Επίσκεψη υπουργού Άμυνας Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου στο Βελιγράδι

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, 19:48:10 / Τελευταία Ενημέρωση: 10:48 


Η Ρωσία και η Σερβία δεν είχαν ποτέ καλύτερες σχέσεις απ ότι σήμερα διαπιστώθηκε κατά την συνάντηση στο Βελιγράδι των υπουργών ‘Αμυνας των δύο χωρών Σεργκέι Σόιγκου και Αλεξάνταρ Βούλιν.

Οι δύο υπουργοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον βαθμό συνεργασίας σε αμυντικό επίπεδο υπογραμμίζοντας ότι μέσα στο 2019 πραγματοποιήθηκαν έξι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ειδικών δυνάμεων ενώ υλοποιήθηκαν 94 προγράμματα αμυντικής συνεργασίας. Συμφωνήθηκε η αμυντική συνεργασία να συνεχιστεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω κατά το πνεύμα της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας που υπεγράφη το 2013. Ο Αλεξάνταρ Βούλιν ευχαρίστησε το Σεργκέι Σόιγκου για την υλικό-τεχνολογική βοήθεια που παρέχει η Ρωσία στην Σερβία σημειώνοντας ότι συμβάλει σημαντικά στο αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και την αποσόβηση κάθε απειλής. Ο Βούλιν διαβεβαίωσε ότι η Σερβία θα διατηρήσει την στρατιωτική της ουδετερότητα και δεν πρόκειται να στραφεί ποτέ κατά της Ρωσίας.

Ο Ρώσος ΥΠΕΘΑ έγινε επίσης δεκτός και από τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο υπουργός ‘Αμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου πραγματοποιεί μονοήμερη επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι ύστερα από πρόσκληση του Σέρβου ομολόγου του Αλεξάνταρ Βούλιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα