Γιατί ο Τσίπρας μεταφέρει με πούλμαν Ρομά στις ομιλίες -Το άγχος της άδειας πλατείας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Την πρώτη φορά που οι δημοσιογράφοι οι οποίοι συνοδεύουν τον πρωθυπουργό στις ομιλίες του στην περιφέρεια εντόπισαν το φαινόμενο της μαζικής μεταφοράς Ρομά, με πούλμαν, σε ανοιχτή συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα, ήταν στην Λαμία.

Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσε, αργότερα, η δήλωση  του προέδρου των Ελλήνων Ρομά, κ. Χαλιλόπουλου, ότι τα πούλμαν ξεκίνησαν ακόμα και από την Ξάνθη… για να πάνε στην Λαμία.

Αλλά η χθεσινή, επίσης μαζική μεταφορά Ρομά στην ομιλία του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη δείχνει ότι το φαινόμενο δεν ήταν μεμονωμένο, αλλά οργανωμένο και συστηματικό. Και προδίδει την αγωνία του επιτελείου του πρωθυπουργού για τις εικόνες που θα δημοσιευθούν την επομένη της ομιλίας του, και τον φόβο των συνεργατών του κ. Τσίπρα για την εικόνα της άδειας πλατείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Thestival.gr αλλά και του Seleo.gr, και άλλων σάιτ της Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον 10 πούλμαν με Ρομά κατέφθασαν στη συμπρωτεύουσα από τις γύρω περιοχές, λίγο πριν ξεκινήσει η ομιλία του πρωθυπουργού. Κρατώντας σημαίες και φανερά ενθουσιασμένοι με την εμπειρία, οι Ρομά κατέλαβαν τις θέσεις που είχαν προβλεφθεί για την παρουσία τους και πόζαραν για τις φωτογραφίες.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έκανε και ειδική αναφορά στην παρουσία τους, σημειώνοντας ότι «τους καλωσορίζει, αφού δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Ανησυχία στο Μαξίμου για την απογοήτευση των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ
Η μαζική μεταφορά Ρομά στις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα θα είχε μόνο παραπολιτικό ενδιαφέρον, αν δεν εντασσόταν σε ένα συνολικό σχέδιο που έχει θέσει σε εφαρμογή ο ΣΥΡΙΖΑ για να τονώσει το ηθικό των οπαδών και των ψηφοφόρων του, που βλέπουν ότι η μία μετά την άλλη οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν μεγάλη ήττα του κυβερνώντος κόμματος στις ευρωεκλογές.

Με ποσοστά μάλιστα -όπως η χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον Alpha, που έδωσε τη διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις 7,2 μονάδες- που προμηνύουν ήττα μεγάλων διαστάσεων για το κυβερνών κόμμα, που αναμφίβολα θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό.

Ρομά με σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ ποζάρουν πριν από την ομιλία Τσίπρα
Η επιχείρηση ανόρθωσης του ηθικού των οπαδών και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται με δηλώσεις αισιοδοξίας από πλευράς τόσο του πρωθυπουργού, όσο και των στελεχών του κόμματος, ότι το βράδυ της Κυριακής θα υπάρξει η μεγάλη έκπληξη, ενώ την ίδια στιγμή αμφισβητούνται τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

Η δήλωση Τσίπρα για «τις δημοσκοπήσεις της συμφοράς» ήταν χαρακτηριστική, με τον πρωθυπουργό να αφήνει υπονοούμενα ότι οι έρευνες εξυπηρετούν πολιτικό σχέδιο των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα διακινούνται σενάρια για μυστικές, δήθεν δημοσκοπήσεις, που είναι στα χέρια ξένων πρεσβειών και οι οποίες δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα από τις δημοσιευθείσες έρευνες, ενώ επιστρατεύθηκε ακόμα και ο Βαγγέλης Αντώναρος, για να γράψει στο Facebook ότι διαθέτει πληροφορίες για γκάλοπ που δίνει τη διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις στο 1,2%.

Όλα αυτά φυσικά ελάχιστους πείθουν και αυτό που τρομάζει πραγματικά τους επιτελείς του Μαξίμου είναι οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, με τη συμμετοχή του κόσμου στις ομιλίες του πρωθυπουργού να είναι από μικρή έως απογοητευτική. Η φωτογραφία από την Καρδίτσα, με ελάχιστους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ να περιμένουν να ακούσουν τον πρωθυπουργό, έγινε viral στο Twitter, και έπρεπε να υπάρξει αντίδραση.

Το σχέδιο του Μαξίμου
Το σχέδιο που τέθηκε σε εφαρμογή περιελάμβανε δύο σκέλη. Αφενός την αποδόμηση του ηγετικού προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, με ένα μπαράζ δημοσιευμάτων για τη χαμηλή συμμετοχή του κόσμου στις δικές του ανοιχτές ομιλίες, και αφετέρου με την ενίσχυση του προφίλ του Αλέξη Τσίπρα, με «ενισχύσεις» από κοινωνικές ομάδες που μεταφέρονται με πούλμαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ώστε να φανεί η λαϊκή συμμετοχή στις δικές του ομιλίες.


Το σχέδιο με τη μεταφορά Ρομά στις ομιλίες θέλει να περάσει το μήνυμα ότι ο πρωθυπουργός διαθέτει ακόμα τη λαϊκή αποδοχή
Η χαμηλή συμμετοχή του κόσμου στις ανοιχτές συγκεντρώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά τα φωτορεπορτάζ που δημοσίευσε η «Αυγή», δεν επιβεβαιώνεται από τις εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ενώ την ίδια τύχη είχαν και τα «ρεπορτάζ» φιλικών προς τον ΣΥΡΙΖΑ ιστοσελίδων, που διακίνησαν τη θεωρία ότι όπου εμφανίζεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει χαμηλά, μονοψήφια νούμερα τηλεθέασης.

Τη θεωρία διέψευσαν τα Ellinika Hoaxes, που ασχολήθηκαν ειδικά με το θέμα της εμφάνισης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο δελτίο ειδήσεων του Star, και έβγαλαν φάουλ και ψευδή -fake στη γλώσσα του ίντερνετ- την είδηση που δημοσιεύθηκε. Οτι δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης έκανε μονοψήφια νούμερα τηλεθέασης στο δελτίο ειδήσεων του Star.Την ίδια στιγμή τέθηκε σε εφαρμογή και το σχέδιο για τη μεταφορά Ρομά στις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να περάσει το μήνυμα ότι ο πρωθυπουργός διαθέτει ακόμα τη λαϊκή αποδοχή. Η διαρκής παρουσία όμως πούλμαν, με μεταφερόμενους οπαδούς της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας, δημιούργησε και ερωτήματα για το κατά πόσο οι μεταφερόμενοι οπαδοί είναι αυθορμήτως προσελθόντες ή, αντίθετα, όπως ισχυρίζονται κάποιοι φανατικοί αντιΣΥΡΙΖΑ στα κοινωνικά δίκτυα, είναι επί πληρωμή.

Οι σχετικές πληροφορίες, πάντως, που έχουν εμφανιστεί στο Twitter και οι οποίες θέλουν τους μεταφερόμενους οπαδούς να λαμβάνουν 25 ευρώ για τη συμμετοχή τους στις κομματικές συγκεντρώσεις, δεν επιβεβαιώνονται.
Πηγή: iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα