Ε.Ε.: Συμφωνία για κυρώσεις σε Τούρκους πολίτες για την ερευνητική δραστηριότητα της Αγκυρας στην ΑΟΖ Κύπρου

4/2/20 | 0 | 0 | 169 εμφανίσεις
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Σε συμφωνία κατέληξαν χθες διπλωμάτες της Ε.Ε. για την επιβολή κυρώσεων σε δύο Τούρκους πολίτες ως αντίποινα για την ερευνητική δραστηριότητας της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι κυρώσεις περιλαμβάνουν ταξιδιωτική απαγόρευση αλλά και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των δύο προσώπων.

Η απόφαση θα πρέπει να προσυπογραφεί σε επίπεδο υπουργών αργότερα μέσα στον μήνα.

Τα μέτρα δεν θα επηρεάσουν τουρκικές εταιρείες υδρογονανθράκων, παρά τις σχετικές πιέσεις της Κύπρου. Ωστόσο θεωρούνται σημαντική κλιμάκωση στη στάση της Ε.Ε. απέναντι στην Τουρκία, η οποία -επισήμως τουλάχιστον- παραμένει υποψήφια προς ένταξη, αλλά και δεδομένης της εξάρτησης της Ε.Ε. από την Άγκυρα για τον περιορισμό των ροών μεταναστών και προσφύγων προς τη Γηραιά Ήπειρο.

Οι διαπραγματεύσεις για την επιβολή κυρώσεων σε φυσικά πρόσωπα είχαν διαρκέσει μήνες λόγω αντιστάσεων αρκετών κρατών-μελών.

“Καθημερινή”

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 


Το σχόλιο της ημέρας

    31/3/20 | (6 σχόλια)
    ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ   Επικίνδυνος ο πανικός αλλά επικίνδυνη και η νάρκη Όσο επικίνδυνος είναι ο πανικός μιας κοινωνίας, άλλο τόσο επικίνδυνη είναι και η νάρκη της. Δεν πρέπει να τρομοκρατηθούμε αναλύοντας την κρίση που βιώνουμε και τις επιπτώσεις της αλλά και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας