Αθώος ο Τραμπ -Το Κογκρέσο τον απάλλαξε πλήρως και από τις δύο κατηγορίες

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Η αμερικανική Γερουσία αθώωσε πλήρως, όπως αναμενόταν, τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην ιστορική δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσής του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απηλλάγη και από τις δύο κατηγορίες, για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου.
Στην πρώτη από τις δύο ψηφοφορίες επί των δύο κατηγοριών που απήγγειλε η Βουλή των Αντιπροσώπων στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, η Γερουσία 52 από τους 100 γερουσιαστές έκριναν αθώο τον Τραμπ από αυτή την κατηγορία. Αντιθέτως 48 Δημοκρατικοί ψήφισαν «ενοχή» και ανάμεσά τους ο ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ.

«Ο πρόεδρος είναι ένοχος μιας φρικτής κατάχρησης της εμπιστοσύνης του κόσμου. Γνωρίζω ότι ορισμένοι στο κόμμα μου θα αποδοκιμάσουν σθεναρά την απόφασή μου και, σε ορισμένους κύκλους, θα καταγγελθώ με σθένος», είχε προειδοποιήσει ο γερουσιαστής Ρόμνεϊ από τη Γιούτα σε ομιλία του στη Γερουσία.

Στην ψηφοφορία για την δεύτερη κατηγορία περί παρακώλυσης της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου 53 από τους 100 γερουσιαστές ψήφισαν και πάλι υπέρ της αθώωσης Τραμπ έναντι 47 που ψήφισαν υπέρ της ενοχής του. Με την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών, η Γερουσία διέκοψε τη λειτουργία της ως ειδικό δικαστήριο για την καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου.

Πανηγυρίζει ο Τραμπ στο Twitter- Ετοιμάζει διάγγελμα
Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος πανηγύρισε την απόφαση του Κογκρέσου με ένα επικό tweet, όπου παρουσίασε τον εαυτό του ως… μόνιμο πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο Τραμπ μάλιστα, μετά από την, αναμενόμενη, απόφαση, ετοιμάζεται να κάνει διάγγελμα προς το έθνος το πρωί της Πέμπτης (8 το βράδυ ώρα Ελλάδας).
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/athoos-o-tramp-gia-tin-katigoria-tis-katahrisis-exoysias

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα