ΗΓΕΣΙΑ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η εκπομπή “Τομές στην Επικαιρότητα” της TV-100 της 10ης Απριλίου 2019 είχε δύο μέρη.
Στο πρώτο θα μιλήσουμε για τον Ηγέτη και τα χαρακτηριστικά του.
Προσκεκλημένοι είναι ο Πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ καθηγητής Αστέριος Καραγιάννης και ο αρχιμουσικός Γεώργιος Κωνσταντινίδης.
Είναι δύο απο αρκετούς ομιλητές της ομώνυμης εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στην αίθουσα τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής και την οργανώνει η Ιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Στο δεύτερο μέρος θα εξετάσουμε το τοπίο στη Μέση Ανατολή μετά τις ισραηλινές εκλογές.
Θα μιλήσουμε με τον εξαίρετο νέο επιστήμονα Γαβιρήλ Χαρίτο, Δρ. Διεθνών Σχέσεων Πανμιου Μακεδονίας , ερευνητή στο Ινστιτούτο Μπεν Γκουριόν και τον Παναγιώτη Ευθυμιόπουλο ο οποίος διδάσκει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Uclan στην Κύπρο.

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτή η εκπομπή ήταν το Άλας μιλάμε!!!

    Συμφώνησαν όλοι, ο Παντελής, ο Ακαδημαικός κι ο άλλος που τον ξέχασα, νομίζω καλλιτέχνης πως ο Βαρνάβας είναι ηγέτης αναμφισβήτητα!!

    Πέρα απο το παραπάνω, σε ποιά ακριβώς θεωρία έχετε ο καθένας από εσάς στηρίξει τις θέσεις σας ως προς το τί χαρακτηρίζει τον ηγέτη;
    Διάβασα και το άρθρο σου Παντελή, επίσης αστήριχτες επιστημονικώς προσωπικές θέσεις!

    Το δε κόατσινγκ και μέντορινγκ που πέταξε ο καλλιτέχνης ήταν το αποκορύφωμα.
    Ευτυχώς δεν το εξήγησε κιόλας ώστε να μας στείλει στον άλλο κόσμο με μιας….

    ΥΓ: Να με συγχωράτε αλλά…Το έχτε χάσει πατριώτες!

    • Και για να είμαι δίκαιος, τα ίδια και χειρότερα ίσως συμβαίνουν και στα καλύτερα σπίτια!
      Σε αυτό το τελευταίο εξάμηνο των σπουδών μου, στο μάθημα περί ανθρωπίνων πόρων στη βάση της διασύνδεσης με την εκάστοτε επιχειρησιακή στρατηγική, μας δόθηκε μια υπόθεση εργασίας από ένα βλήτο Κορμπινίστας καθηγήτριά μου, να εξετάσουμε τα ζητήματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης του διοικητικού/μανατζερικού προσωπικού ενός τοπικού δημοτικού συμβουλίου και μεταξύ άλλων ως επιδιωκόμενο αποτέλεσμα του προγράμματος θα ήταν να δημιουργήσει τους μελλοντικούς χαρισματικούς (Transformational/charismatic) ηγέτες οι οποίοι φυσικά οπως η θεωρία και όχι το κεφάλι μου προστάζει έχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που προφανώς θα είστε γνώστες μιας καταπιαστήκατε με το ζήτημα ηγεσίας και είχατε και πανεπιστημιακό διάλογο..ενώ όλα τα σοβαρά κράτη συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας από εποχής Θάτσερ και τελευταίως μετά την αναπόφευκτη καταστροφή και της Ελλάδας παλεύουν να φέρουν στο δημόσιο διάλογο και εντός των λειτουργιών του κράτους, τη σχέση κόστους και οφέλους δηλαδή μετρήσιμα χειροπιαστά προυπολογισμένα αποτελέσματα ώστε να επιδέχονται διόρθωσης και όχι ασαφούς παρλαπιπολογίας όταν αποκλίνουν μέσω της δημιουργίας ηγετών που ονομάζονται διαχειριστικοί (Transactional) για τους οποίους επίσης η θεωρία και όχι το κεφάλι μου συστήνει συγκεκριμένα χαρακτηρισικά που επίσης προφανώς θα είστε γνώστες και δε χρειάζεται να επικταθώ!

      Νεοφιλελευθερισμός λέγεται στα χωριά σας το ξέρω και όσοι στα χωριά σας έχετε βολευτεί να τρώτε τα κόλυβα των άλλων…σας σηκώνεται η τρίχα και μόνο να ακούτε για μετρήσιμα αποτελέσματα!
      Θα σας περάσει ελπίζω….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα