Γερμανικά MME: «Η κυβέρνηση Τσίπρα θα υποστεί πανωλεθρία στις εκλογές – Τον Ιούλιο θα φύγει»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Εκλογική πανωλεθρία» προβλέπει ο γερμανικός Τύπος για τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, προεξοφλώντας πως η Ελλάδα θα αλλάξει κυβέρνηση.

Deutsche Welle

«Νέα εκλoγική πανωλεθρία έρχεται για τον Τσίπρα», σχολιάζει η γερμανική υπηρεσία «Deutsche Welle» αναφερόμενη στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Στην Ελλάδα, δεν θα γίνονταν εκλογές μέχρι το φθινόπωρο. Μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές, θα μπορούσε να υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης», προσθέτει η γερμανική υπηρεσία.

«Der Spiegel»

«Mετά την ήττα της κυβέρνησης Τσίπρα στις ευρωεκλογές, υπήρξε κινητοποίηση: σε τρεις εβδομάδες στην Ελλάδα θα διεξαχθούν νέες εκλογές», σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και προσθέτει:

«Το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα υπέστη μεγάλη ήττα στις 26 Μαΐου. Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι η Ελλάδα θα αλλάξει κυβέρνηση τον Ιούλιο. Οι Συντηρητικοί προηγούνται περίπου δέκα μονάδες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Η κακή απόδοση του Τσίπρα οφείλεται ως ένα βαθμό στα σκληρά μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε ο Έλληνας πρωθυπουργός τα τελευταία χρόνια. Οι Συντηρητικοί υπόσχονται τώρα να ενισχύσουν την οικονομία, να μειώσουν τους φόρους και να καταπολεμήσουν την ανεργία».

Euronews: «Οι Έλληνες ψηφίζουν «χωρίς την έγκριση της τρόικας»

«Οι Έλληνες ψηφίζουν «χωρίς την έγκριση της τρόικας», είναι ο τίτλος του ειδησεογραφικού δικτύου «euronews» που αναφέρεται στη χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα.

«Περίπου δύο εβδομάδες μετά την ήττα του στις ευρωεκλογές , ο αρχηγός της ελληνικής κυβέρνησης, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για να του ζητήσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Το συντηρητικό κόμμα της αντιπολίτευσης ΝΔ κέρδισε τις ευρωεκλογές με διαφορά 9,3 μονάδων (33,1%) έναντι του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα», όπως γράφει το «euronews».

Το δίκτυο αναπαράγει επίσης ορισμένες από τις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ μπροστά σας,… κι έχουμε το προνόμιο να συζητάμε ύστερα από δέκα χρόνια για το δικό μας πρόγραμμα . Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρειάζεται την έγκριση του ελληνικού λαού για την επόμενη ημέρα, και όχι για ένα πρόγραμμα που, ακόμη και αν εγκριθεί από τον ελληνικό λαό, θα χρειαστεί επίσης την έγκριση της τρόικας», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η κακή απόδοση του Τσίπρα οφείλεται, μεταξύ άλλων, στα μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει ο αρχηγός της ελληνικής κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια μετά την κρίση του δημόσιου χρέους (από το 2009)», γράφει το «euronews»
.pronews.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα