Επιστήμονες μετατρέπουν επιτυχώς τα κύτταρα του καρκίνου του μαστού σε λίπος για να τα σταματήσουν τη διάδοση 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι ερευνητές μπόρεσαν να προσδώσουν ανθρώπινα κύτταρα καρκίνου του μαστού για να μετατραπούν σε λιπώδη κύτταρα σε μια νέα μελέτη απόδειξης μελέτης σε ποντίκια.

Για να επιτύχει αυτό το κατόρθωμα, η ομάδα εκμεταλλεύτηκε μια περίεργη οδό που έχουν τα μεταστατικά καρκινικά κύτταρα. Τα αποτελέσματά τους είναι μόνο ένα πρώτο βήμα, αλλά είναι μια πραγματικά πολλά υποσχόμενη προσέγγιση.

Οι ερευνητές πήραν ποντίκια εμφυτευμένα με μια επιθετική μορφή ανθρώπινου καρκίνου του μαστού και τα έκαναν θεραπεία με ένα διαβητικό φάρμακο που ονομάζεται ροσιγλιταζόνη και μια θεραπεία καρκίνου που ονομάζεται τραμετινίμπη.

Χάρη σε αυτά τα φάρμακα, όταν τα καρκινικά κύτταρα χρησιμοποίησαν μία από τις οδούς μετάβασης, αντί να εξαπλωθούν, άλλαξαν από καρκινικά σε λιπώδη κύτταρα – μια διαδικασία που ονομάζεται αδιπογένεση.

«Τα μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή τη μελέτη επέτρεψαν την αξιολόγηση της διάδοσης της αδιπογένεσης των καρκινικών κυττάρων στο άμεσο περιβάλλον του όγκου», γράφει η ομάδα στη δημοσίευσή τους τον Ιανουάριο του 2019.

«Τα κύτταρα του καρκίνου του μαστού που υποβλήθηκαν σε EMT όχι μόνο διαφοροποιήθηκαν σε λιπώδη κύτταρα, αλλά επίσης σταμάτησαν εντελώς να πολλαπλασιάζονται», δήλωσε ο Gerhard Christofori, βιοχημικός στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία.

Εν τω μεταξύ, η ομάδα διερευνά εάν η θεραπεία αυτή θα συνεργαστεί με τη χημειοθεραπεία και αν θα εφαρμοζόταν σε άλλους τύπους καρκίνου.

«Στο μέλλον, αυτή η καινοτόμος θεραπευτική προσέγγιση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τη συμβατική χημειοθεραπεία για να καταστείλει τόσο την πρωτογενή ανάπτυξη του όγκου όσο και το σχηματισμό θανατηφόρων μεταστάσεων», εξηγεί ο Christofori στο Press Association.

Η έρευνα έχει δημοσιευθεί στο Cancer Cell
.https://www.pronews.gr/epistimes/796403_epistimones-metatrepoyn-epityhos-ta-kyttara-toy-karkinoy-toy-mastoy-se-lipos-gia-na

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα