Ανέλαβε την ευθύνη το ΙΚ: Ψάχνουν παντού οι Τούρκοι για τον ένοπλο, που αιματοκύλησε το Reina

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

tourkia-tromokratiaNEA ΕΞΕΛΙΞΗ Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε με ανακοίνωσή του την ευθύνη για την επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη.

Στο μεταξύ συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, το ανθρωποκυνηγητό στην Τουρκία για τον εντοπισμό και σύλληψη του ενόπλου που επιτέθηκε στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη, σκοτώνοντας 39 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, λίγο μετά την έλευση του 2017.

Το κίνητρο της επίθεση αυτής, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, ενώ οι υποψίες οδηγούν στο Ισλαμικό Κράτος, που οργάνωσε τουλάχιστον δύο τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στην Τουρκία, το 2016. Οι τουρκικές αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για τζιχαντιστή.

Οι αυτόπτες μάρτυρες της τρομοκρατικής επίθεσης αναφέρουν ότι ήταν ψύχραιμος και χαμογελούσε την ώρα που σκότωνε ενώ φώναξε πολλές φορές «Αλλάχ ου Ακμπάρ».

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει ωστόσο η γκάφα των τουρκικών αρχών να δώσουν στη δημοσιότητα το απόγευμα της Κυριακής φωτογραφίες του υποτιθέμενου τρομοκράτη, καθώς τελικά επρόκειτο για έναν υπήκοο από το Καζακστάν.

Μάλιστα, ο ίδιος υπέβαλε διαμαρτυρία βλέποντας φωτογραφία του να έχει δημοσιευτεί στις πρώτες σελίδες σε όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως. Αρχικά τα τουρκικά ΜΜΕ έκαναν πρωτοσέλιδο τη σχετική φωτογραφία υποστηρίζοντας ότι είχε ληφθεί κατά τον έλεγχο διαβατηρίου του δράστη στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. Ανέφεραν ακόμη ότι ο δράστης είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους από το Τουρκεστάν.

turkey-tromos-protoxronia06-ypoptos-500x226

Δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες ενός άντρα ο οποίος φερόταν από την τουρκική κυβέρνηση να είναι ο μακελάρης της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, χθες, λίγες ώρες μετά την αλλαγή του νέου χρόνου στο κλαμπ Reina. Αποδείχθηκε ότι ο συγκεκριμένος δεν έχει καμία συμμετοχή στην επίθεση.

Φωτογραφίες via τουρκικής κυβέρνησης

Ο απεικονιζόμενος, όμως, πήγε στην Ασφάλεια και δήλωσε ότι δεν έχει καμιά σχέση με την τρομοκρατία. Έπειτα από έρευνα που έγινε, όντως διαπιστώθηκε ότι είναι πολίτης του Καζακστάν και βρίσκεται στην Τουρκία για επαγγελματικούς λόγους.

Ένας Ρώσος υπήκοος βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, επικαλούμενο πηγές στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας επιβεβαίωσε τον θάνατο του Ρώσου υπηκόου.

Όπως τονίζει το πρακτορείο Ανατολή , ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης, συγκαταλέγονται από ένας υπήκοος Κουβέιτ, Καναδά, Ισραήλ, Συρίας και Ρωσίας

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν – ανάμεσα τους 16 αλλοδαποί – ενώ 69 ακόμη τραυματίστηκαν στην ένοπλη επίθεση, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας. Από τους 39 νεκρούς της επίθεσης έχουν ταυτοποιηθεί οι 38.

Όπως ανέφερε επίσης ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ένας Αμερικανός πολίτης βρίσκεται ανάμεσα στους τραυματίες της επίθεσης.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΕ, BBC, REUTERS

Πηγή: Ανέλαβε την ευθύνη το ΙΚ: Ψάχνουν παντού οι Τούρκοι για τον ένοπλο, που αιματοκύλησε το Reina http://mignatiou.com/2017/01/psachnoun-pantou-i-tourki-choris-omos-apotelesma-gia-ton-enoplo-pou-ematokilise-to-reina/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα