Επίθεση Τουρκίας στη Συρία: Ξεκίνησε με εμβατήρια της οθωμανικής περιόδου και προσευχές

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ»

Υπό τον ήχο στρατιωτικών εμβατηρίων της οθωμανικής περιόδου, τα οποία ακούγονται από μεγάφωνα ξεκίνησε η επίθεση της Τουρκίας στη Συρία.

Στρατιωτικά εμβατήρια της οθωμανικής περιόδου ακούγονταν από μεγάφωνα, ενώ τα σχολεία έκλεισαν μέχρι την Δευτέρα στην τουρκική επαρχία Ακτσάκαλε στα σύνορα με τη Συρία, με την έναρξη της εισβολής τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία.Μεγάφωνα είχαν στηθεί στην επαρχία, που βρίσκεται περίπου 6 χλμ από τη στρατηγικής σημασίας συριακή πόλη Τελ Αμπιάντ, και ακούγονταν πατριωτικές μουσικές, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.
Οι τοπικές αρχές στο Ακτσάκαλε βρίσκονται σε επιφυλακή, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, σημειώνοντας πως οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί να προσέχουν για πιθανά πυρά από την άλλη πλευρά των συνόρων.

Ερντογάν για την τουρκική επίθεση στη Συρία: «Ο Θεός είναι μαζί μας»
«Ο Θεός να είναι μαζί μας», δήλωσε με tweet του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Χαιρετίζω κάθε έναν γενναίο στρατιώτη που συμμετέχει σε αυτή την επιχείρηση».

Τεμένη σε όλη την Τουρκία θα πραγματοποιήσουν πρωινές προσευχές αύριο Πέμπτη για το στρατό, μετέδωσε το TRT. Το κρατικό δίκτυο χαρακτήρισε τη στρατιωτική επιχείρηση τη «μεγαλύτερη επίθεση στην ιστορία της (τουρκικής) Δημοκρατίας», τονίζοντας ότι αυτή εκτείνεται σε μια περιοχή «περίπου 400χλμ μήκους και 35 χλμ βάθους».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/embatiria-proseyhes-toyrkias-gia-epithesi-se-syria

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα