Δεν πέταξαν τα ελληνικά F-16 στην κυπριακή παρέλαση λόγω τουρκικών απειλών – Άγκυρα: «Θα σας αναχαιτίσουμε» 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Κυπριακό – Ακόμα ένα βήμα πίσω για τον Ελληνισμό – Ακύρωσαν ακόμα και την συμβολική πτήση των F-16 ης ΠΑ στην παρέλαση

Ανανέωση από αρχικό κείμενο: 11:17 1/10/2019

Ματαιώθηκε λόγω τουρκική απειλής η πτήση των ελληνικών μαχητικών F-16 στην παρέλαση της Κύπρου καθώς η Άγκυρα απείλησε ότι θα τα αναχαιτήσουν.

Την απόκάλυψη την έκανε μάλιστα γνωστός Τούρκος αναλυτής.

#BREAKING: I was told that the plan for flypast of #HellenicAirForce‘s F-16Cs over #Nicosia during #Cyprus Independence Day parade was cancelled after #Turkey protested this an hour ago! So #Greece showed its military support from #Cyprus only in 2017 & 2018! https://t.co/iRqPOJWXoV pic.twitter.com/FbHKKaGerp

— Babak Taghvaee (@BabakTaghvaee) October 1, 2019

Σήμερα στην Κύπρο εορτάζεται η ημέρα ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και η συμβολική συμμετοχή των ελληνικών F-16 στην κυπριακή παρέλαση είναι ότι είχε απομείνει από το λεγόμενο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα.

Πολύ αρνητικό σήμα υποχώρησης έστειλε σήμερα η ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Η πτήση ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στην παρέλαση της Λευκωσίας για την επέτειο ανεξαρτησίας της Κύπρου ματαιώθηκε σήμερα το πρωί.

Η αποστολή είχε σχεδιαστεί όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια για  να ματαιωθεί την τελευταία στιγμή.

To βίντεο που ακολουθεί είναι από τη παρέλαση του 2018\

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/808616_mataiothike-logo-toyrkiki-apeilis-i-ptisi-ton-ellinikon-f-16
spot_img

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και τα προηγούμενα χρόνια οι Τούρκοι προσπαθούσαν να αναχαιτίσουν τα δύο αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από την Κύπρο,αλλά τους αναχαίτιζαν τα δικά μας πριν προλάβουν να φτάσουν στην περιοχή.
    Κρίμα,ας ελπίσουμε ότι η υποχωρητικότητα αυτή θα είναι και η τελευταία

    • Όχι, δεν θα είναι η τελευταία, όπως δεν είναι και η πρώτη. Η κακή αρχή έγινε από τα Ίμια, τον Ιανουάριο τού 1996, κι έκτοτε ενδίδομε και υποχωρούμε συνεχώς. Και όσο περισσότερο το κάνομε, τόσο περισσότερο αποθρασύνεται ο αντίπαλος και ζητά περισσότερα.

      Εάν δεχτήκαμε να μην πετάξουν ελληνικά μαχητικά πάνω από την Κύπρο φέτος, δεν θα πετάξουν ποτέ ξανά. Κάναμε άλλο ένα βήμα πίσω. Δεχτήκαμε άλλο ένα χαστούκι βάζοντας την ουρά στα σκέλια.

  2. Ολοι μας ,η, σχεδον ολοι οι Ελληνες ηθελαν και παλαιψαν για την Ενωση της Κυπρου με την Ελλαδα απο το 1955-60.
    Την 1ην Οκτωβριου 1960 χαρηκαμε την Δημοκρατια της Κυπρου , με μονιμο Προεδρο του κρατους Ελληνοκυπριο , αλλα οι βιαστικοι Μακαριος και Ιωαννιδης εδωσαν τις ευκαιριες το 1964 και το 1974 αντιστοιχως να καταληφθει σχεδον η μιση Κυπρος απο την Τουρκια , παρεμεινε ομως η ανεγνωρισμενη απο τον ΟΗΕ Ελληνοκυπριακη Δημοκρατια , χωρις να ειναι Ελληνικη επαρχια-επικρατεια , με κοινο Εθνικο Υμνο.
    Αφου λοιπον δεν ειναι Ελληνικη επικρατεια η Κυπρος , γιατι να κρατησουμε την ”φαεινη παραδοση” του περσινου ΥΠΕΘΑ κ. Καμμενου -του γνωστου με τις στολες παραλλαγης- της υπερπτησεως των Ελληνικων πολεμικων αεροσκαφων κατα την Εθνικη επετειο της ιδρυσεως του Κυπριακου κρατους το 1960 , ,με υπηκοους Ελληνοκυπριους και Τουρκοκυπριους , ενοψει μαλιστα και της επανασυζητησεως του Κυπριακου με αποφαση του Συμβουλιου Ασφαλειας του ΟΗΕ ;;;.
    Δεν αποκλειεται μαλιστα να μας παρακαλεσε ο Κυπριος Προεδρος να μη επαναλαβουμε την περσινη επιδειξη μας στο ανεξαρτητο κρατος του, μια και κανενας Ελληνοκυπριος δεν παραπονεθηκε , ενω εμεις ”βγαλαμε τα μαχαιρια” εναντιον της ”υποχωρητικης σημερινης κυβερνηεως μας”.
    Αληθεια θα θελαμε να υπεριπτανται πολεμικα αεροσκαφη της Τουρκιας πανω απο την Θρακη μας ,επειδη η Τουρκια εχει εκει πανω απο 100.000 ομογενεις της -καθως λεει- , αλλα Ελληνες υπηκοους;;;.
    Μηπως θα ηταν καλυτερα πότε-πότε να σκεφτομαστε με το μυαλο και οχι με την καρδια ;;;.

    • “παρεμεινε ομως η ανεγνωρισμενη απο τον ΟΗΕ Ελληνοκυπριακη Δημοκρατια”

      Γράφεις πράγματα ανακριβή και ως ένα σημείο εθνικά επικίνδυνα, που θα μπορούσαν να βλάψουν, αν βέβαια σ’ έπαιρνε κανείς στα σοβαρά. Ο ΟΗΕ αναγνωρίζει μία και μόνη αδιαίρετη ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όπως και η ΕΕ και λοιποί διεθνείς οργανισμοί. Δεν υπάρχει “Ελληνοκυπριακη Δημοκρατια”!

      • Αγαπητέ Κύριε Σ.Α.Ν
        Η Θράκη, δεν έχει καμία σχέση με την Κύπρο , η δε σύγκριση των δύο είναι ατυχέστατη .
        Επί “γνωστού με τις στολές παραλλαγής” είχατε αποτρεπτική δύναμη.
        Το θέμα δεν αφορά το κόμμα της προτίμησης σας,εξ άλλου δεν είστε εσείς υπεύθυνος για την άσκηση της πολιτικής του κόμματος στην εξουσία.

        • Μπορει και να ειχαμε , αλλα δεν δοκιμαστηκε για να επιβεβαιωθει η αποτρεπτικη μας δυναμη , οταν μαλιστα ” ο γνωστος με τις στολες παραλλαγης” πρωην ΥΠΕΘΑ κ. Καμμενος ενοιωθε τα χνωτα των Τουρκικων αεροπλανων και ελικοπτερων κατα τις επισκεψεις του στα Ιμια και τα Δωδεκανησα ,ευκαιριες που μπορουσε να δοκιμασει την δεδομενη κατ’αυτον αποτρεπτικη μας δυναμη .
          Δεν περασε πολυς καιρος για να τα ξεχναμε αυτα.
          Ας αφησουμε την Θρακη μας-μου γιατι ειναι ανοιχτη λαβωματια ,αλλα δεν ειναι ατυχεστατη η αναφορα σαυτην .
          Τελος την οποιαδηποτε και απο οποιουσδηποτε ασκηση της πολυπλοκης εξωτερικης την κρινω με λογικη και ιστορικα δεδομενα και παντως λιγωτερο με συναισθηματισμους .
          Καληνυχτα .

    • Το όλο σχόλιό σου αποπνέει πατόκορφα οσμή τουρκικών θέσεων, τις οποίες κατά καιρούς προβάλλεις. Είναι γνωστό ότι ο Κούλης και το σόι του, που εσύ με πάθος στηρίζεις, υπήρξαν υποστηρικτές τού “σχεδίου” Ανάν και ότι τείνει στην λύση τής ΔΔΟ. Είναι φανερός ο ρόλος σου εδώ μέσα.

      • Ετσι ειναι αν ετσι νομιζετε , αλλα σφαλλετε ,διοτι ειμαι της ”σχολης” να μη δεχομαστε υποχωρησεις , αλλα ουτε και νταηλικια , γιαυτο και υποστηριζω τα αθορυβα ΟΧΙ στο Σχεδιο Αναν και στο Βουκουρεστι και θλιβομαι για τα ΝΑΙ στα Ιμια και στις Πρεσπες , που τα δεχθηκαμε στα καλα καθουμενα , χωρις να αγωνισθουμε για να τα αποτρεψουμε.
        Προτιμω το σκακι στην πολιτικη απο το θορυβωδες ταβλι.
        Υ.Γ Ελπιζω να αποφυγετε-αν απαντησετε- τους προσωπικους χαρακτηρισμους.

        • Δεν χρειάζονται προσωπικοί χαρακτηρισμοί, διότι είναι πασιφανές ότι αυτοχαρακτηρίζεσαι. Προβάλλεις τις τουρκικές θέσεις, αλλά το κάνεις τόσο άκομψα και φανερά, που ακόμη και μωρό παιδί αντιλαμβάνεται περί τίνος πρόκειται. Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

          • ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΤΕ , ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ.
            ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ”ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ”.
            Υ.Γ. Ευχαριστω γιατι αποφυγατε τους προσωπικους χαρακτηρισμους.
            Θεωρηστε με φιλο διαφωνουντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα