«Είσαι όμορφη Μπριζίτ» -Κρέμασαν πανό για να παρηγορήσουν την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΠΟΛΣΟΝΑΡΟΥ

ΚΟΣΜΟΣ11|09|2019 | 17:28


Η Μπριζίτ Μακρόν δέχτηκε σεξιστική επίθεση από τον πρόεδρο Βραζιλίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχει τέλος το ζήτημα με την σεξιστική επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας στην Μπριζίτ Μακρόν, μετά την αιφνίδια όξυνση στις σχέσεις της χώρας με τη Γαλλία, με αφορμή τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο.

Ο Ζαϊχ Μπολσονάρου, ο γιός του, αλλά και υπουργοί της Βραζιλίας επιτέθηκαν με σεξιστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον της Μπριζίτ Μακρόν, αναρτώντας σχόλια για την ηλικία της και την εξωτερική της εμφάνιση.

Οι αναρτήσεις έκαναν τον γύρο του κόσμου, προκάλεσαν σκάνδαλο, αλλά δεν πτόησαν τα κυβερνητικά στελέχη της Βραζιλίας, τα οποία επανήλθαν αποκαλώντας «γκέη» τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και «τέρας» την σύζυγό του.

Χρήστες των social media στη Βραζιλία σοκαρίστηκαν από τα σχόλια του προέδρου τους και ανήρτησαν εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης στην Μπριζίτ Μακρόν. «Συγγνώμη Μπριζίτ», έγραψαν οι περισσότεροι.

Πρόσφατα, και η κόρη της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας ανήρτησε ένα χαριτωμένο βίντεο για να υπερασπιστεί τη μητέρα της, προκαλώντας αίσθηση με το αντι-σεξιστικό μήνυμά της.

Τώρα ήρθε η σειρά δύο Γάλλων καλλιτεχνών οι οποίοι ανήρτησαν πανό για να εκφράσουν την συμπάθειά τους στην Μπριζίτ Μακρόν και να καταδικάσουν τα σεξιστικά σχόλια των πολιτικών της Βραζιλίας. Το πανό αναρτήθηκε σε γέφυρα της πόλης Περιγκέ της Γαλλίας και γράφει «Είσαι όμορφη Μπριζίτ».


Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, οι δύο καλλιτέχνες δήλωσαν ότι στόχος τους ήταν να «απαντήσουν στις ηλιθιότητες του προέδρου της Βραζιλίας». «Θέλουμε οι μάτσο να μη θεωρούνται φυσιολογικοί. Χρησιμοποιήσαμε μια γέφυρα για να δείξουμε ένα μέρος που ενώνει τους ανθρώπους. Ο Μπολσονάρου είναι το αρχέτυπο του αυταρχικού μάτσο», δήλωσαν.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/eisai-omorfi-mprizit-dyo-galloi-kallitehnes-kremasan-pano

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα