ΕΚΤΑΚΤΟ: Τέθηκε θέμα αποβολής Τουρκίας από ΝΑΤΟ -Ναύαρχος ε.α. Τ.Σταυρίδης: «Δώστε της τα πάντα -Ολέθριο λάθος να φύγει»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

“Μην το κάνετε – Αν χάσουμε το Εθνος αυτό με τον δεύτερο Στρατό στο ΝΑΤΟ θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο γεωπολιτικό λάθος”

“Το να βγάλουμε την Τουρκία εκτός ΝΑΤΟ είναι μια κακή ιδέα” τονίζει σε άρθρο-παρέμβαση του στο Bloomberg ο Αμερικανός ναύαρχος ε.α. James Stavridis, ο οποίος με τα όσα λέει ομολογεί πως όχι μόνο υπάρχει τέτοιο θέμα αλλά έχει ήδη τεθεί. Πρόκειται για μια βαρυσήμαντη παρέμβαση, μια κραυγή αγωνίας για ότι έρχεται…

Υπενθυμίζουμε πως ο ε.α. James Stavridis έχει μακρινή ελληνική καταγωγή αλλά ουδέποτε προχώρησε έστω σε μία συμβολική κίνηση υπέρ της πατρίδας των προγόνων του σε αντίθεση με άλλους όπως ο Σ.Λάλας.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: 

“Μετά από αρκετά χρόνια λεκτικών μαχών με τις ΗΠΑ, η Τουρκία την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε να λαμβάνει τους ρωσικούς S-400. Η παράδοση του σχετικού οπλισμού συνεχίζεται ακόμη .

Είμαστε σε ένα σημείο καμπής το οποίο στην χειρότερη περίπτωση μπορεί να οδηγήσει στην έξοδο της Τουρκίας από την Συμμαχία (άρα μπορεί να συμβεί ανεξάρτητα απ’ όσα ισχυρίζονται δημοσίως μέχρι τώρα)!

Οι ΗΠΑ και οι άλλοι συνεργάτες του ΝΑΤΟ έχουν 3 νόμιμες αντιρρήσεις στην τουρκική αγορά των S-400.

Πρώτον είναι το θέμα του συμβιβασμού της ασφάλειας του ΝΑΤΟ με τους S-400 αν αυτό διασυνδεθεί με τα συμμαχικά αντιαεροπορικά συστήματα του ΝΑΤΟ. Είναι αδύνατον να γνωρίζουμε τι μηχανισμούς συλλογής πληροφοριών ή “κυβερνο-πόρτες” έχουν χτιστεί στο ρωσικό σύστημα.

Δεύτερον, η Συμμαχία ανησυχεί και λόγω του αμερικανικού αεροσκάφους 5ης γενιάς F-35 το οποίο θα βρίσκεται υπό την επιτήρηση ενός ρωσικού συστήματος. Η Μόσχα θα μπορέσει να δει πως οι S-400 “βλέπουν” τις ικανότητες στελθ. Πρόκειται για ένα “πραξικόπημα πληροφοριών” από την Μόσχα.

Τέλος, στέλνει άσχημο γεωπολιτικό μήνυμα όταν ένα μέλος “κλειδί” του ΝΑΤΟ προχωρά σε μια αγορά ενός οπλικού συστήματος από έναν εχθρό που δοκιμάζει και προκαλεί συνέχεια την Συμμαχία.

Ενώ ο πρόεδρος Ν.Τραμπ αμφιταλαντεύεται στην κριτική του προς την τουρκική αγορά, από τη μία λέει πως είναι άδικο και από την άλλη σταματά τις πωλήσεις F-35, το Πεντάγωνο είναι υπέρ της εκδίωξης της Τουρκίας ολοκληρωτικά από το πρόγραμμα των F-35. Το Κογκρέσο είναι γνωστό πως θέλει κυρώσεις το ίδιο και η Επιτροπή Άμυνας.

