Απίστευτη ομολογία του Τραμπ για Τουρκία-Κούρδους: Τους αφήσαμε να συγκρουστούν!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ντάλλας. EPA, LARRY W. SMITH

OCTOBER 18, 2019

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε την κατάπαυση του πυρός, την οποία πέτυχαν ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, μετά από πολύωρη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τα παραπάνω είπε στη διάρκεια εκδήλωσης για την προεκλογική του εκστρατεία στο Ντάλας. Αλλά, του ξέφυγε μία απαράδεκτη κουβέντα-ομολογία, που πάγωσε όσους παρακολουθούν και ενδιαφέρονται για την τουρκική εισβολή στη Συρία με στόχο την εξολόθρευση των Κούρδων.

«Μερικές φορές, πρέπει να τους αφήσετε να παλαίψουν», δήλωσε ο Τράμπ αναφερόμενος στις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και στις κουρδικές δυνάμεις.

«Μερικές φορές πρέπει να τους αφήσετε να παλαίψουν, όπως δύο παιδιά. Πρέπει να τους αφήσετε να πολεμήσουν και στη συνέχεια να τους απομακρύνετε!” “Όπως δύο παιδιά, και τότε να τα απομακρύνετε”, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο κ. Τραμπ συνέχισε, λέγοντας ότι μετά που οι τουρκικές και οι κουρδικές δυνάμεις «αγωνίστηκαν για λίγες μέρες», τότε «πήγαμε εκεί και τους είπαμε: «θέλουμε μια παύση».

Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στις δύο πλευρές ότι είναι “φίλοι”. Είπε ότι η Τουρκία είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ σύμμαχος των ΗΠΑ και οι κουρδικές δυνάμεις που είναι γνωστές ως YPG ήταν ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση του ISIS. “Ο Πρόεδρος Ερντογάν ήταν ένας κύριος, κατάλαβε,” σημείωσε ο Τραμπ. “Αλλά χωρίς λίγη σκληρή αγάπη … δεν θα έκαναν ποτέ αυτή τη συμφωνία.”

Πηγή: Απίστευτη ομολογία του Τραμπ για Τουρκία-Κούρδους: Τους αφήσαμε να συγκρουστούν! https://hellasjournal.com/2019/10/apisteyti-omologia-toy-tramp-gia-toyrkia-koyrdoys-toys-afisame-na-sygkroystoyn/

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Με αυτον τον απλοικο ισχυρισμο του ο κ.ΤΡΑΜΠ δειχνει να δεχεται στις Διεθνεις σχεσεις την ισχυ του φυσικου νομου ,παρότι ο ΟΗΕ και οι λοιποι Διεθνεις Οργανισμοι καθιερωσαν νομους για αποφυγη της βιας κατα κρατων και ανθρωπων , τουθ’οπερ μεθερμηνευομενο δεν αποκλειεται να ”επιτρεψει”μια Ελληνοτουκικη συρραξη για να παρεμβει, αφου μας αφησει να ”μαλλιοτραβηχτουμε” για λιγο ,οποτε γιαυτο το ενδεχομενο πρεπει να προετοιμαστουμε , μηπως και νικησουμε ”στους δυο πρωτους γυρους”της ελευθερης παλης μας με την Τουρκια.
    Αραγε και οι αλλοι γεωπολιτικοι παικτες εχουν την ιδια γνωμη με τον κ. Τραμπ;;;.
    ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟ , ΠΟΥ ΠΡΙΝ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΦΑΝΘΗ ΟΤΙ ” Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΝ ΠΑΤΗΡ”..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα