Έξαλλοι οι Τούρκοι με τον Τραμπ, που είπε για “θηριωδίες” των Οθωμανών έναντι των Αρμενίων

25/4/18 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 310 εμφανίσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παρά το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν χρησιμοποίησε τον όρο “γενοκτονία” στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη σφαγή 1,5 Αρμενίων από τους στρατιώτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτύρεται μιας και ο Αμερικανός Πρόεδρος “κάρφωσε” την Τουρκία μιλώντας για θηριωδίες.

Με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζει τις εκφράσεις του Τραμπ “ανακριβείς” και την ερμηνεία των γεγονότων “ανακριβή”.

“Η προσδοκία μας από την αμερικανική κυβέρνηση είναι για μια δίκαιη αξιολόγηση για μια περίοδο κατά την οποία όλοι οι λαοί της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας υπέφεραν τρομερά”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι Τούρκοι διπλωμάτες επιχειρώντας να βγουν και από πάνω κάνουν λόγο για μισό εκατομμύριο νεκρούς μουσουλμάνους αναφέροντας: “Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζουμε στον Πρόεδρο Τραμπ, ότι κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου περισσότεροι από 500.000 Μουσουλμάνοι, σφαγιάστηκαν σε γεγονότα στα οποία συμμετείχαν Αρμένιοι αντάρτες. Η Τουρκία εξακολουθεί να προτείνει τη σύσταση μιας Κοινή Ιστορικής Επιτροπής με στόχο να ριχθεί φως σε αυτή την γεμάτη πόνο περίοδο της ιστορίας και έχει ανοίξει τα αρχεία της στους ερευνητές. Από την άλλη, οι Οθωμανοί Αρμένιοι, που έχασαν τη ζωή της του στις συνθήκες του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου τιμήθηκαν φέτος για ακόμα μια φορά στις 24 Απριλίου σε μια τελετή που έγινε στο Αρμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης με βάση τον σεβασμό που τους ταιριάζει και αρμόζει στην 800 ετών φιλία της Τουρκίας με τους Αρμένιους”.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ συνεχίζοντας στη γραμμή της αντιπαράθεσης με την Ουάσινγκτον συνιστά στους Αμερικανούς να διαβάσουν την επιστολή Ερντογάν προς τους απογόνους των θυμάτων – που τα χαρακτηρίζονται ως “Οθωμανοί Αρμένιοι” – για να πληροφορηθούν τη θέση της Τουρκίας, ενώ η ανακοίνωση καταλήγει: “Πέραν όλων αυτών, πιστεύομε πως είναι κοινή λογική ότι η ανακοίνωση του Αμερικανού Προέδρου είναι σύμφωνη με τις αρχές του διεθνούς δικαίου και δεν αναφέρεται στις αβάσιμες κατηγορίες για γενοκτονία”.

Ρεπορτάζ: MIgnatioU
https://hellasjournal.com

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

    21/5/19 | (6 σχόλια)
    Με την ανοχή που δείχνει η ελληνική πολιτεία σε φαινόμενα βίας και καταστροφής δημόσιας περιουσίας ή προσβολής θεσμών, υπάρχουν τρείς, τουλάχιστον, σοβαροί κίνδυνοι: -Ο ένας είναι να αγανακτήσει η ελληνική κοινωνία και να ανεχθεί, αν δεν επιδιώξει, ένα αυταρχικό ...

Διαφήμιση

Ροή Ειδήσεων
Εφημερίδες


Φωτογραφία της ημέρας