Η Τουρκία από την άλλη διαφωνεί πολύ με την αμερικανική υποστήριξη στους Κούρδους της ΒΑ Συρίας ενώ προχωρά σε γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Τέλος ο Ρ.Τ.Ερντογάν καταπιέζει τα ΜΜΕ, την δικαιοσύνη και τα κόμματα τις αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να αυξάνει τις ανησυχίες για απολυταρχισμό.

Πόσο σοβαρή είναι αυτή η διαμάχη; Και τι μπορεί να γίνει για να σωθεί αυτή η σχέση;

Πρώτον η κυβέρνηση Τραμπ και οι Ευρωπαίοι πρέπει να αναγνωρίσουν το υψηλό διακύβευμα της διαμάχης. Ο Ερντογάν είναι ένα “ψώνιο” που δεν αγαπά το ΝΑΤΟ.

Τον έχω συναντήσει σε αρκετές περιστάσεις όταν ήταν πρωθυπουργός και εγώ ήμουν διοικητής του ΝΑΤΟ. Είναι ύποπτος με τους στρατιωτικούς γενικά, μια τάση που ενισχύθηκε από την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του τρία χρόνια πριν.

Όμως ακόμα η Τουρκία είναι πολύτιμος συνεργάτης για την Συμμαχία. Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις που ήταν υπό την Διοίκηση μου ήταν πολύ επαγγελματικές και μέρος της στρατηγικής μας για Αφγανιστάν, Λιβύη, Βαλκάνια, ενάντια στην πειρατεία.

Αν χάσουμε το Έθνος αυτό με τον δεύτερο Στρατό στο ΝΑΤΟ θα έχουμε ένα τεράστιο γεωπολιτικό λάθος.

Θα δημιουργήσει επίσης ένα προηγούμενο καθώς ένα Έθνος θα οδηγείται εκτός από κυρώσεις.

Έτσι η Δύση πρέπει να δουλέψει προς ένα αποτέλεσμα που τουλάχιστον κρατά την Τουρκία λειτουργική και συνεισφέρει ως μέλος του ΝΑΤΟ.

Ένα ακόμη “κλειδί” είναι να απομακρυνθούμε από το τωρινό περιεχόμενο της διαμάχης ΗΠΑ-Τουρκίας και να μεταφέρουμε το κέντρο των συζητήσεων στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Υπάρχουν 29 Έθνη στο ΝΑΤΟ και ένα 30ό, τα Σκόπια (Βόρεια Μακεδονία όπως λέει) που θα εισέλθει τον επόμενο χρόνο.

Μια ενωμένη συμμαχική φωνή χρειάζεται ώστε να πεισθεί η Τουρκία ότι η αγορά των S-400 είναι λάθος αλλά να μην τερματιστεί η συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Είναι ζωτικό να “κάμψουμε το τόξο” της τουρκικής συμπεριφοράς μακριά από την Ρωσία χωρίς να το σπάσουμε ολοκληρωτικά.

Τρίτον, οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ πρέπει να σκεφτούν πιο δημιουργικά.

Για παράδειγμα μπορεί να υπάρξουν τεχνικές λύσεις στην “απομόνωση” των S-400 από τα υπόλοιπα αντιαεροπορικά συστήματα του ΝΑΤΟ που λειτουργούν στην αεροπορική βάση Ramstein  στην Γερμανία (εκεί εγώ πέρασα πολλές μέρες αναλύοντας την αποτελεσματικότητα του συστήματος και τον υψηλό βαθμό ενοποίησης του)

Ή πρέπει το ΝΑΤΟ να ενθαρρύνει την Τουρκία να αφήσει στον “πάγκο” τους S-400 και μετά να τους πουλήσει ένα άλλο αντιαεροπορικό σύστημα για να ικανοποιήσει τις νόμιμες αμυντικές ανάγκες. Ο Τραμπ τους έχει προσφέρει Patriot.

Και τα F-35 να μην ακυρωθούν (ούτε να ακυρωθούν λόγω κυρώσεων) ενώ το ΝΑΤΟ θα δουλεύει για να βρει λύσεις στα προβλήματα.

Τέλος, δεν θα ήταν κακό να αυξήσουμε το βαθμό εμπλοκής σε άλλα μέτωπα “κλειδιά” – από ανώτατες ανταλλαγές αντιπροσωπειών για να ενθαρρυνθεί η τουρκική συνεισφορά στις αποστολές του ΝΑΤΟ μέχρι προσωπικές συζητήσεις πχ.  ο Τούρκος ΥΠΑΜ, Χ. Ακάρ, είναι προσωπικός μου φίλος και είναι γνωστός και σεβαστός στο Πεντάγωνο.

Θα βοηθούσε μια διπλωματική και επιχειρησιακή “ενοποίηση” έξω από το θέμα του αντιαεροπορικού συστήματος.

Η ζωή είναι γεμάτη επιλογές, και για τα άτομα και για τα Έθνη.

Αν η Τουρκία επιλέξει να προχωρήσει με την αγορά των S-400 και οι δυο πλευρές πρέπει να εργαστούν ώστε να δημιουργήσουν ένα αποδεκτό αποτέλεσμα που δεν θα επηρεάσει την ενότητα της Συμμαχίας αλλά θα διατηρήσει την ενοποίηση των αντιαεροπορικών συστημάτων του ΝΑΤΟ και τις τεχνολογίας στελθ των F-35.

Μπορεί να γίνει αλλά θα χρειαστεί πολύ δουλειά και επιθυμία για συμβιβασμό” καταλήγει…

Τί λέει επί της ουσίας ο Τ.Σταυρίδης με την μακρινή ελληνική καταγωγή; “Δώστε τα πάντα στην Τουρκία, κάντε ότι χρειάζεται για να μείνει στο ΝΑΤΟ και μην την διώξετε”…

 


Amanda Sloat@A_Sloat

Good take by Adm Stavridis on importance of preserving US- relationship https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2019-07-18/kicking-turkey-out-of-nato-would-be-a-gift-to-putin 

Pushing Turkey Out of NATO Is a Terrible Idea

The purchase of a Russian missile defense is a severe blow to the alliance, but losing a key member would be worse.

bloomberg.com

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Amanda Sloat
www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/790258_tethike-thema-apovolis-toyrkias-apo-nato-nayarhos-ea-tstayridis-doste

 

spot_img

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συνηγορω και επαυξανω -καθως λενε στις ποινες για τα πειθαρχικα παραπτωματα των Δημοσιων υπαλληλων οι κριτες δευτερου βαθμου-στα οσα γραφει ο Ελληνοροθοδοξης Μικρασιατικης καταγωγης Αμερικανος ναυαρχος ε.α κ.Δημητρης -Τζεημς-Σταυριδης για την Τουρκια , επειδη περαν των αλλων -ως Ελλην εξ’αιματος ,με βαθεια γνωση της Ιστοριας της Μικρασιατικης καταστροφης , μαλλον δεν θελει-θελω να δουμε την ”ξεπουπουλιασμενη ” γαλοπουλα Ελλαδα του-μας ,”Διγενη Ακριτα ”του ΝΑΤΟ , με τα διεσπαρμενα νησια του Αιγαιου ,που τωρα εχουν περιπου 5.000.000 τουριστες να γεμιζουν με οπλικα συστηματα και αγκυροβολια πολεμικων ναυσταθμων.
    Ειτε το επεδιωξε ο Μακεδων Μ.Αλεξανδρος , ειτε του ”εκατσε” του Ελληνισμου απο το 333-323 π.Χ δημιουργηθηκε ενα προκαλυμμα 3.000 περιπου χιλιομετρων προ του Αιγαιου , που το κρατησαμε μεχρι περιπου το 1453 μ. Χ μακραν του Αιγαιου ΜΑΣ .
    ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ Ο Λ Ω Ν ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΜΠΛΟΥΜΠΕΡΚ του κ. Σταυριδη;;;.
    ΟΤΙ ΑΝΕΡΦΕΡΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ 30ο ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ”ΩΣ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ( Βορεια Μακεδονια , οπως λεει)”, τουτεστιν μεθερμηνευομενο οτι ο ιδιος δεν δεχεται την ονομασια Βορεια Μακεδονια της Συμφωνιας των Πρεσπων.
    Τ’ακουτε κ.κ. Τσιπρα , Κοτζια , 151 βουλευτες που κυρωσατε την Συμφωνια και 31,5% συνελληνες που ψηφισατε στις εκλογες τον ΤσιπροιΣυριζα προ 15νθημερου;;;.
    Να μη αναθαρρησουν οι αντιθετοι με την συγκεκριμενη Συμφωνια Νεοδημοκρατες και η σημερινη κυβερνηση τους , οτι -που θα παει-θα δημιουργηθουν οι συνθηκες να ξαναθυμηθουν και οι ΣλαβοΑλβανοι Σκοπιανοι τις προ του 1944 ριζες τους στην εθνοτητα και την γλωσσα τους , που τωρα τους χαρισαν οι εξαιρετοι Αριστεροπροοδευτικοι και οι λοιποι ανεμομυλοι συνελληνες με την Συμφωνια των Πρεσπων;;;.

    • Ο James G. Stavridis είναι Αμερικανός ναύαρχος ε.α., τού οποίου ο παππούς και η γιαγιά (από πλευράς πατρός) είχαν γεννηθεί στην Μ. Ασία. Η μητέρα του, Shirley Anne Schaffer, είναι (ήταν;) Αμερικανίδα από την Πενσιλβανία, ολλανδικής καταγωγής. Ο ίδιος παντρεμένος με Αμερικανίδα, την συγγραφέα Laura Hall.

      Ούτε Ελλάδα-του, ούτε η Τουρκία-του, ούτε τίποτε απ’ αυτά τα φληναφήματα. Είναι Αμερικανός, υπηρέτησε στο ναυτικό τής πατρίδας του κι εξακολουθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του εκεί από άλλο πόστο.

  2. Αμερικάνος ξε-Αμερικάνος , Ελληνικο επιθετο διατηρει και τα Σκοπια , τα ανεφερε ως Σκοπια ,βαζοντας σε παρενθεση το (Βορεια Μακεδονια , ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ) ,που ειναι η καλυτερη δηλωση Αμερικανου στρατιωτικου .
    Μακαρι να ονομαζε τα Σκοπια ετσι και ο ναυαρχος ε.ε και ε.α κ. Αποστολακης , που ως υπουργος Εθνικης Αμυνης -τι ονειδος-υπεστηριξε στην Βουλη κατα την κυρωση της την Συμφωνια των Πρεσπων, που χαρισε τις ανυπαρκτες ιστορικως Μακεδονικες εθνοτητα και γλωσσα στους ΣλαβοΑλβανους.
    Μη σμικρυνουμε την προσφορα του κ. Σταυριδη στην Πατριδα των προγονων του και την δικη του , γιατι για μας ολους και για τον Μικρασιατη νεο Αρχιεπισκοπο Αμερικης κ. Ελπιδοφορο ο κ. Σταυριδης ειναι ΟΜΟΓΕΝΗΣ και σε καθε περιπτωση καλυτερος του κ. Ατεντοτουμπο , που και αυτος δοξαζει μεν την Ελλαδα , αλλα δεν ψελισε κατι για την Συμφωνια των Πρεσπων.
    Ως Ελληνα δεν επρεπε να τον εγγιζει και αυτη η υποθεση;;;.

    • “Υπάρχουν 29 Έθνη στο ΝΑΤΟ και ένα 30ό, τα Σκόπια (Βόρεια Μακεδονία όπως λέει) που θα εισέλθει τον επόμενο χρόνο”

      Καλό θα ήταν να προσέχεις τι διαβάζεις. Δεν είπε τα Σκόπια Σκόπια ο Σταυρίδης. Το άρθρο αναφέρει την ονομασία Σκόπια. Εκείνος τα είπε με την νέα επίσημή των ονομασία, ήτοι “Β. Μακεδονία”. Ο Σταυρίδης δεν θα μπορούσε άλλωστε να τα πει Σκόπια, διότι τα γνωρίζει έτσι. Όπως όλος ο κόσμος, εκτός από μάς, σαν “Macedonia” τα ήξερε. Δεν είναι αυτό προφανές;
      Έχεις την κακή συνήθεια να βάζεις λόγια στο στόμα των άλλων, που δεν ελέχθησαν και να καταλαβαίνεις τα πράγματα, όπως εσύ θα ήθελες να είναι και όχι όπως είναι.

      “Ως Ελληνα δεν επρεπε να τον εγγιζει και αυτη η υποθεση;;;”

      Καθόλου. Αυτόν τον ενδιαφέρει να γίνει ό,τι είναι καλύτερο για την Αμερική και το ΝΑΤΟ. Για το “Έλληνας” γράφω παρακάτω (4).

    • Για να καταλάβεις το λάθος σου, διάβασε τι γράφει στο πρωτότυπο το άρθρο του:

      “There are 29 nations in NATO, and a 30th member – North Macedonia – will probably enter later this year or early next”

      Πουθενά η λέξη “Σκόπια”.

      • Οι Ελληνες διαβασαν και διαβαζουν το αρθρο την μεταφραση και στην μεταφραση αναφερει τα Σκοπια και την παρενθεση” Βορεια Μακεδονια , οπως λεει”.
        Ειναι συγκινητικη η προσπαθεια σας να βρειτε το αγγλικο κειμενο ,για να περιλαβετε και τον κ. Σταυριδη στους ανθελληνες, οπως ηταν ας πουμε και ο Καππαδοκας Αριστοτελης Ωνασης, λετε και ειστε στην ψυχη του.
        Για ενα πραγμα να ειστε βεβαιος και εσεις και ολοι οι κρυφουποστηρικτες της Συμφωνιας των Πρεσπων, αφου δεν καταγγελλετε μονο και παντα τους υπογραψαντες και οσους την εκυρωσαν.
        Απο την ομογενεια της Αμερικης , του Καναδα και της Αυστραλιας θα ξεκινησει η βασιμη διορθωση ,μεχρις ακυρωσεως , της Συμφωνιας των Πρεσπων , τωρα μαλιστα που τοποθετηθηκαν ως Αρχιεπισκοποι δυο φερελπιδες Ιεραρχες , ο Κων/πολιτης Ελπιδοφορος πρωην Προυσης στην Αμερικη και ο Κρης Μακαριος στην Αυστραλια , που θα συναρπασουν Σταυριδηδες και Ατεντοντουμπο για την Μακεδονια μας , που ειναι αρχαιοθεν μονο Ελλαδα.
        Να μη ελπιζουμε και στον Οικουμενικο πατριαρχη μας , που αρνειται να χορηγησει αυτοκεφαλια στην απο το 1967 ” Μακεδονικη εκκλησια”;;;.
        Να ξαναγραψουμε και για τον τυφλοποντικα της Ιστοριας , που σκαβει χωρις να τον βλεπουμε και τους πνευματικους νομους , που οριζει και υλοποιει ο Θεος , ενας των οποιων ειναι και η επανασταση του 1821 μετα απο 400 χρονια Οθωμανικης σκλαβιας.
        Τι ειπε ο Κολοκοτρωνης” Ο Θεος εβαλε την υπογραφη του και δεν την παιρνει πισω”.
        Θαρσειτε λοιπον και μη φοβεισθε και εσεις και ολοι οι ομοφρονες σας . Ταχ’αυριον εσεται αμεινον”.

        • Η παραπάνω ανάρτηση δεν είναι μετάφραση τού άρθρου, αλλά σχόλιο τού Βασίλη Καπούλα πάνω στο άρθρο. Αν ήταν απλή μετάφραση, δεν θα είχε το δικαίωμα ν’ αλλάξει ο,τιδήποτε από το πρωτότυπο.

          Όπως έγραψα και στο σχόλιό μου 3.1, ούτε ο αρθρογράφος ισχυρίζεται ότι ο ναύαρχος είπε το μόρφωμα “Σκόπια”. Κι ένα μωρό παιδί το καταλαβαίνει αυτό.

          Το αγγλικό κείμενο καθιστά τον Σταυρίδη … “ανθέλληνα”; Για ποιον λόγο; Και εγώ … θέλω να τον περιλάβω σ’ αυτούς; Απίστευτες γελοιότητες!

          Ας είναι, ό,τι καταλαβαίνει κανείς.

        • “Ειναι συγκινητικη η προσπαθεια σας να βρειτε το αγγλικο κειμενο ,για να περιλαβετε και τον κ. Σταυριδη στους ανθελληνες…”

          “Για ενα πραγμα να ειστε βεβαιος και εσεις και ολοι οι κρυφουποστηρικτες της Συμφωνιας των Πρεσπων…”

          “εσεις και ολοι οι ομοφρονες σας” (δηλαδή, ποιοι;)

          Όχι μόνο δεν κατάλαβες τι διαβάζεις -σού το απέδειξα-, αλλά εξακοντίζεις εναντίον μου κατηγορίες, που αν έχω είχα γράψει για σένα, θα με αποκαλούσες “αγενή κ. Επισκέπτη” και θα διαρρήγνυες τα ιμάτιά σου.

          Αν είχες ντομπροσύνη και ήσουν άνδρας, θα παραδεχόσουν το λάθος σου. Αν ήσουν όντως ευγενής, όπως θέλεις να δείχνεις ότι είσαι, θα ζητούσες συγγνώμη. Η ευγένειά σου είναι απλώς γελοιωδώς επίπλαστη κι εξικνείται στα κυριίκια και στους πληθυντικούς. Σε σένα εναπόκειται να αποδείξεις ότι έχω άδικο. Προσωπικά, αν αυτά μού τα είχε πει κάποιος, τον οποίο θεωρώ σοβαρό, ίσως να είχα ενοχληθεί. Βεβαίως, ένας σοβαρός δεν θα τα έλεγε, διότι είναι ανυπόστατα. Αφού, όμως, τα λες εσύ, απλώς τα προσπερνώ, ως άνευ σημασίας.

          Ο δείκτης νοημοσύνη σου φαίνεται (και) από το ότι δεν μπορείς να καταλάβεις ότι για τούς Ρωμιούς τής Πόλης (π.χ. Ελπιδοφόρος Β. & Ν. Αμερικής) οι Πρέσπες και το όλο “Σκοπιανό” δεν είναι φλέγοντα θέματα, διότι αφορούν στο ελλαδικό κράτος και όχι στην πατρίδα των, πού είναι η Πόλη ή Μ. Ασία (βλέπε παππούς Σταυρίδη) κι έχουν άλλες προτεραιότητες. Και για να μην έχεις αυταπάτες, είναι ζήτημα αν το 10% των Ελλήνων εν Ελλάδι, εκτός Μακεδονίας, ασχολούνται με τις Πρέσπες, με τα οικονομικά και όχι μόνο προβλήματα που έχουν σήμερα. Όσο για τον Μακάριο Αυστραλίας, άνθρωπο με υψηλότατο μορφωτικό επίπεδο, τον οποίον συμβαίνει να γνωρίζω πολύ καλά, δεν νομίζω ότι είναι ιδιαιτέρως πολιτικοποιημένο άτομο και ούτε έχει την αντίληψη ότι οι … “Πρέσπες” συγκαταλέγονται στην εκκλησιαστική του αποστολή. Εν άλλοις, δεν είναι Παπαφλέσσας. Αλλά η όλη παράγραφος αυτή, όπως και τα παρακάτω, δεν είναι παρά εικασίες δικές σου, οι συνήθεις φτηνές φλυαρίες και σπερμολογίες, που συναγωνίζονται αυτές τού Πάκη.

          Δεν χάνω την ώρα μου για να γράψω τα παραπάνω για σένα -δεν είμαι τόσο άφρων- όσο για να τα διαβάσουν αυτοί που σε παρακολουθούν και διαβάζουν τα περί ευπρεπείας και ευγενείας σου (τρομάρα σου!) και τα παράπονά σου ότι άλλοι σού φέρονται αγενώς.

          • Ευχαριστω γιατι αυτην την φορα αναφερθηκατε σε ολα σχεδον τα σχολια μου και οχι στον ‘ανθελληνα” κ. Σταυριδη.
            Προφανως δεν ασχοληθηκατε με την δυνατοτητες της Ομογενειας , ουτε με τους αγωνες της απο το 1950 σε ΗΠΑ ,Καναδα και Αυστραλια εναντιον των ψευδοΣκοπιανωνΜακεδονων .
            Αυτη η ομογενεια θα ”εξαναγκασει” και τον εξαιρετο Αρχιεπισκοπο Αυστραλιας κ. Μακαριο -του οποιου την ενθρονιστηρια τελετη και τον λογο του παρακολουθησα απ’ευθειας με την υψηλη εποπτεια του Πατριαρχειου -να στηριξει την προσπαθεια της Αυστραλιανης Ελληνικης ομογενειας εναντιον της Συμφωνιας των Πρεσπων και των ψευδομακεδονων , που εκει ειναι θρασυτατοι.
            Σημειωνω για οσους δεν γνωριζουν, οτι οι Αρχιεπισκοπες Αμερικης και Αυστραλιας ειναι εθναρχουσες με δικα τους σχολεια και θεολογικες σχολες ,με στηριξη και απο το Οικουμενικο και αλλα Πατριαρχεια και το Ελληνικο και Κυπριακο κρατη και απο του ευπορους Ελληνες ο,που γης .
            Για περισσοτερα ”συνδεθειτε” με τις εκει Παμμακεδονικες Ενωσεις και τους ψυχωμενους ”Ελληναραδες”, μεταξυ των οποιων πολλοι Ελληνικης καταγωγης πολιτικοι ,επιχειρηματιες και δεν αποκλειεται και ο κ. Σταυριδης , με την καταληξη -ιδης του επιθετου του οποιου θα τον μαθαιναν και ποντιακα, αν δεν εδηλωνε οτι οι προγονοι του δεν καταγονται απο την περιοχη του Ποντου της Μ.Ασιας .
            Υ.Γ Πως να υπογραμμισω τωρα την αγενεια σας οταν δεν χρησιμοποιειτε ”κοσμητικα” επιθετα εις βαρος μου, τα οποια ουδεποτε εγω χρησιμοποιω για οποιονδηποτε .
            Επιτελους αντιο στον ”πολακισμο”.

  3. “Υπενθυμίζουμε πως ο ε.α. James Stavridis έχει αλλά ουδέποτε προχώρησε έστω σε μία συμβολική κίνηση υπέρ της πατρίδας των προγόνων του σε αντίθεση με άλλους όπως ο Σ.Λάλας”.

    Ακριβώς, μακρινή ελληνική καταγωγή. Είναι τρίτης γενιάς ομογενής (;) και η μητέρα του είναι (ήταν;) Αμερικανίδα.

    Είναι απίστευτο δημοσιογράφοι να υποπίπτουν στο λάθος να νομίζουν ότι οι Μικρασιάτες Ρωμιοί, που πήγαν στις ΗΠΑ, ή όπου αλλού από την Ανατολία, μπορούν να θεωρούν πατρίδα των το ελλαδικό κράτος. Η πατρίδα τού παππού τού Σταυρίδη είναι η Ανατολία, όχι το ελλαδικό κράτος, με το οποίο ουδέποτε είχε σχέση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα