Γιατί οι γυναίκες που γυμνάζονται έχουν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τι δείχνουν τα στοιχεία νέας μελέτης.

Η σωματική άσκηση φαίνεται ότι διαμορφώνει σε κάποιο βαθμό τον αριθμό των ερωτικών συντρόφων που έχει μια γυναίκα στη ζωή της, σύμφωνα με τα ευρήματα μελέτης που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο BMJ Sexual & Reproductive Health.

Διεθνής ομάδα ερευνητών εξέτασε στοιχεία περίπου 7.000 ανθρώπων ηλικίας 50 ετών και άνω, που συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το σεξουαλικό τους ιστορικό και τον τρόπο ζωής τους.

Περίπου το 39% των γυναικών είχαν κανένα ή ένα σεξουαλικό σύντροφο στη ζωή τους, το 37% είχαν δύο έως τέσσερις συντρόφους, το 16% από πέντε μέχρι εννέα συντρόφους, και περίπου το 9% είχαν πάνω από 10 συντρόφους. Οι γυναίκες που ανέφεραν ότι γυμνάζονταν τακτικά είχαν 73% περισσότερες πιθανότητες να έχουν περισσότερους από δέκα πρώην εραστές, σύμφωνα με την New York Post.

«Οι γυναίκες που ανέφεραν ότι έχουν μέτρια και έντονη σωματική δραστηριότητα κάθε εβδομάδα ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν μεγαλύτερο αριθμό σεξουαλικών συντρόφων σε όλη τους τη ζωή σε σχέση με εκείνες που ήταν λιγότερο δραστήριες», ανέφεραν οι ερευνητές.

«Η έντονη σωματική δραστηριότητα επιτυγχάνεται συνήθως μέσω της συμμετοχής στον αθλητισμό. Η συμμετοχή σε αθλήματα έχει αποδειχθεί ότι διαρκεί καθόλη τη διάρκεια της ζωής και μπορεί να αποτελέσει ένα πλαίσιο κοινωνικής αλληλεπίδρασης, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα κάποιος να συναντήσει μεγαλύτερο αριθμό πιθανών σεξουαλικών συντρόφων».

Επιπλέον, παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι η άσκηση μπορεί να ενισχύσει τις ορμόνες που σχετίζονται με το φύλο, όπως η τεστοστερόνη, η κορτιζόλη και η αυξητική ορμόνη, αλλά και τη σεξουαλική διέγερση των γυναικών.

Τι έδειξαν όμως τα στοιχεία της έρευνας για τους άνδρες; Μεταξύ των ανδρών, το 30% είχε καμία ή μία σύντροφο, το 31% είχε από δύο έως τέσσερις συντρόφους, το 20% από πέντε μέχρι εννέα και το 20% περισσότερες από 10 συντρόφους. Οι ερευνητές θεωρούν ότι οι άνδρες τείνουν να έχουν περισσότερες σεξουαλικές συντρόφους επειδή η αυξημένη τεστοστερόνη, αυξάνει τη σεξουαλική τους διάθεση. Ο υψηλότερος αριθμός συντρόφων στους άνδρες μπορεί επίσης να οφείλεται, τουλάχιστον εν μέρει, σε κάποιες κοινωνικές προκαταλήψεις, ενώ, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άνδρες πιθανότατα υπερβάλλουν σχετικά με τον αριθμό των σεξουαλικών τους συντρόφων.

www.onmed.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μηπως στα γυμναστηρια συναντωνται με περισσοτερους ”παρτενερ” και δειχνουν τα κάλη τους αμφοτερα τα φυλα;;;.
    Παντως ειναι μια ωραια διαφημιση για τα γυμναστηρια , οταν επιβεβαιωνεται απο αλλες ερευνες οτι ολοενα και περισσοτεροι νεοι ”δεν σταυρωνουν παρεα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα