τέλος της συνόδου κορυφής αυτής της ένωσης στις 25-27 Ιουλίου στο Γιοχάνεσμπουργκ, είναι προς το παρόν ανέφικτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ κάνει πολύπλοκη αυτή την ενδεχόμενη συνεργασία με την BRICS, ωστόσο τόνισε ότι υπάρχουν άλλες αποτελεσματικές μορφές συνεργασίας με την συγκεκριμένη ένωση χωρίς να γίνει μέλος, όπως είναι οι χώρες Ινδονησία, Αργεντινή και η Αίγυπτος.

Ο εμπειρογνώμονας κατέληξε λέγοντας ότι και ο ίδιος ο Ερντογάν γνωρίζει ότι μια τέτοια απόφαση για ένταξη στην ένωση είναι στην πραγματικότητα αδύνατη.

(Στοιχεία από tass.ru)

http://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

    13/11/19 | (2 σχόλια)
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ 10.11.2019 : 21:06 "Καθημερινή" Ανερμήνευτη, σωστό αίνιγμα, η παθητικότητά μας των σημερινών Ελληνώνυμων για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, στο (ακόμα ή περίπου) κοινό μας σπίτι. Θυμίζω: Επίσημη «Ανεξάρτητη Αρχή» ανακοινώνει ότι «μεγάλη μερίδα» παιδιών (δεν λέει αριθμό ούτε ποσοστό) ...

Διαφήμιση

Ροή Ειδήσεων
Εφημερίδες


Φωτογραφία της ημέρας