Ανατροπή στη Θράκη: Και στη Ξάνθη -μετά τη Ροδόπη- πρώτο κόμμα το μειονοτικό ΚΙΕΦ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Λάθη διαρκείας, εγκατάλειψη του πεδίου στο τουρκικο Προξενείο και στους μηχανισμούς του τουρκικού κράτους στην Θράκη, παράδοση των όπλων απέναντι στην τουρκική διείσδυση στην ευαίσθητη αυτή ελληνική περιοχή και η συναλλαγή των τοπικών αρχόντων με το Προξενείο προκειμένου να αποσπάσουν την «εκλογική εύνοια» του, ευθύνονται για την εκλογική συμπεριφορά της μειονότητας, που δίνει την λανθασμένη εικόνα με το βάψιμο δύο νόμων της χώρας στα χρώματα του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ.

Αν και αρχικά στην Ξάνθη είχε φανεί ότι θα μπορούσε να ανατραπεί το αποτέλεσμα με την ενσωμάτωση να προχωρεί με ρυθμό χελώνας τελικά με ενσωματωμένο το 82,5% των ψήφων το ΚΙΕΦ έχει κάνει το ριμπάουντ και είναι πια στην πρώτη θέση περνώντας την Νέα Δημοκρατία και επαναλαμβάνοντας την εικόνα του 2014.

Από τότε πέρασαν πέντε χρόνια αλλά εάν εξαιρεθούν οι φωνές ανησυχίας εκ των υστέρων τίποτε δεν έγινε, καμιά  σοβαρή προσπάθεια δεν καταβλήθηκε για να αντιμετωπισθεί αυτού του είδους η χειραγώγηση της μειονοτικής ψήφου .

Είναι  χαρακτηριστικό ότι η μειονότητα ψηφίζει για το Ευρωκοινοβούλιο χωρίς κανείς να γνωρίζει για ποιόν ακριβώς λόγο γίνονται οι εκλογές, καθώς τα ευρωψηφοδέλτια εκτός ελάχιστων περιπτώσεων που περιλαμβάνουν κάποιους μειονοτικούς, είναι εντελώς αποξενωμένα από την μειονότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δεν έγινε ούτε μια επίσκεψη υποψήφιων ευρωβουλευτών στις μειονοτικές περιοχές, ούτε επιχειρήθηκε να εξηγηθεί η σημασία των ευρωεκλογών για την μειονότητα. Κρίσιμες αποφάσεις για τα καπνά και την κτηνοτροφία λαμβάνονται στην Ευρώπη, αλλά η μειονότητα μένει σε πλήρη άγνοια και έτσι εγκλωβίζεται στην παρότρυνση ψήφου προς το ΚΙΕΦ στις ευρωεκλογές όταν είναι σαφές ότι πρόκειται περί χαμένης ψήφου.

Όμως και οι τοπικοί παράγοντες που παζαρεύουν την μειονοτική ψήφο με το Προξενείο δεν ασχολούνται με τις Ευρωεκλογές αφήνοντας τα παζάρια για  τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και τις εθνικές εκλογές. Και έτσι είδαμε για δεύτερη φορά το ανησυχητικό και προβληματικό μήνυμα των δυο νομών στην Θράκη να βάφεται «γκρι»…

Πηγή: https://hellasjournal.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα